Подготовка за малкия човек - тема 22

• 45 953
  • 751
  •   1
Отговори
# 495
  • до най-прекрасния мъж
Очевидно маркетингът добре се върши работата и масово майките са убедени, че без кош за новородено не може! Не съм очаквала някой да подкрепи мнението ми, защото масово вървите по стандарта. Мога да се обзаложа, че 99 % не сте пробвали да возите бебе под 5-6 м в седалка, но пък за сметка на това сте напълно убедени, че това е невъзможно, бебето ще се изсули, няма да му е удобно, за него кошът е най-доброто. Най-доброто според кого? Според бебето ли? Или според майката? Или според гигантите, които бълват колички и трябва да ги продадат?
Момичето попита Може ли? Да, може и не, не е компромис, а прекрасна алтернатива.
Дъщеря ни на 4 м в лятната количка. Прие количката супер лесно и се вози с кеф в нея. Тук е даже леко навдигната, защото искаше да гледа и постоянно стоеше на лакти, ако не я повдигна. Както меджу другото правеше и в кошът за новородено още преди да навърши 3 м.

# 496
Blue, моето основно роптаене е срещу "пълното легнало", което хич не е пълно легнало. Мисля, че до сега съм виждала само 1 количка със 180° и даже не ѝ помня името, защото нещо друго не ми допадна по нея.
Моята девойка днес става на 3м. Достатъчно е "човечна", за да я сложа на седалка, ако реша. Даже почти се изкушавам да я изведа ей така за експеримента. Но новородена - нямаше шанс. Просто за мен плюсовете на коша за новородено, които изредих, си заслужават инвестицията.

# 497
Дали е лудост или не, всеки сам си преценя, не е нужно да се дават класификации. Просто исках да знам дали някой практически го е правил, а не какво е общоприето. Благодаря на всички за коментарите!

# 498
Няма връзка с маркетинг, а с правилното развитие на бебето. Има публикувани достатъчно експертни мнения на медицински лица и педиатрични асоциации. Необходимостта от кош за новородено според тях, а не според мен или производителите на колички, е с цел оптимална позиция за правилно дишане, за развитие на гръбначния стълб, SIDS превенция и др. Това, че на някого не му харесва или не му се закупува кош за новородено, е вече въпрос на личен избор.

# 499
  • Германия
Е то по тази логика питайте и дали някой си в возил бебето на ръце в колата, “щото плачело” в кошчето. Ми да има и такива, но “общоприетото” е бебето да е в кошче. Да знам! Знам че и тук явно “маркетингът добре си е свършил работата”, подведох се и аз и доста при дадох за кошче щото все си мислех, че така бебето ще пътува по-сигурно, как не се сетих за прекрасната алтернатива просто да си го държа в скута 🙄

# 500
И аз не бих возила малко бебе в летен кош. Има колички за всеки джоб, има втора ръка, не разбирам защо трябва да се експериментира.

# 501
  • до най-прекрасния мъж
Blue, моето основно роптаене е срещу "пълното легнало", което хич не е пълно легнало. Мисля, че до сега съм виждала само 1 количка със 180° и даже не ѝ помня името, защото нещо друго не ми допадна по нея.
Моята девойка днес става на 3м. Достатъчно е "човечна", за да я сложа на седалка, ако реша. Даже почти се изкушавам да я изведа ей така за експеримента. Но новородена - нямаше шанс. Просто за мен плюсовете на коша за новородено, които изредих, си заслужават инвестицията.
Чупката не пречи, тя е пренебрежително малка. Проблемът е във възприятието на родителите, които биват облъчвани отвсякъде, че така трябва, на бебето така му е удобно, това е оптимално и т.н. и едва ли не, ако изберат друг вариант, ще навредят на бебето си. Аз бях също от тази майки, убедени, че трябва. Опитът ми показа друго. Но аз съм от тези, които не се боят да опитват алтернативи и да вървят в посока, обратна на масата.
malinakupina, леко раждане и успех в откриването на оптималния вариант за Вашето новородено.
TeoM83, правите ли разлика между безопасност на бебето при ПТП, където то може да пострада сериозно, ако не е в кошче или дори да се стигне до фатален край и возене на новородено в седалка за количка с напълно легнало положение, където детето е обезопасено с колани и вероятността да падне, да се изсули, нарани и т.н. е сведена практически до 0? Ставате нелепи в желанието си да докажете правотата си.
mumbear, да отварям ли дума за кого работят тези "асоциации"? Живеем в 21 в, всичко е пари, момичета!
Усмихнат априлски ден ви желая и не се страхувайте да разчупите стереотипите на живот и мислене, безопасно, разбира се Simple Smile
И още нещо, не забравяйте, че 90% сме возени на ръце в колата (возя дъщеря си в столче, правилно закопчана и обратно на движението, нищо че е на 1.4 г, в 100 % от времето, да не кажете сега, че съм безотговорна майка) и в каквото количка са имали майките ни и сме живи и здрави. Така че, приемайте нещата по-спокойно. Децата ще пораснат въпреки нашите грижи за тях Simple Smile Не си косете нервите за глупости Simple Smile

