Нашите кухни - тема 93

• 47 822
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Ако така или иначе шкафчетата не са много според мен на наличните може да им смените само вратичките и да пуснете горен ред шкафчета със същите вратички, тогава няма да има разминаване. И ще изглежда една идея по-съвременна.
Приятелка пък се е заела и ще боядиса с Fusion Минерална Боя, сив цвят старите кухненски вратички на вилата си, за да паснат към новият и дизайн и допълнения.

# 76
Да, и аз съм за подмяна на вратичките и чак тогава да ги съчетаете с тези, които сега искате да направи. Давам идея да пробвате и да направите вратичките с други размери (ако сега са продълговати, пробвайте на програма дали няма да стои една идея по- красиво с 2 вратички една над друга, вместо една, както е сега. Импровизирайте). Сигурна съм, че ако се заемете сериозно със задачата ще намерите много по- модерно и рационално решение. Пък щом майсторът е приятел ще ви таксува и по- евтино. Simple Smile

# 77
Майстор може много лесно да ви направи едни горни шкафчета и ако им сложите изцяло стъклени вратички, но непрозрачни, от това което е като заскрежено стъкло, няма да правят впечатление и ще си отиват с настоящия десен на кухнята. Но ще ти трябва стъпенка някаква за да ги достигаш.
Шкафовете ми изглеждат доста  плитки и май няма да има кой знае каква полза, така че може просто да се затвори пространството с преграда отпред, но това ще отива повече на едноцветна кухня отколкото на такава с кантове. 
Пример:
Скрит текст:

# 78
Здравейте.
Чета ви с интерес, и се зачудих дали бихте могли да ми дадете някоя оригинаална идея?
Кухнята ми е малка. Просто помещението не позволява повече.
Обаче имам около 40см. разстояние между горните шкафове и тавана.
Врънках на майстора да ми направи и там шкафчета, поне за неща които рядко ползвам, но каза че щяло да е много грозно.
Ама на мене и така пак ми е грозно това разстояние.
Та..., имате ли някакви идеи как може да се оползотвори или поне да не дразни?

Ей заради това изречение майсторът Ви е казал, че ще стане много грозно и е прав. Предполагам е взел под внимание и визията на кухнята, която имате към днешна дата и това обяснява всичко. Оставете си я така.

# 79
Ако боядисате шкафчетата в цвета на стената те ще се слеят и няма да дразни останалото нагоре разстояние. А и ще се освежат доста.

# 80
Драго, да. Разстоянието не е малко. Не е и плитко. Тенджера от 5л се побира. Стандартна ел. скара, дето се чудя къде да я набутам...
За пребоядисване на кухнята не ми се мисли, че ми е вързана цветово с други елементи.
Имам една малка стена, на която можеше да се направи едно по плитко продължение на кухнята, но на нея има поставен радиатор за парното. Triumph

# 81
Здравейте, имам няколко тъпи въпроса, защото аз още не мога да си подредя кухнята, все местя нещо. Моля да ми кажете на вас как би ви било най-удобно:
1. чинии -в чекмеджета или шкаф ( горен или долен) до фурната или в шкаф по-близо до миялната
2. имам 3 чекмеджета до фурната, в горното са пробори за хранене, чудя се какво да държа в другите две.
3. Къде държите подправките - в чекмедже, шкаф или на плота.

Проблемът е, че аз имам повече място, основно шкафове, отколкото неща за прибиране и не мога да се наместя.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 15:15 от Живанк@

# 82
1. Чинии в долен шкаф чекмедже на две нива, до миляната
2. Горно чекмедже - прибори, долно чекмедже - бъркалки, тирбушони и подобни, дълбоко чекмедже под тях - тенджери и тигани, друго дълбоко от другата страна на фурната - тави и разни подноси
Нямам горен ред над фурна/котлони.

Последна редакция: пн, 30 яну 2023, 16:18 от second

# 83
  • София
За мен чинии и чаши по-удобно в горните шкафове, възможно най-близо до мивка/миялна.
Подправки в близост до печката, за мен пак горе, по принцип на мен са ми най-удобни за почти всичко долните рафтове на горни шкафове😁

# 84
Моята сага и днес продължи........Отивам днес с майстора да поръчаме вратичките и що да видя, от 233 лв. на 280 лв. станал профила който бях харесала мината седмица......няма да ви казвам как се почувствах.....пълно разочарование. Добре, че имаше подобен профил на 233 лв, че най накрая поръчах. Сега ще чакам 3 седмици докато са готови (правили ги в Турция), но поне човека даде поръчката. Офффффф, отдъхнах си!

# 85
  • София
1. Чиниите по-близо до миялната. Може долу в чекмедже или шкаф, може и над миялната, а ако има място, тези, които се употребяват ежедневно - в чекмедже до миялната, а другите - в горен шкаф.
2.  До фурната - тави, гювечи, съдове за стопляне на храна, тигани. Тенджерите - някъде в близост до готварския плот. Ако фурна и плот са заедно, дълбокото чекмедже може да побере тенджери.
3. В горен шкаф до готварския плот. Най-употребяваните (черен и червен пипер, джоджен и чубрица) са ми на малка етажерчица съвсем до плота.

# 86
И аз ще съм така в новата кухня.
В чекмеджета до миялната искам да са ми чиниите  и приборите.Преди държах чиниите в горния шкаф над мивката,но мисля,че в чекмедже ще е по- удобно.
За празните шкафове не се притеснявай-ще ги напълниш.Подправките някъде около котлоните да са ти под ръка

# 87
Ако миалнята е долу, аз не си представям чекмеджето за чиниите да граничи с нея. Ще е много неудобно отваряне и ваденето от миалнята за подреждането в граничещото отворено чекмедже. Между миалнята и чекмеджето за чинии трябва да има друг шкаф, за да можеш да застанеш пред него докато вадиш и подреждаш, т.е , да има пространство за тебе между миалнята и чекмеджето за чиниите.
Иначе съм ЗА тежките неща да са на ниво ръцете спуснати надолу, а леките неща като чаши и подправки на горен ред да се нареждат. Бутилки с олио, зехтин, оцет - долен ред.

# 88
Много благодаря за идеите на всички Simple Smile . А някакви органайзери / разделители за чинии в чекмеджета ползвате ли? И от къде евентуално да си купя, ако реша?

Иначе миялната ми е от дясно на мивката, а от ляво на мивката са чекмеджетата. От дясно до миялната имам долни и горни шкафове.

# 89
Назад по темите са показвали много готини икейски разделители и за чинии в чекмеджета и за капаци и за прибори.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 14:02 от amy_nka

Общи условия

Активация на акаунт