Пациентки на ЦРЗ "Надежда" - тема 88

• 44 973
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Не съм ги пила,
Но тук има много информация по групите и в фб в "дългият път наречен ин витро" https://m.facebook.com/groups/100344833812326/permalink/1496076077572521/

[/b]
И аз имах незрели яйцеклетки при първия инвитро опит, отдавах го на стимулацията, но ми стана интересно какво означават тези 1 и 2 протоколи на д-р Стаменов? Аз съм при д-р Тихомирова де, но май той си е най-добрият в болницата и се чака супер много за него. Аз отначало исках при него, но като ми казаха, че за Тихомирова могат веднага, а за него трябва да чакам 6 месеца за преглед и се отказах от него.

# 421
Добавки 1 и 2 пия от 6 месеца, но резултат от тях не видях. На 34 години съм, имам яйцеклетки ( амх е 1,4), но просто не са качествени явно.
Ограничила съм вредните храни, ни пия, не пуша, въглехидрати и сладко намалих доста, отслабнах с 7 кг, но въпреки всичко няма подобрение.  Дразни ме факта, че не са ми назначавани никакви по специални изследвания, т.е. не търсим дали има проблем някъде,  а правим стимулация след стимулация....
Наистина съм на ръба да се откажа. За щастие имам детенце на 8 години, което благодарение на др Стаменов много бързо се получи тогава от първия опит, но сега нещата изглеждат много сложни, въпреки огромното ми желание за второ детенце.
Благодаря ви за мненията момичета, успех на всички!

# 422
Здравейте момичета правих имунологична биопсия преди две седмици как мога да си видя резултата на регистратура ми казаха, че не им излиза в системата никой не ми е звънял за резултата и почвам да се притеснявам Sad

# 423
Здравейте момичета правих имунологична биопсия преди две седмици как мога да си видя резултата на регистратура ми казаха, че не им излиза в системата никой не ми е звънял за резултата и почвам да се притеснявам Sad
Аз също правих и до две сесмици излезе.Звънях на кол центъра да питам дали е готова.Казвате им че искате да я получите на хартия и питайте кога може да я вземете от информация.На мен ми казаха че ще пуснат заявка и до седмица ще е готова.Резултата няма къде да го видите.Коментира се с доктора.На мен също не са ми звъняли да кажат че е готова.

# 424
Благодаря много аз се притесних че има нещо лошо и затова не искат да ми я дадат

# 425
  • Бургас
Момичета като решат да ви правят биопсия, по време на прегледа ли могат да вземат материал, или трябва допълнително да се запазва отново час и да има някакви подготовки преди това. Не намерих цените на различните биопсии в ценоразписа. Нещо ми е объркано, а съм сигурна, че другата седмица на прегледа с докторката ще си говорим точно за това.

# 426
  • Пловдив
Момичета като решат да ви правят биопсия, по време на прегледа ли могат да вземат материал, или трябва допълнително да се запазва отново час и да има някакви подготовки преди това. Не намерих цените на различните биопсии в ценоразписа. Нещо ми е объркано, а съм сигурна, че другата седмица на прегледа с докторката ще си говорим точно за това.
Биопсията се прави 5 дни след доказана овулация.

# 427
Аз съм изключително впечатлена от книгата на Ребека Фет "Всичко започва с яйцето" (прочетох препоръка за нея именно тук). В нея за разгледани най-новите научни изследвания по темата за проблемното забременяване и са отсяти наистина полезните добавки в зависимост от проблема. Самата авторка е била с ИЯР и се е сблъскала с липсата на адекватно решения. Лично аз се придържах към препоръките в книгата и постигнах успех и то с инсеминация, точно когато моя лекар се беше отказал и клоняхме вече към инвитро. Редно е повече хора да я прочетат и да опитат алтернативата.
Да, случвало ми се. Или да нямам яйцеклетки или имам, но не се оплождат. След много пунции установих, че правя хубави яйцеклетки един път на 4-5 месеца и от няколко уж добри яйцеклетки до 5ти ден оцелява само един ембрион. Изглежда, овулацията ми пропуска и е през месец.
За качествени яйцеклетки, правих какво ли не: вегетарианска диета, билки, витамини, отказах кафето. Много се тормозех...
Така и не се сетих да питам моят лекар за "формула 1 и 2" на доктор Стаменов. Ако ми се наложи, бих опитала и с него.
Но и зависи на колко сте години. Аз имам ияр и ниско амх.

