Смешки от форума 40

• 84 696
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
македонци? не са ли турлаци?

# 586
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
В селата на север от Монтана. Wink
Аз съм от Северозападна България, не съм срещала при нас някои,който да е твърдял, че е македонец...

# 587
  • Далечният изток
В Североизточна България има много македонци и шопи.

# 588
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
учила съм и във Видин и в Русе. Wink

# 589
само от любопитство, къде в северна България са македонците?
Като във вица:
Срещнали се двама македонци в Ню Йорк.
-Ей брате, гледай колко е малък света...
-Не е малък света, Македония е голяма.

# 590
Шегуваш се, нали?

# 591
Не се шегува. Има повече шопи отколкото в трънско Joy

# 592
  • Далечният изток
Шегуваш се, нали?
Не се шегувам. Цели села с преселници.

# 593
Много видинчани във форума. Семейството на единия ми дядо са преселници от Прилеп.

# 594
100% с български произход? Като с баба и дядо говорещи с много тежък акцент български като втори език, пък другият ми прядадо, като млад в писмата си пише за Ниш повече, отколкото за който и да е български град, 100% българи видинчани и наоколо, сме точно на куково лято. Пък даже и сега, с общоустановеното българско нарицателно - “северозападнала”, е ясно че нито ние сме считани за пълноценна част от България, нито пък исторически сме такава.

# 595
  • Другата България
В селата на север от Монтана. Wink
Това не  е вярно.
Има всичко друго, но не и македонци.
Добри, именно турлаци. Знаеш ли сръбски, нямаш проблеми.
А за Видинско, все още има села, в които се говори основно влашки.

# 596
Аз пък съм си 100% българка, от Балкана. За там не знам някой, някога да е имал претенции...

# 597
Това за Северозападналата България аз го усещам като казано с горчивина, а не подигравателно. Ако правилно помня, там е било последното българско царство преди падането под османско владичество. То и моя роден край е неглижиран от властите, ама това не ни прави по-малко българи.

# 598
  • France
Аз пък съм си 100% българка, от Балкана. За там не знам някой, някога да е имал претенции...
Уж и моят дядо беше 100% български планинец, но се оказа, че има двойник, който си мислеше, че е 100% турчин. Мешани сме всички.

# 599
С горчивина да, но в тази горчивина, за съжаление има неоспорима взаимност и истина. Защо не се вливат пари в Северозапада? Защото усещането на управляващите е за незначителност, отдалеченост и непринадлежност. Сега.

Моят спомен е от времето, когато границите бяха осезаеми и непревземаеми. Изгубени пътници свършваха случайно в нашия край, невъзвращенци поемаха по пътя, който не водеше назад оттук, а местните етноси бяха обособени и със собствени уникални култури и традиции. Районът с най-много евреи след София преди 1944; град, чиято архитектура е по-космополитна от тази, на който и да е друг български град, с изключение на Русе; друга част на България не е била излагана на толкова различни култури и влияния по едно и също време, не исторически, аз бих казала определено един от най-разнообразните културни региони на България и по тази причина не точно извор на българщината, типично българското, а по-скоро жив пример за мултикултурализъм, от времената, когато терминът дори не е съществувал.

Общи условия

Активация на акаунт