Блефаропластика - 4 тема

• 92 006
  • 762
  •   1
Отговори
# 225
Не мисля, че неоперативната ще помогне.

# 226
  • в 1001-та нощ
Необходима е консултация с "естетичен офталмолог". Възможно е да се наложи да се "пипне" мускул. Леваторът се скъсява или притяга, ако се е "откачил" от апоневрозата или се скъсява мюлеровия мускул, който набръчква самия клепач.

Ако птозата е неврогенна (прекъснато е едно малко симаптиково нервче, което отговаря за сбърчкването и отпускането на самия клепач от един малък мускул в самия клепач), капки Визин имат стимулиращ ефект и за 2 часа очите се изравняват. Това е защото в тях се съдържа симпатикомиметик, който симулира функцията на прекъснатия нерв и стимулира симпатикуса.

При неврогенната птоза има и разлика в зениците, особено личи вечер. Най-добре се коригира с резекция на мускулни влакна в клепача (казва се резекция на Мюлеровия мускул - този мускул е в самия клепач, при заспиване и се отпуска и допълва функцията на леватора, който отваря и затваря окото, като помага да се затвори още по-добре окото и да не изсъхва роговицата). На запад обръщат клепача и режат мускул от вътрешната страна, без белези.

Ако не е нервогенна, а механична, например недобра връзка между леватора (отваря и затваря окото) и апоневрозата, трябва да се закачи хубаво или може да се наложи и скъсяване на самия леватор.

Леваторът е доста важен мускул, ако той не работи, окото въобще не може да се отвори, докато ако мюлеровият не работи (само сбръчка клепача) клепачът е отпуснат и има птоза 1-2 мм, лекостепенна, обикновено зеницата не се закрива и е само козметичен проблема.

Понякога обаче леваторът работи, но се е откачил от апоневрозата, тогава има изгладена клепачна гънка (пак прилича на нашия случай), но няма разлика в зениците. Достъпът до леватора се прави и отвън, разрезът е в клепачната гънка.

Понеже човек се опитва да компенсира птозата, инстинтивно напряга вежди, като така се повдига и другото око и става прекалено отворено понякога (едната вежда затова може да изглежда вдигната). Затова и при корекция трябва да се внимава - ако се повдигне хирургично клепача с птоза, другото око вече няма да се опитва да компенсира и също се отпуска пада клепча; затова трябва да се внимава да не се направи свръхкорекция на падналия клепач така че когато другия се спре да компенсира с повдигане да не се окаже той с птоза, т.е. прави се по-малка корекция от тази която изглежда необходима ...

Аз съм обсъждала това с д-р Желязкова, наясно е, вероятно и повечето естетични офталмолизи.

Пиша от телефона и се извинявам ако има грешки.

# 227
Брагодаря много за изчерпателния отговор.
Ще проверя Желязкова ( как да я намеря? ) и ще питам и хирурга, който ми оперира гърдите. Тя прави блеф. и съм виждала на прятелка  прекрасен резултат.. наистина прави невероятни шевове.
Въобще не знаех за толкова нерви ,мускули и прочее...

# 228
За мен въпреки разликата ви е много рано.

# 229
  • в 1001-та нощ
Брагодаря много за изчерпателния отговор.
Ще проверя Желязкова ( как да я намеря? ) и ще питам и хирурга, който ми оперира гърдите. Тя прави блеф. и съм виждала на прятелка  прекрасен резултат.. наистина прави невероятни шевове.
Въобще не знаех за толкова нерви ,мускули и прочее...

https://bolnicaevropa.bg/doctors-profile/dimitrina-zhelyazkova/

# 230
Ето, че мина и моята долта транконюнктивална блефаропластика с липофилинг. Бяха ми извадени по едно топче вътрешна/по-голямо/ и едно външна мазнина от всяко око. Честно казано за мен беше доста травмираща манипулация, въпреки че окото се възстановява бързо. Но при мен бяха и две процедри. Днес ми e 4 ден и синините стават жълто-зелени, но оток имам доста от внесените мазнини. В петък съм на контрола и силно, много силно се надявам отока да падне бързо и най-после да мога да се гледам в огледалото.Sad

# 231
Ето, че мина и моята долта транконюнктивална блефаропластика с липофилинг. Бяха ми извадени по едно топче вътрешна/по-голямо/ и едно външна мазнина от всяко око. Честно казано за мен беше доста травмираща манипулация, въпреки че окото се възстановява бързо. Но при мен бяха и две процедри. Днес ми e 4 ден и синините стават жълто-зелени, но оток имам доста от внесените мазнини. В петък съм на контрола и силно, много силно се надявам отока да падне бързо и най-после да мога да се гледам в огледалото.Sad
Честито! Звучи страшничко това, което описваш, но ти пожелавам в най-кратък срок да си с най-красивите очи! Бързо възстановяване и ще чакаме снимки Flowers Four Leaf Clover

# 232
Здравейте!
Продължавам с търсенето на “Моя” лекар за блефаропластика.
Има ли някой с лични впечатления от Д-р Стани Кръстев? Информацията за неговата работа е много оскъдна.

# 233
  • София

Frowning1 Как е положението сега?

# 234

Frowning1 Как е положението сега?

На 9 ден се събудих вече без отоци и доки каза, че всичко изглежда много добре. Ще кача тия дни снимки. Иначе за резултата от липофилинга след втори месец вече.

# 235
Помагайте! Къде спешно мога да махна конците от оперативна горна блефаропластика правена в Турция за гр. София се интересувам.
Още на 5.09 обясних на Булстрад казуса ми и на 11ти ми потвърдиха за 12.09 час за махане на конци във Вижън но в клиниката поискаха да заплатя огромна сума защото фонда не покривали манипулацията. Позвънях на фонда та в деня за махане разбрах, че не покривали разходи за козметични процедури, защо още на 5ти не ми го казаха не знам. Сега където и да позвъня, доктора не е наличен, а на едно място ми поискаха 700лв 😂😂😂

Последна редакция: вт, 12 сеп 2023, 19:37 от dani3lla

# 236
Луда работа. Пробвай в Зора.

# 237

Чак на 26ти могат да ме приемат

# 238
Обади се в Торакс, Неоклиник и тн.

Никой фонд в България не покрива козметични операции. Блефаропластика се прави и по медицински причини, та може да не са разбрали първия път.

# 239

Чак на 26ти могат да ме приемат
Идете на кабинет при очен хирург в някоя болница. Все пак става дума за конци, би трябвало всеки лекар да се справи.

Общи условия

Активация на акаунт