Смешки от форума 40

• 84 689
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
"Нали се сещате как отговарящите за подбора в някоя фирма отсяват една голяма част от кандидатите още от пръв поглед заради неграмотни CV-та, неподходящи снимки или мейли от сорта на palavata_kiti@abv.bg? Е, социалните мрежи винаги са я играли тази роля за мене.
Неграмотен? Гласувал за Възраждане? С хумор, който ми идва дебелашки и непонятен? С икони, призоваващи за по един "амин"? Със снимки и цитати на Левски, татуировка на Левски, всичко на Левски, с българския лъв на cover photo? С чалга песни на стената?..."

# 601
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
С горчивина да, но в тази горчивина, за съжаление има неоспорима взаимност и истина. Защо не се вливат пари в Северозапада? Защото усещането на управляващите е за незначителност, отдалеченост и непринадлежност. Сега.

Моят спомен е от времето, когато границите бяха осезаеми и непревземаеми. Изгубени пътници свършваха случайно в нашия край, невъзвращенци поемаха по пътя, който не водеше назад оттук, а местните етноси бяха обособени и със собствени уникални култури и традиции. Районът с най-много евреи след София преди 1944; град, чиято архитектура е по-космополитна от тази, на който и да е друг български град, с изключение на Русе; друга част на България не е била излагана на толкова различни култури и влияния по едно и също време, не исторически, аз бих казала определено един от най-разнообразните културни региони на България и по тази причина не точно извор на българщината, типично българското, а по-скоро жив пример за мултикултурализъм, от времената, когато терминът дори не е съществувал.
Кой град имаш предвид?

# 602
# 603
Излязохме от смешките, но ierldan, да си уточня поста - нека не правим равенство между умишленото изоставяне на този регион от държавата, и отношението на останалата България към него. Даже не помня откъде тръгна цялата дискусия, но при всички положения сме на една страна, няма какво да спорим.

# 604
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
сагата започна при видинските македонци  се разрастна до Русенските шопи. Wink

целия северозапад ми е рана в сърцето.

# 605
Излязохме от смешките, съжалявам, но районът се обезлюдява и отдавна е нарицателно за изостаналост, което обижда хора, като мен, които го носят в сърцето си.
Скрит текст:
Също, в днешното време на произволното развяване на национални знамена, веещи се над руини по чалгаджийски, е добре да си припомним, че много региони са със споделена със съседите култура и има въпроси, които всеки е добре да си отговори - като “какво означава да си българин (100%), балканец и европеец”. За някои локалът е още по-определящ - като българин от Северозапада, например. А “те”са и изчезващ вид и имат нужда от протекция🙂.

# 606
Българин не те прави произхода до 10то коляно назад, а това което носиш в сърцето си. В този смисъл, има чисти българи, които са по-малко българи и от някой роми.

ПП : Имам дядо от Ковачица. Невероятен човек с голямо сърце.

# 607
  • Сф
Моя любима съфорумка 😂
Цитат
Вчера с милото се разчекнахме от работа на "вилата".Рязахме клони и храсти до степен да не искаме месце да си "пекнем" на барбекюто.Днес на скален манастир решихме да идем-хем природа да видим,хем лека разходка за уморените ни тела.Качваме баира над Провадия и хоп-водният радиатор гръмна.Милото много се притесни,но аз не загубих присъствие на духа -грабнах лозарската ножица и се метнах да бера билки от ливадата.До идването на Пътна помощ от Варна имах бял равнец,мащерка,жълт кантарион и тлъстига с корените за пресажадане.В града слизайки от камиона се спънах в краката си и се метнах,като Джеки Чан от кабината.Сега изпих аспирин,люпя семки у дома и чакам да ме отпусне трътката.

# 608
Цитат
Забих страхотно гадже във фейса. От дума на дума, уговорихме среща в градиката пред НДК. Пристигнах първи, седнах на една пейка и ѝ пиша съобщение: "- Чакам те, седнал съм на третата пейка от ляво, до една дебела лелка със зелена рокля."
Такъв шамар отнесох, че ми свирнаха ушите...

# 609
Последното е виц.

# 610
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Абеее, доста вицове са дошли от живия живот Simple Smile

# 611
Моя любима съфорумка 😂
Коя е тази? Аз съм от Провадия...

# 612
  • Варна
https://cdn.bg-mamma.com/0Yno/psPOm.jpg
 Така започват митове, легенди и приказки за ( с цялото ми уважение към личностите на снимката) гиганти и джуджета.  Simple Smile

# 613
Страшка е, но пък написана с чувство за хумор.

"Възпитаната съвест не тормози собственика си."

# 614
  • Майничка
https://cdn.bg-mamma.com/0Yno/psPOm.jpg
 Така започват митове, легенди и приказки за ( с цялото ми уважение към личностите на снимката) гиганти и джуджета.  Simple Smile
А, Адриана Карембьо и Джамел Дебуз на Сезарите!🤣🤣🤣
Много бяха смешни, особено как го щипна по бузката!

Общи условия

Активация на акаунт