Добър гастроентеролог в гр. София – 2

• 47 818
  • 276
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Здравейте,
Знаете ли дали правят някакъв тест за алергии към упойки преди самата процедура, за гастроскопия в Токуда питам.

Всички болници, където съм лежала или правила манипулация при някаква алергия искат тест за упойки.
Не знам в Токуда дали на място правят. Във ВМА и ИСУЛ са ме тествали на място. При приема освен другите лекари минаваш и алерголог, като си с алергии.

# 256
Здравейте, някой може ли да ми препоръча гастроентеролог за София, който не се ограничава до "пий си за киселини". От няколко години ходя при Танева, но друго освен лекарство за гастрит не мога да видя, а червата ми са все напрегнати, мъча се със запек, газове и постоянно подут корем, понякога само солети ми понасят като храна. По нейна препоръка не консумирам мляко, но ефект не виждам. Ако някой е решил тези си проблеми, моля да сподели името на лекаря, който му е помогнал.
Постоянно търся добавки, билки и сега ми излезе реклама на прахче ANSA срещу подут стомах, някой да го е пил?

# 257
Направете си изследване за хеликобактер пилори и направете консултация с друг гастро. Може да вземете пробиотици.

# 258
  • София
Сигурно за няколкото години при тази лекарка, все се е сетила да пусне тест за ХБ.
Въпросът на съфорумката е: Къде да отида за лечение на гастрит, след като конвенционалното лечение не помага?
Аз съм скептична, че ще намериш, но ако имаш успех, сподели тук.

# 259
Надявай се, някои са толкова прости, че...
Поне на една гастроскопия да я беше пратила. Лекува гастрит, ами ако не е гастрит, а герб?

# 260
Или просто са спаднали ензимите и една ензимна добавка ще направи чудеса за храносмилането. При мен 10+ години никой не се сети, какви ли глупости не чух.

# 261
Да, за ензимите, най-интересното при  мен беше, че ми ги препоръча акушер гинеколог. Препоръча ми супер ензими, ама са скъпи, така че може и по-евтини за начало.  За запек ми препоръча алое.  Може да има  връзка с хормоните това подуване, между другото, особено ако е свързано с цикъла.

Последна редакция: сб, 01 ное 2025, 00:37 от Tina*

# 262
Сигурно за няколкото години при тази лекарка, все се е сетила да пусне тест за ХБ.
Въпросът на съфорумката е: Къде да отида за лечение на гастрит, след като конвенционалното лечение не помага?
Аз съм скептична, че ще намериш, но ако имаш успех, сподели тук.

На въпросите ми за хеликобактер пилори и гастроскопия каза, че нямало нужда. Затова търся второ мнение от лекар, който може да ми препоръча някой от форума с подобни решени проблеми.

От години пия алое, не усещам положителен ефект за жалост. Взех си от аптеката Ензи мил, надявам се да помогнат

# 263
Най-достоверния начин за установяване на причина за стомашни оплаквания е гастроскопията.Всеки добър гастро назначава първо нея.Стомаха е кух орган и не може да се огледа по друг начин.Всички диагнози без гастроскопия са чиста проба гадаене според мен.Консултирайте се с друг лекар

# 264
Твърде крайна позиция. Гастроскопия не би могла да установи моя ензимен дефицит. На баща ми му причиниха голям стрес с това изследване, а проблемът му е бил като моя.

# 265
Твърде крайна позиция. Гастроскопия не би могла да установи моя ензимен дефицит. На баща ми му причиниха голям стрес с това изследване, а проблемът му е бил като моя.
Извинявам се,ако съм ви се сторил рязък,не беше това идеята.Ок,съгласен съм.Но чрез нея ще се направи оглед на стомаха и ще се изключат куп други заболявания протичащи по подобен начин

# 266
За мен правилно е да се направят първо изследванията, които са най-щадящи за пациента. Избягах с космическа скорост от лекар, който като първа стъпка ми предложи биопсия. Както времето доказа, щеше да е напълно неподходящо, а процедурата е инвазивна. Аз не съм учебен материал за студентите по медицина, че просто да си ме оглеждат.

# 267
За мен правилно е да се направят първо изследванията, които са най-щадящи за пациента. Избягах с космическа скорост от лекар, който като първа стъпка ми предложи биопсия. Както времето доказа, щеше да е напълно неподходящо, а процедурата е инвазивна. Аз не съм учебен материал за студентите по медицина, че просто да си ме оглеждат.

Кой специалист посетихте ? Бихте ли ми препоръчали ?

# 268
Посещавах много специалисти. Съветът ми е при който и да е да поискате проверка на храносмилателни ензими - както чернодробни, така и панкреасна еластаза, задължително. Това със солетите е много показателно.

# 269
  • София
Имате ли информация къде по-скоро може да се направи колоноскопия? Във ВМА са казали януари-февруари, но ни е по-спешно.
На регистратурите ще могат ли да дадат такава информация въобще?

Общи условия

Активация на акаунт