Добър гастроентеролог в гр. София – 2

• 39 125
  • 254
  •   1
Отговори
# 240
Упойката влиза в клиничната пътека, но се плаща за избор на анстезиологичен екип. И това е и в държавните болници. Да, не е редно, да, извиване на ръце е, но това е положението. На когото не му харесва - да протестира пред МЗ за законния рекет наречен "избор на екип", а не да се оплаква от частните болници.

# 241
Напротив редно е да взимат доплащане, въпреки приема по ЗК. На който не му харесва - да отиде в държавната болница, по-горе достатъчно добре съм обяснила разликите между частната и държавната. Ако си мислите, че апаратурата в частните болници, повечето персонал и по-добрите условия са безплатни - имам много лоша новина за Вас! Явно не разбирате, че всяко нещо си има цена и тази цена трябва да се плати.

И понеже питането беше за добър гастроентеролог, а не за това дали да има доплащане в частните болници или не, спирам дискусията, защото се повтаря едно и също. Вие решавате къде да отидете, но спрете да тролите и да "задръствате" темата с разсъждения, на които не им е тук мястото!
Съжалявам, но тук не си говорим за "екстри". Пътека заплатена от НЗОК неможе да бъде заплащена втори път от здравноосигореното лице. Доплаща се избор на екип и т.н., Но основната манипулация-не. Аз не Ви "троля", а казвам как седят законово нещата и имам това право. Изборът си е Ваш, но не го налагайте на всички! Въпросът ми беше коренно различен, но Вие решихте да се заядете! Желая Ви здраве и моля не ми отговаряйте!

# 242
Както вече написа laurentin, допълнителното заплащане не дублира платеното от ЗК за процедурата. Да, изборът е личен и затова всеки има право да отиде, в която болница иска и никой нищо не Ви налага. Поинтересувайте се за какво точно плащате и спрете да спамите форума с глупости!
Колкото до въпроса Ви - той беше за добър гастроентеролог и получихте отговор, но Вие обърнахте темата в мрънкане и хленчене от частните болници и настояване, че не може да има доплащане. Е, може! Сега по-добре отидете някъде другаде да пишете небивалици!

Последна редакция: пт, 10 окт 2025, 18:21 от Acid_Burn

# 243
Както вече написа laurentin, допълнителното заплащане не дублира платеното от ЗК за процедурата. Да, изборът е личен и затова всеки има право да отиде, в която болница иска и никой нищо не Ви налага. Поинтересувайте се за какво точно плащате и спрете да спамите форума с глупости!
Колкото до въпросът Ви - той беше за добър гастроентеролог и получихте отговор, но Вие обърнахте темата в мрънкане и хленчене от частните болници и настояване, че не може да има доплащане. Е, може! Сега по-добре отидете някъде другаде да пишете небивалици!
Не мисля, че Вие може да ми кажете къде и какво да правя! И други участници от форума Ви го написаха! Който разбрал-разбрал. Затова сме на този хал!

# 244
Като не Ви харесва на кой хал сме - отидете да протестирате пред МЗ, МС, парламента и тн. Само че е по-удобно от дивана вкъщи във форума, нали? И да, който разбрал - разбрал. Видя се кой не е разбрал, дето все задава едни и същи въпроси и твърди все едно и също.

# 245
Тя темата е за добър гастроентеролог. Има тема за Токуда, който иска да се оплаква от реда. Или да ходи и се жали на НЗОК. Иначе и аз съм безработна, не ми стигат парите, но изборът беше мой, никой не ми сложи въже на шията тях да избера.
Извадих си моите фактура от преди 2 месеца: - избор на лекар 440лв, консуматив- 11лв, техн. и битово обслужване 3 дни - 170лв. Моя близка плати в Александровска упойка - 250лв, друга в нашата болница плати упойка -240лв. Те друго не са плащали.

# 246
Щом ви е толкова важно да сте последни в думата - давам ви я с удоволствие!😁

# 247
Извинете, че се намесвам в дискусията, но искам да направя едно уточнение - Се. Иван Рилски също е частна болница.

# 248
  • в страната на чудесата
Ако говорите за св Иван рилски в София - тя е държавна.

# 249
УМБАЛ Св. Иван Рилски в София е държавна болница.

# 250
  • София
Колкото до въпроса Ви - той беше за добър гастроентеролог и получихте отговор, но Вие обърнахте темата в мрънкане и хленчене от частните болници и настояване, че не може да има доплащане. Е, може! Сега по-добре отидете някъде другаде да пишете небивалици!
Да не би да работите в частна болница, та така яростно защитавате Токуда и плюете по държавните болници? Преди няколко години майка ми влезе с направление в Токуда и при постъпване ми поискаха “доброволно дарение” 150 лв, което се взима на ръка без да получа никакъв документ за платените пари. Хайде стига с това “като не ви харесва”. Тук не става въпрос за харесване, а за елементарен рекет.

# 251
Да не би да работите в частна болница, та така яростно защитавате Токуда и плюете по държавните болници? Преди няколко години майка ми влезе с направление в Токуда и при постъпване ми поискаха “доброволно дарение” 150 лв, което се взима на ръка без да получа никакъв документ за платените пари. Хайде стига с това “като не ви харесва”. Тук не става въпрос за харесване, а за елементарен рекет.
Не, не работя в частна болница. За последната година ми се наложи три пъти да лежа в гастроентерологични отделения - два пъти в Св. Иван Рилски и веднъж в Токуда и много добре видях какви са разликите. Даже много добре съм ги описала, но на това не обърнахте внимание, нали? Явно Ви е било по-важно да се заядете. Колкото до рекета - нещо не чувам оплаквания от задължителния изобр на екип в държавните болници, нищо че там се практикува масово. И да, положението е "като не Ви харесва - отидете другаде". За  съжаление, това сме си постлали и на това ще се наложи да легнем.

# 252
Здравейте, има ли сред вас хора, които са правили колоноскопия при доктор Стефан Митев чрез седация в Свети Иван Рилски?
Той предлага този метод и твърди, че е без упойка?
Някой запознат ли е какво представлява?

Съпругът ми получава алергични шокове и затова търсим варианти.

# 253
  • София
Аз правих във ВМА. При постъпване плащаш за избор на екип, не са ми искали да плащам за упойката отделно.

# 254
  • София
Здравейте,
Знаете ли дали правят някакъв тест за алергии към упойки преди самата процедура, за гастроскопия в Токуда питам.

Общи условия

Активация на акаунт