Отговори
# 195
Здравейте ! В 36г.с съм и бебето усещам повече сутрин и вечер. Тоновете ги правя около 16:00ч и са по монотонни .Докторите казват че всичко е наред и бебето просто спи ( гледат ме и на ултразвук), но въпреки това се притеснявам. Ако изям шоколад или пия кола стават по-добри. Вашите как са ?

# 196
  • София
Нещо правила ли си по въпроса да имаш толкова много кърма,визирам някакви масажи,компреси,чайчета,или просто си имаш.Защото аз отсега чувам как вече трябва да пия някакви чайове.

Значи и аз като кърмя на поискване точно такъв ни е режима, вечер си поспива и ние се наспиваме също.
Днес вече имам кърма на струйки, за мое щастие, гърдите не са ми напрегнати вече и всичко си е тип топ засега. Той така или иначе си се буди на 2:30 - 3 понякога през деня, зависи колко е на кеф Grinning

Аз пия на Hipp един чай за кърмачки, доста приятен на вкус. Не му трябва подслаждане, но цедя постоянно през 2 часа някъде на ръка, доста търпение трябва. Цедя се и с помпа, но зърната ми стават доста чувствителни от вакуума и затова сега наблягам на ръчното цедене и масажирам заедно с цеденето.
Гледах и няколко лекции на Ася Демирева където показва техника за ръчно цедене и обяснява. Мисля, че ми беше от полза. Не съм като млекоцентрала, не си мисли това, но имам по 1-2 струйчици доста силни, което ме успокоява доста. И така, бебо яде, аз доизцеждам като приключи и така всеки ден по няколко пъти.
Просто това работи при мен поне засега. В момента гърдите ми са меки, няма и помен от онзи "камък" преди 2-3 дни...

# 197
Мами, ползвате ли протектори, ако да мнението ви как е?  А другите смятате ли да ползвате?
Аз не съм купувала и се чудя много, надвам се и аз да съм в тийма.на кърмещите живот и здраве.

# 198
За сега не съм купила ,ако се наложи ще си взема .Сега ги подготвям зърната с ланолинов крем,незнам дали ще има ефект.
Към момичетата на които им падаше тапата ,колко време ви падаше преди да започнат контракциите?От 2 дена отделям
 кафеникаво слузесто (предполагам е това)тази сутрин също,но болки нямам.След падането веднага ли започват болките?

# 199
Не е вярно, че е природно заложено някои жени да имат повече кърма от други.
Викси сама каза, че цеди, освен, че кърми бебето, затова има толкова много. Колкото повече се стимулира лактацията, дали от бебето или с помпа, толкова повече мляко произвежда тялото. Което е нож с две остриета, защото можете да си докарате хипер лактация. Трябва да се внимава с това. Аз лично не цедя. Искам производство само за нуждите на бебето.
Относно протекторите, аз съм против. Може да разранят зърната.

# 200
Момичета, ето че влязохме в месец февруари Simple Smile
- тъй дългоочакван и мечтан! Simple Smile
И аз съм 36-та (36+5) и при мен бебчо е с различно поведение - има дни, в които по цял ден не се спира и дни, в които е много спокоен. Но все пак, най -активен си остава вечер. Напоследък ме рита честичко в пикочния мехур и някой път даже сериозно си ме боли от това.
Вече за нищо нямам енергия, нищо не ми се прави. Нощем ставам до тоалетна по 3 пъти и будувам, трудно дишам (носът ми е все сух и запушен, въпреки спрейчето за бебета, което пръскам), пулсът ми все е над или около 90. Толкова бързо се изморявам от всичко, че само се въргалям и пъшкам. Коремът около пъпа много ме сърби.
Вие как сте?
Протектори за гърдите не мисля да купувам, знам, че първите 2-3 дни ще са по-чувстителни зърната, докато е коластрата и кърмата все още не е съвсем обилна, след това свикват с вкуумчето.

# 201
За носа много помага Низита унгвент. Овлажнява лигавицата и ефектът е по-дълготраен от спрейовете, защото те се изпаряват, а Низитата за мазане остава в носа.
Да вметна пак, ако не са ви плоски зърната, няма смисъл от протектори. Ще искате да ги махате после, а бебоците ще са привикнали с тях и ще се сърдят.

# 202
За сега не съм купила ,ако се наложи ще си взема .Сега ги подготвям зърната с ланолинов крем,незнам дали ще има ефект.
Към момичетата на които им падаше тапата ,колко време ви падаше преди да започнат контракциите?От 2 дена отделям
 кафеникаво слузесто (предполагам е това)тази сутрин също,но болки нямам.След падането веднага ли започват болките?

Моята падна онзи ден, макар че не беше кафеникава, а прозрачна, и когато казах на АГ-то веднага ме провери за разкритие. Каза ми, че по принцип когато има кръв (кафеникавото), значи раждането започва, и от 3 до 7 дни може да се очаква. В моя случай може да отиде и над две седмици.