# 502
malinakupina ,
Просто мисъл, допълнително, ако ще помогне при вземането на решение:
- може би някакви допълнителни фактори биха помогнали във вземането на решение.
Както споменах мои познати със зимно бебе във Великобритания бяха така, аз съм в Белгия, но всеки божи ден сме навън, вали, духа - ние сме навън,
парковете до които имам достъп са тип "естествена природа", т.е. има или кална пътека, или участък с чакъл, или пък разни отсечки с павета - определено кошът за новородено си заслужава.
Ако сте на "лек" терен, с повече внимание и легнала лятна седалка може да ви свърши работа,
А предполагам че е хубаво да прецените колко дълго ще държите новороденото в това положение - за столчетата за кола, за новородено не се препоръчва повече от 90 минути,
Пак казвам, аз лично съм шматка и обичам да съм навън, ние изкарваме и по три часа в разходки,
Успех и леко раждане ✌️☺️

Дали е лудост или не, всеки сам си преценя, не е нужно да се дават класификации. Просто исках да знам дали някой практически го е правил, а не какво е общоприето. Благодаря на всички за коментарите!

# 503
  • София/Севлиево
Моята количка няма летен и зимен кош,а просто пълно легнало положение,при което бебето бе обърнато към мен,и след 6-7 месец го обърнах да гледа напред-тогава вече става полу-легнала.Едно време можеше да седи и към мен и да се сгъва тази количка,но понеже е купувана през 2008-ма се оказа,че съм изхвърлила отдавна инструкциите за употреба.Но не ми бе проблем,даже сега с второто дете ми е и по-удобно и 15-те ѝ килограма не ги усещам като преди (защото я държа в гаража,а не на третия етаж, където живеехме като бе бебе баткото)...Като бях бременна с Росен гледах и колички обаче пак си бях харесала на Кангаро с един кош,виждайки че моята още става реших,че няма смисъл да давам пари за количка...

# 504
  • Вестерос
Да, то и преди 50 години е било явно маркетингов трик, че е имало пак "зимни" и  "летни" колички. Да, всеки си прецеНЯВА.

# 505
Не знам защо повечето от вас решиха, че става въпрос за спестяване на пари или експеримент?! Количката вече е закупена и има всички видове кошове, препоръчвани от експертите Stuck Out Tongue Winking Eye. Просто ми беше интересно да разбера дали някоя мама е имала или има различен подход към използването им. Не всичко опира до пари, понякога различната гледна точка може да отвори вратите към неподозирани прозрения.

# 506
  • София/Севлиево
Именно,не всичко опира до пари.Можех да взема количка за 2-3000,но просто не си заслужава щом моята ми е удобна и върши същата работа.Ако имам трето дете дори да е момиче пак с тази ще го возя...

# 507
Елислава, а каква е вашата количка всъщност (ако разбира се не е тайна) - марка, модел, може някоя мама да си я намери втора ръка 👍👍

Именно,не всичко опира до пари.Можех да взема количка за 2-3000,но просто не си заслужава щом моята ми е удобна и върши същата работа.Ако имам трето дете дори да е момиче пак с тази ще го возя...

# 508
  • София/Севлиево
Аз съм казвала - Cangaroo Victoria,има по-нова модел от 2013-та,но след това не съм намирала.Като цяло на Cangaroo количките ги харесвам.

# 509
И все пак не се намери някой, който буквално от раждането е возил детето си в седалка за 6+ месеца, за да даде личен отзив. Блу ти си я сложила чак на 3,5 месеца, не мисля че може да се сравнява с новородено, така че и твоя отзив не отговаря на зададения въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт