Чувствителни ли сте?

• 5 907
  • 157
  •   1
Отговори
# 75
Всичките ти проблеми идват от детсвото.Скапали са ти психиката твоите роднини.
От личен опит го знам, защото първите ми спомени са от пиянски скандали, побоища и кавги, ежедневен страх.Как може малко детенце да понесе това и да се превърне в стабилен и здрав психически  човек?
Специалист трябва да потърсим, но аз лично не знам от къде да започна и ме е страх ако започна да дълбая колко още травми ще изкочат.
Успех!

# 76
Чувствителна съм, да, но не плача често. Има си доста минуси такава нагласа, но си има и плюсовете, например някое цветенце, избило между камъните, може да ми оправи деня и да вървя и да се усмихвам без причина. Близките ми често ме питат на шега кой ми е дилъра.
От друга страна се опитах да си прережа гърлото (с нож за хляб), когато голямата ми любов реши да къса с мен.
Но не плача често. Simple Smile)

# 77
То даже не е и проява на невъздържаност. Това е изкуствено създаване на лоши емоции. Снимаш клип и слагаш тъжна музика, за да ревеш на него - за квартирата, боже. 😲

П. С Ай стига сте се оправдавали с това детство. И аз съм имала лошо детство, да не си мерим теглилата. Важното е да не разчиташ на това и да не се опитваш да привличаш отчаяно внимание върху себе си. Никой не е длъжен да те търпи.

Едва ли в тийнейджърските си години сте разбрала, че майка ви е била изнасилена, пак на същата възраст.
Някой от роднините ви целувал ли вие по устата когато сте били на 5г?
А също и сестра ви?
Дали сте оставали 3 жени без пари дори за превръзки.
Колко пъти сте виждали баща ви да бие майка ви и дядо ви?
А баща ви удрял ли е майка ви, когато е била бременна(5мес., с мен)?
Колко пъти са ви гонили от "дома", където живеете?
Баща ви колко пъти ви е казвал "к***и" идете да се ***е?
А дали същия, вие като сте били на 5-6г. е шофирал срещу вас, а вие сте бягала, защото сте се качили на високи железа?
Удрял ли ви е 5 шамара един след друг, само защото не сте отговорили на въпроса му?
Идвал ли е пиян до кирка всяка вечер и пускал ли ви е музика, за да не можете да спите, а трябва да станете за училище и за работа в 4ч.?
Чувствали ли сте наядени, когато сте го чували да идва по стъпалата, въпреки че току що сте седнали на масата трите да ядете? (Аз,мама и сестра ми-5г.по-малка)?
Идвали ли сте си от дома на майка ви (става въпрос за къщата на другия ми дядо), защото са ви казали по телефона, че тези пак се бият? И като се приберете да видите, че навсякъде е пълно с кръв?
Виждали ли сте като малка как баща ви си удря главата по стената и остават кървави белези?
Когато сте били в у-ще мисли ли сте какво ще стане като се приберете?
Има още мноого други преживени неща,но нейсе!
Живи и здрави!
 😉

# 78
Авторке, ако описаното отговаря на фактите, ти не си чувствителна, а травмирана.

Има тема с психолог в подфорума, предполагам, че би ти била повече от полза от настоящата, чувствителността не е патологична реакция, нормална си е, а при теб явно нещата се коренят другаде.

# 79
Авторке, ако описаното отговаря на фактите, ти не си чувствителна, а травмирана.

Има тема с психолог в подфорума, предполагам, че би ти била повече от полза от настоящата, чувствителността не е патологична реакция, нормална си е, а при теб явно нещата се коренят другаде.

Така е! Как човек да остане нормален след всички тези глупости. Определено имам нужда от психолог. 🙂
Странно ми е, че въпреки всичко пак плача за този човек. Явно хич не съм нормална. 😁😬

# 80
Ужасни е всичко това, авторке. Никое дете не бива да преживява такива неща.. изглежда, че си простила обаче на баща ти, след като го приемаш у вас и дори ти е мъчно за него, когато си тръгва?

Може би това, че плачеш толкова често и не можеш да контролираш гнева си е свързано с травмите от детството ти и в такъв случай поне трябва да ги споделиш със специалист .
Сестра ти също ли се чувства така?

# 81
Аз също съм много чувствителна както писах, но само вкъщи си рева, най-добре като съм сама или се крия. Навън, особено на работа, винаги съм усмихната, каквото и да се случва. Спомням си, че имах служебен ангажимент, трябваше да излезна пред пълна зала с хора. На предния ден почина дядо ми и ми беше много тежко, ревах каквото ревах, излезнаха на сцената, свърших си работата с усмивка, а какво ми е било в душата никой не разбра.

# 82
Ето я темата на доктора, останала съм с впечатление, че наистина отделя внимание на отговорите си.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1201557

Не си ненормална, нито сбъркана, то на такива преживявания няма как да отреагираш по някакъв по-хубав начин...

# 83
Наречете ме безчувствена, но това пространно описание ми мирише на извратена хвалба и размахване на пръст. А когато жертвата започне да се хвали със страданията си и да размахва пръст на онези, които хем не я жалят през сълзи, хем и не са жертви - вече е нарцисизъм.

# 84
Откъде тръгна авторката и къде стигна??? Мерим си драмите и страданията ли? Първоначалният пост няма много общо с последният.

# 85
Ужасни е всичко това, авторке. Никое дете не бива да преживява такива неща.. изглежда, че си простила обаче на баща ти, след като го приемаш у вас и дори ти е мъчно за него, когато си тръгва?

Може би това, че плачеш толкова често и не можеш да контролираш гнева си е свързано с травмите от детството ти и в такъв случай поне трябва да ги споделиш със специалист .
Сестра ти също ли се чувства така?

Тя е по-силна от мен, макар че е с 5 г.по-малка.
Казва ми да забравя миналото и да си гледам живота, както прави тя.
Иначе и тя имаше период преди 10г., където беше доооста зле, но сега е бомба.
Пример е за мен. Сякаш е по-голямата. 🥰

"Нарциса", "G&B"
Разказах какво съм преживяла, какво толкова.
И аз пускам теми, където уж съм аз автора, а други си говорят за техните проблеми, ама нищо не съм им казала, като вас.
😁

# 86
Още в първия пост на авторката е написано за детството и бащата. Явно нещата са свързани.

# 87
Още в първия пост на авторката е написано за детството и бащата. Явно нещата са свързани.

Еми явно едни не четат всичко и пишат, каква беше темета и до къде се стигна.
Благодаря ви! 🥰

# 88
Може би, но акцентът беше на рев заради филми и квартири и се разви във филм на ужасите.

# 89
Възможно ли е по-малката ти сестра да не помни всичко и затова да се справя по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт