Чувствителни ли сте?

• 5 900
  • 157
  •   1
Отговори
# 90
Темата много добре я четем.
Реването за квартира при наличие на нов собствен дом не предизвика отзвука о, миличка, аз също рева за глупости. Напротив, оказа се по всеобщо мнение истерично. И сега, за да изсмучеш жалостивост, вкарваш със засилка истории от къщата на семейство Адамс. Екстремна енергийно-вампирска манипулация.

Възможно ли е по-малката ти сестра да не помни всичко и затова да се справя по-добре?
За мен е по-възможно някои неща да не са се случили. Миналата пролет цял свят гледа една такава жертва.

# 91
Авторке, добронамерено ще ти напиша следното. Всеки е преживял нещо наистина неприятно, на много хора им се налага постоянно да живеят под стрес. Не е нещо невиждано и нечувано, което се е случило само в твоето семейство. Ако наистина не можеш сама да го преодолееш или поне да го контролираш, потърси помощ. Така, както го описваш, поведението ти изглежда много натоварващо за околните. Ако повече се владееш, ще намалее напрежението в отношенията ти с другите хора и всички ще имате полза от това.

# 92
Възможно ли е по-малката ти сестра да не помни всичко и затова да се справя по-добре?

А не не. Тя помни ВСИЧКО, просто не го приема толкова навъре като мен.

Нарциса-ами за нещастие ВСИЧКО, което писах се случи, даже много други неща, като това, че майка ми можеше да умре или ослепее, след удар от стол, когато се опитваше да раздели побойниците, аз гледах от вратата, бях на 5г.сестра ми може би е нямала и месец.
Еми като знаеш, че майка ти може би щяла да умре, заради едни откачалки и сестра ми никога нямаше да я помни, как щяхте да живеете вие, много нормално, мисля аз.
А ударът от страна на дядо ми е бил за баща ми и той като разбра, като му каза ти моите дъщери без баща ли искаш да ги оставиш, ти ли ще ги отгледаш, се почна по голям бой..
Линейки, минейки...турски сериал..

Iris - да да сега е къде, къде по-добре. Алкохол=0
Има си работа, добри пари, нови фасети 🤣🤣, засадена коса.
Помен няма от стария пиянец, просто защото се отдели от майка си и баща си.

Последна редакция: сб, 21 яну 2023, 21:54 от Newmomy

# 93
Скрит текст:
Ужасни е всичко това, авторке. Никое дете не бива да преживява такива неща.. изглежда, че си простила обаче на баща ти, след като го приемаш у вас и дори ти е мъчно за него, когато си тръгва?

Може би това, че плачеш толкова често и не можеш да контролираш гнева си е свързано с травмите от детството ти и в такъв случай поне трябва да ги споделиш със специалист .
Сестра ти също ли се чувства така?

Тя е по-силна от мен, макар че е с 5 г.по-малка.
Казва ми да забравя миналото и да си гледам живота, както прави тя.
Иначе и тя имаше период преди 10г., където беше доооста зле, но сега е бомба.
Пример е за мен. Сякаш е по-голямата. 🥰

"Нарциса", "G&B"
Разказах какво съм преживяла, какво толкова.
И аз пускам теми, където уж съм аз автора, а други си говорят за техните проблеми, ама нищо не съм им казала, като вас.
😁

Може ли кратко разяснение на болднатият текст??

# 94
А баща ти сега поне нормално ли се държи, спрял ли е пиянствата и агресиите? Щом го приемаш у вас ...

# 95
Скрит текст:
Ужасни е всичко това, авторке. Никое дете не бива да преживява такива неща.. изглежда, че си простила обаче на баща ти, след като го приемаш у вас и дори ти е мъчно за него, когато си тръгва?

Може би това, че плачеш толкова често и не можеш да контролираш гнева си е свързано с травмите от детството ти и в такъв случай поне трябва да ги споделиш със специалист .
Сестра ти също ли се чувства така?

Тя е по-силна от мен, макар че е с 5 г.по-малка.
Казва ми да забравя миналото и да си гледам живота, както прави тя.
Иначе и тя имаше период преди 10г., където беше доооста зле, но сега е бомба.
Пример е за мен. Сякаш е по-голямата. 🥰

"Нарциса", "G&B"
Разказах какво съм преживяла, какво толкова.
И аз пускам теми, където уж съм аз автора, а други си говорят за техните проблеми, ама нищо не съм им казала, като вас.
😁

Може ли кратко разяснение на болднатият текст??

Искам да кажа, че когато хората си говорят, пишат нещата влизат от тема на тема, което е нормално.

# 96
Ти щом осъзнаваш откъде идва твоят проблем, значи можеш и да го промениш. В твои ръце е.

# 97
Без да взимам отношение по личния живот и личността на авторката, само да кажа, че чувствителност, емпатия, ранимост и емоционална лабилност са все различни неща и не е добре да ги бъркаме.

Може да си изключително чувствителен и да усещаш и най-малката промяна в емоциите на околните, БЕЗ самият ти да изпитваш тези емоции. Въпрос на умения за поставяне на граници и разбиране къде свършва Аз-ът и къде започва светът.

А иначе прекомерното съчувствие и реване с другите, за които после обаче не правим нищо, ми идва малко извратено дори, като някакво перверзно сливане с другия в тежък за него момент, когато трудно може да си постави граници. Случвало ми се е да съм от страната на ревящия човек и после като се окопитих, се чувствах нечистоплътно отвътре някак, все едно ме е пипал някой мазен чичка.

# 98
Авторката, лекувай си агресията! Не съм ти ни най- малко виновна за детството ти, че да ми размахваш грозно пръст.

# 99
Авторката, лекувай си агресията! Не съм ти ни най- малко виновна за детството ти, че да ми размахваш грозно пръст.

Аз за какво съм ви виновна?

# 100
  • София
Познавам жена с подобна история. Даже майка й е починала. Супер слънчева и готина мацка.

# 101
Авторке, а сега баща ти излекувал ли се е от алкохолизма? В какви отношения сте, щом се виждате? Ти как поддържаш здравословна връзка с него?

# 102
Авторке, а сега баща ти излекувал ли се е от алкохолизма? В какви отношения сте, щом се виждате? Ти как поддържаш здравословна връзка с него?

Да не пие от 4г. Нито глътка.
Отношенията ни са нормални, защото се държи нормално, сега де.
И на 80 г.да стана едва ли ще забравя всичко сторено, но да, поддържаме връзка.
Аз не знам просто как след всичко сторено, плача за него.
Добре, можеш да простиш, да се направиш, че си забравила, но така като мене да си казваш, ето го неговия филм, банята той я направи, пиеше си кафето от тази чаша, дрехите му бяха тук...😑🤭🤦🤣
Сантименталност може би? 🤭🤭😁😬

Рокстар-ами аз много се радвам, че има хора, които преживяват какво ли не, но остават с усмивка на лицето. Бих искала да съм от тях, но..
Но все пак, пиша го за 3ти път, като тийн да преживееш такива неща, съвсем лесно можеш да се подтикнеш към всякакви забранени лоши неща. Аз не пия, не пуша, даже кафе не пия, а бих искала едно за рано сутринта.
Просто около червените дни съм по-емоционална, или избухлива.
Странното е, че една част от мен е точно това, което писах, ще се разплаче за простотии, а друга хич не е за пример. Мисля си, че тази гневна страна е създадена от детството, онова дете, което се страхувало всяка вечер, и освен с плач не е могло да покаже какво чувства, но сега, като пораснало, повръща гнева от миналото.
Знам, че това не е хубаво, че ми трябва проф.помощ, че нищо не е оправдание да наранявам отсрещния, защото аз самата съм била отсрещната страна години наред.
Но баща ми е същия, той също е страдал, като малък, не са го обичали, и си е казал, че няма да прилича на баща си...но ето че стана по-зле 😁🤭🤣🤦😑
Не искам да бъда, като него. 😔

Последна редакция: нд, 22 яну 2023, 00:06 от Newmomy

# 103
  • София
Може би е някакъв компенсаторен механизъм - мозъкът се старае да запази и някакви приятни спомени.

# 104
Авторке, толкова щателно събиран списък каква жертва си още преди да се родиш е голям и вменен от майка ти проблем!!
Ами неприятно е, но докато така щателно бройкаш какво ти е било сторено, изживяно, мислено ще си винаги жертва, вглъбена в лошото от миналото.

Общи условия

Активация на акаунт