# 203
Момичета, ето че влязохме в месец февруари Simple Smile
- тъй дългоочакван и мечтан! Simple Smile
И аз съм 36-та (36+5) и при мен бебчо е с различно поведение - има дни, в които по цял ден не се спира и дни, в които е много спокоен. Но все пак, най -активен си остава вечер. Напоследък ме рита честичко в пикочния мехур и някой път даже сериозно си ме боли от това.
Вече за нищо нямам енергия, нищо не ми се прави. Нощем ставам до тоалетна по 3 пъти и будувам, трудно дишам (носът ми е все сух и запушен, въпреки спрейчето за бебета, което пръскам), пулсът ми все е над или около 90. Толкова бързо се изморявам от всичко, че само се въргалям и пъшкам. Коремът около пъпа много ме сърби.
Вие как сте?
Протектори за гърдите не мисля да купувам, знам, че първите 2-3 дни ще са по-чувстителни зърната, докато е коластрата и кърмата все още не е съвсем обилна, след това свикват с вкуумчето.
Аз съм 37+5 и това което сте описали все едно за мен😂

# 204
Forest flower, май са ни близо термините с теб. Аз съм 36+4 днес, с термин 26.02.
Имам чувството, че е слязла доста надолу девойката, усещам я как мърда в таза. Не е особено приятно Grinning . С предната бременност слезе чак по време на раждането, и то с много зор и напъване след пълно разкритие. Сега сякаш сама си слезе надолу. Утре съм на преглед, първи ми е в 9м и предполагам, че ще провери за разкритие и ще видим как са нещата.
Много се радвам, че влязохме във февруари. Много страхове имах с тази бременност, радвам се, че стигнахме дотук. Дано е леко и безпроблемно за всички ни и скоро да гушкаме бебоците.

# 205
  • Враца
Forest flower, май са ни близо термините с теб. Аз съм 36+4 днес, с термин 26.02.
Имам чувството, че е слязла доста надолу девойката, усещам я как мърда в таза. Не е особено приятно Grinning . С предната бременност слезе чак по време на раждането, и то с много зор и напъване след пълно разкритие. Сега сякаш сама си слезе надолу. Утре съм на преглед, първи ми е в 9м и предполагам, че ще провери за разкритие и ще видим как са нещата.
Много се радвам, че влязохме във февруари. Много страхове имах с тази бременност, радвам се, че стигнахме дотук. Дано е леко и безпроблемно за всички ни и скоро да гушкаме бебоците.

Аз съм в 36+5г.с. и моят термин е 27.02 и това, което си описала важи на 100% и при мен. Smile
Но аз много се вълнувам като започне да мърда. Heart Eyes
Естествено ли смятате да раждате? Blush

Желая лека бременност и раждане и едно пухкаво, сладко бебче. Heart

# 206

Аз съм в 36+5г.с. и моят термин е 27.02 и това, което си описала важи на 100% и при мен. Smile
Но аз много се вълнувам като започне да мърда. Heart Eyes
Естествено ли смятате да раждате? Blush

Желая лека бременност и раждане и едно пухкаво, сладко бебче. Heart
Аз мисля естествено, но доста си ме е страх. Вие как мислите с упойка или без?

# 207
Аз съм 39+3 ии чакаме още .
Моята кума ме базика, че тея 9 месеца с това въздържание, се е запечатало всичко и бебата и е заключена вратата, не може да излезе.😀😀😀 Чак и аз се чудя, вече как ще е, надявам се и се моля за нормално без упойка, ама.. Божа работа, да сме живи и здрави всички .
Надявам се да не е толкова страшно 😊

# 208
Ох на мен и с раждането ми е голям филм. Каката родих естествено и за два дни забравих че съм раждала. Сега уж пак така чакаме. За упойката зависи, защото съм на клексан и зависи кога се случи раждането. В първите 6 часа след инжекцията не можело да се слага епидурална упойка. Първия път ми сложиха съвсем на края, но беше полезно, защото си починах 30-60 минути и имах сили за напъните. Освен това имах усложнение и се наложи кюретаж, тогава просто сложиха нова доза в катетъра. Ако нямате упойка за тази част се налага да ви приспят, което за мен нито е щадящо, нито е практично. Та може би пак с упойка ще раждам ако има как. Не знам защо си мислех, че с второто ще съм по-спокойна, доста повече се притеснявам като знам какво ме чака, а не зная кога. С контракции съм от 1 януари, има дни и нощи в които повече боли, и се усещам как си казвам, ох не, айде не днес, не съм готова още Grinning

# 209
Ох на мен и с раждането ми е голям филм. Каката родих естествено и за два дни забравих че съм раждала. Сега уж пак така чакаме. За упойката зависи, защото съм на клексан и зависи кога се случи раждането. В първите 6 часа след инжекцията не можело да се слага епидурална упойка. Първия път ми сложиха съвсем на края, но беше полезно, защото си починах 30-60 минути и имах сили за напъните. Освен това имах усложнение и се наложи кюретаж, тогава просто сложиха нова доза в катетъра. Ако нямате упойка за тази част се налага да ви приспят, което за мен нито е щадящо, нито е практично. Та може би пак с упойка ще раждам ако има как. Не знам защо си мислех, че с второто ще съм по-спокойна, доста повече се притеснявам като знам какво ме чака, а не зная кога. С контракции съм от 1 януари, има дни и нощи в които повече боли, и се усещам как си казвам, ох не, айде не днес, не съм готова още Grinning
и аз съм на оксапар 0,4 всеки ден. Това не го знаех, че заради НМХ не може упойка!

Общи условия

Активация на акаунт