Смешки от форума 40

• 84 676
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
  • Пловдив
Цитат
Здравейте, преди малко ми се обади "Наталия". Да провери дали съм доволна от покупката?! За съжаление казах "да" на един от въпросите. Някой знае ли нещо повече за тази "Наталия"?!

Цитат
Лоша работа! Защо сте казали "да"? Сега ще ви източат дебитната карта. Трябвало е просто да кажете "есе" и нямаше да има проблеми.

# 631
Цитат
Здравейте, преди малко ми се обади "Наталия". Да провери дали съм доволна от покупката?! За съжаление казах "да" на един от въпросите. Някой знае ли нещо повече за тази "Наталия"?!

Цитат
Лоша работа! Защо сте казали "да"? Сега ще ви източат дебитната карта. Трябвало е просто да кажете "есе" и нямаше да има проблеми.

Донякъде е права. Предупреждават ни и нас да внимаваме с “да” и “не” по телефона, защото може да направят клип със съвсем друго значение и да се окаже, че примерно си съгласен да ти вземат къщата (груб пример, но показва смисъла на упражнението).

# 632
  • Пловдив
На мен много ми хареса предложението да кажеш "есе". Ще го направя, като ми се обадят някакви такива.

# 633
Какви са тези Наталии и клипове? Кой въобще води такива разговори и какво общо  имат дебитните/ кредитните карти с това?

# 634
Било бот. Изкуственият интелект ни застигна.

# 635
Какви са тези Наталии и клипове? Кой въобще води такива разговори и какво общо  имат дебитните/ кредитните карти с това?

Обаждат ти се и ти задават безсмислени въпроси. Понякога се включваш в разговора на майтап. Ако междувременно отговориш с “да” или “не”, могат да използват гласовия ти “отпечатък” и да го монтират в друг разговор, в който изведнъж се оказва, че се съгласяваш да купиш нещо, което струва много пари. Ей такива неща.

# 636
Благодаря, такива разговори не водя.

# 637
И като се "съгласиш" да го купиш, как ти вземат парите?

# 638
  • София
Само си представям как идват да те изнудват с този запис - "ама ти тука каза да, така че купувай го това" Joy
Сериозно ли?

# 639
Бабите от съседния блок казаха, че няма да се съгласят да ги санират, защото Путин щял да дойде и да им вземе апартаментите, ако подпишат Joy
Та, тая Наташа сигурно му е асистентката. Мдааа, има нещо гнило в Дания JoyJoyJoy

# 640
Само си представям как идват да те изнудват с този запис - "ама ти тука каза да, така че купувай го това" Joy
Сериозно ли?

Сериозно, да. Ако знаете само колко къщи са продадени в Канада от не-собственици! Идват си хората от по-дълго отсъствие и хоп! Изненада! У тях живеят други хора, които съвсем легитимно са си купили къщата.

https://globalnews.ca/news/9393361/home-sold-owners-away-real-es … -fraud-explainer/

Има и доста други проблеми, но да не ви занимавам. Тук има журналистическо предаване в петък, което се занимава с такива проблеми. Не са рядкост!

# 641
Е, то в този "разговор" не са дадени никакви лични данни, дори и име. Как точно ще ви откраднат каквото и да било от едно "Доволни ли сте от покупката" - "Да/Не/Каква покупка?"  и "От кой град сте?"
То, аз, като правя онлайн поръчка, попълвам повече данни - име, адрес, телефон, а и карта, ако се плаща с такава. Ако някой ще ви краде нещо, тази тъпня е последното нещо, чрез което би могло.

# 642
И тези къщи само с устна уговорка ли се продават.
Нямате ли документи, подписи?

# 643
  • София
O, това с бота Наталия силно ме кефи. Представям си сега разните му галъпи и маркет линкове как ще си правят телефонните допитвания. Никой няма да иска да им отговаря. Никакъв шанс за извадки от случайно генерирани телефонни номера.

# 644
И тези къщи само с устна уговорка ли се продават.
Нямате ли документи, подписи?
Къщите нямат връзка с телефонните разговори. С тях може да ви кажат, че сте сте съгласили да ви променят плана на телефона, примерно. Радвайте се, че нямате проблеми от такъв характер (засега!).
Аз през ден получавам съобщения, че:
Някой е купил айфон за н-хиляди лева по моята сметка в амазон.
Някой е изхарчил хиляди от кредитната ми карта.
Полицията е по следите ми, защото съм направила нещо си и има заповед за моя арест
Разни индийци ми звънят, за да ми обяснят, че компютъра ми е развален и трябва да им дам достъп, за да го оправят.
От “данъчното” звънят, защото ми дължат пари.

Има и хора, които се връзват, особено когато информацията звучи достоверно.

Само мога да кажа, радвайте се, че ви се струва невероятно! В Канада има много възрастни имигранти, на които английския е втори, неособено добър език и се връзват! И местни възрастни се връзват понякога - наивност, доверие в институциите, начална деменция….Много са причините. Сега, зная, че българина е по-предпазлив по принцип, няма особено доверие в институциите, образованието също има значение, но по-възрастните и по-наивните могат да попаднат в капан.

Общи условия

Активация на акаунт