Нашите кухни - тема 93

• 47 945
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
  • 2 етажа над тавана
Няма ли как във високия шкаф да стои хладилник... Къде ще е той?
По-добре да съхранявате килерските неща там къдете си предвиждала хладилника, а той да си е в кухнята, мн неудобно и непрактично иначе.
Ако става въпрос за високия шкаф до прозореца - той е тесен, там няма повече от 45 см ширина, затова и не става за хладилник. Ако става въпрос за другия висок шкаф, при разположението, което е на скиците в момента, също не е вариант - разстоянието между двата реда шкафове/т.е. пътеката между тях/ е малко и няма да е удобно, да не кажа ще е невъзможно, да се отваря хладилника.
Като цяло помещенията са малки и с доста чупки и дори след преустройствата, които се наложи да направим, не виждам много варианти за това къде да е мястото на хладилника. Или ще е във всекидневната, непосредствено до кухнята, или се отказвам от тесния ред шкафове и вмъкваме хладилника в левия ъгъл на късата страна.

# 421
  • София
Малко липсват 2-те съседни помещения и размери на всичко. Т. Е. така не мога да кажа колко е тясно и защо да не се отваря хладилника. Иначе да кажем вариант е миялната да се измести от другата страна на мивката и да се отвори място за хладилник. Иначе лявата стена до прозореца ми се вижда идеална, да ще се лишите от тези шкафове с бара.... Обаче,,, пак, ако имаше другите помещения можеше да се види по-ясно къде и колко са отварянията и на къде водят, не е нужно да са 3д.

# 422
  • София
Мерси, но искам самостоятелно само за хартия и да не ми заема плот... Ще продължавам да ровя...

# 423
Няма ли как във високия шкаф да стои хладилник... Къде ще е той?
По-добре да съхранявате килерските неща там къдете си предвиждала хладилника, а той да си е в кухнята, мн неудобно и непрактично иначе.
Ако става въпрос за високия шкаф до прозореца - той е тесен, там няма повече от 45 см ширина, затова и не става за хладилник. Ако става въпрос за другия висок шкаф, при разположението, което е на скиците в момента, също не е вариант - разстоянието между двата реда шкафове/т.е. пътеката между тях/ е малко и няма да е удобно, да не кажа ще е невъзможно, да се отваря хладилника.
Като цяло помещенията са малки и с доста чупки и дори след преустройствата, които се наложи да направим, не виждам много варианти за това къде да е мястото на хладилника. Или ще е във всекидневната, непосредствено до кухнята, или се отказвам от тесния ред шкафове и вмъкваме хладилника в левия ъгъл на късата страна.
Имам същия казус за решаване със сходно помещение, което е с 3 врати и 1 прозорец /на стена с врата/. Пети проект правя /може и да са повече/ и все съм недоволна. Ширината е голям проблем, иначе площта не е критично малка. Квадрат с по-къси стени би бил по-подходящ при същата или дори по-малка площ.  Тъй като разработвах подобен на твоя вариант, стигнах и до такъв без втори ред шкафове, но с падащ плот, за да го ползвам при необходимост.
Вариант е и така да се разположат уредите, че дори и на срещуположната стена да имаш хладилник, а останалите шкафове да са плитки, на долния ред срещу него да не е миялна например или друг уред, който изисква голяма площ за отваряне на врата /това ми е един от вариантите/. Моят хладилник в момента е разположен срещу шкаф с дълбочина 60 см и се отваря точно до ръба му и назад /до него е празно пространство/, но ако срещу него е миялна, няма да стане.
В краен случай, щом е общо помещението, може да дръпнеш кухнята с 20 см към дневната, ако позволява и въпросът е напълно решен с двуредова пълноценна кухня. При мен няма как да стане, защото помещението е свързано с дневна, но е отделено със стена и врата. Аз си предпочитам отделна кухня, че много бръмча и не искам да преча на почивката на останалите.