Момичета случвало ли ви се е няколко поредни стимулации да не се активират яйцеклетките Sad
Вече тотално се отчаях, а така силно вярвах че този път ще се получи ембрион.
На спонтанен цикъл или нямаме яйцеклетки или са некачествени.  Със стимулация (3 броя) получаваме 5-6 фоликула, но всеки път не се активирали изобщо. По принцип сме и с мъжки фактор, но с помощта на МАКС и Зона селекция намират читави сперматозоиди. Ембриолозите са на мнение че проблема е в яйцеклетките.
На път съм да се откажа, но искам да чуя коментара на Стаменов.
Някой в подобна ситуация и какво са ви предложили?

# 428
  • Бургас
Samantinia, благодаря ти! Сега ме вика на 8-9ти ден, което значи че ще се ходи още веднъж ако реши да взима биопсия.

K_asi, колко време пих всички неща от тази книга, че и колко още други, но не съм видяла някакъв конкретен ефект. То няма и как да го измеря ефекта де.

# 429
  • На изток от Ада
Аз ми взе микробиологично за Ендометриална биопсия на 17 ден от мц.
Момичета,  моят час ще е за 8 03 ще ми се да подаря нещо на док.

# 430
  • София
Аз ми взе микробиологично за Ендометриална биопсия на 17 ден от мц.
Момичета,  моят час ще е за 8 03 ще ми се да подаря нещо на док.

Бих подарила розички в саксия. Simple Smile

# 431
Да, последния път точно това направихме и дори нямаше имплантация.. Затова моля, който е имал успех с рвмс да пише.

Пробвали ли сте с поставяне на рвмс и преди трансфер и лепило?

Момичета, какво ви е мнението за рвмс? Има ли наистина успех от него и какво точно прави? По моите наблюдения до момента (правила съм го два пъти) няма никакъв смисъл, а док настоява да го правя отново два месеца подред преди следващия трансфер… А това са още пари и отново време, което нямам..

# 432
  • София
щом имаш съмнения просто го откажи.
за мен всички тия неща са пари за нищо, ама от моята гледна точка.
защото аз забременях точно когато не исках нищо освен стандартен трансфер. втръснало ми беше от добавки, процедури и всичко.

# 433
Добавки 1 и 2 пия от 6 месеца, но резултат от тях не видях. На 34 години съм, имам яйцеклетки ( амх е 1,4), но просто не са качествени явно.
Ограничила съм вредните храни, ни пия, не пуша, въглехидрати и сладко намалих доста, отслабнах с 7 кг, но въпреки всичко няма подобрение.  Дразни ме факта, че не са ми назначавани никакви по специални изследвания, т.е. не търсим дали има проблем някъде,  а правим стимулация след стимулация....
Наистина съм на ръба да се откажа. За щастие имам детенце на 8 години, което благодарение на др Стаменов много бързо се получи тогава от първия опит, но сега нещата изглеждат много сложни, въпреки огромното ми желание за второ детенце.
Благодаря ви за мненията момичета, успех на всички!
Добавките по някаква схема ли ги пиеш? Аз само 1 път съм пила добавки 1 и 3 от цикъла до трансфер и доктора ви беше казал, че яйцеклетката е много хубава и ембриона се развивал много добре. Е нямах положителен резултат,но това е друга тема. Останах с впечатление, че са ми повлияли при положение,че беше на естествен цикъл без стимулации.

# 434
Аз все още с моя въпрос нормално ли е кървенето по време на прием на Регулон + Фемара.. писах  на др. Чапанова и тя ми отгори , че първия месец поради настройване на организма към медикаментите - кървенето е напълно нормално.

Общи условия

Активация на акаунт