# 424
  • 2 етажа над тавана
Малко липсват 2-те съседни помещения и размери на всичко. Т. Е. така не мога да кажа колко е тясно и защо да не се отваря хладилника.
Реално има само 1 помещение в съседство - в посока на барплота. В момента няма пред мен всички размери, ще направя тези дни един по-общ чертеж с размери и на другото помещение и ще покажа.
Благодаря на всички за съветите и търпението!

# 425
Момичета, много ще ви бъда благодарна ако ми кажете някаква фирма или майстор за кухня по проект. Става въпрос за гр. Пловдив.

# 426
Момичета, много ще ви бъда благодарна ако ми кажете някаква фирма или майстор за кухня по проект. Става въпрос за гр. Пловдив.
Аз наскоро разглеждах страниците/сайтовете на Кухни Класик и Бела Мебел, за да почерпя идеи за бъдещата ни кухня. Иначе, имаме близък, който е дърводелец и  ни направи секцията в хола.

# 427
  • София
Малко липсват 2-те съседни помещения и размери на всичко. Т. Е. така не мога да кажа колко е тясно и защо да не се отваря хладилника.
Реално има само 1 помещение в съседство - в посока на барплота. В момента няма пред мен всички размери, ще направя тези дни един по-общ чертеж с размери и на другото помещение и ще покажа.
Благодаря на всички за съветите и търпението!
Видя ми се, че има още една врата или греша?

# 428
  • София
Здравейте, имам два въпроса:
Това са ми плочките в коридора/ малко тъмна снимка, но сега я снимах/ искам да има някакъв плавен преход с цвета на пода на кухнята.
Кухнята ще е или бели шкафове с дърво и под с ефект на камък,
 или бели шкафове и камък с под с ефект дърво.
Зависи какъв под ще избера. Може и нещо едноцветно в бежово или светло?!
Много ми допада подът в коридора, светъл , семпъл , приятно ми седи…..ноооо от слънчевата светлина се вижда всииико. Постоянно го бърша. То са капки, то са стъпки.
Въпросът ми е: Някой има ли под в кухнята/ без значение плочки, ламинат, винил/ на който не се вижда всичко и би се вързал цветово? Ако може да сподели снимка, да се ориентирам какво да търся.

Вторият въпрос ми е за дръжките?
Не искам пуш ! Или дружки или вкопани в готината част на вратичката. От кои сте по доволни? Пак от гледна точка на цапане.

Защото каквото и да си говорим, в кухнята повечето време се цапа, отколкото се чисти. Smirk

# 429
Най-лесно се почиства кухня без дръжки. Моята е без дръжки и без пуш.

# 430
  • 2 етажа над тавана
Видя ми се, че има още една врата или греша?
Да, врата има, но тя води към стълбище към двора, няма помещение в тази посока.

# 431
Здравейте, не знам дали тук е мястото, но ще попитам. Някоя от вас да има отзиви от мебели Кременов? Препоръчани са на ММ от негов колега, но аз все пак търся още мнения за тях. Дали са познати на някой?

# 432
  • София
Най-лесно се почиства кухня без дръжки. Моята е без дръжки и без пуш.

В горната част на вратата вкопани ли са? Може ли снимка?!

# 433
Привет на всички! Предстои ни обзавеждане на кухня. Изчетох доста, но за София за изработване на кухня (по поръчка, мястото е малко, но като цяло не искам някакви невиждани дизайни) кои фирми препоръчвате - прего, копанарски, харесах кухня и в Calma, може и някоя друга фирма? Харесват ми кухните на ИКЕА, но отпадат като вариант. Благодаря!

# 434

В горната част на вратата вкопани ли са? Може ли снимка?!
Не, не са вкопани. Вратичките са съвсем гладки и има профил на корпуса. Ето така, но при мен не се вижда отстрани.

На горния ред са по-дълги вратите.

Последна редакция: пт, 10 мар 2023, 19:02 от Чи лу

Общи условия

Активация на акаунт