За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

 • 29 294
 • 793
 •   1
Отговори
# 60
 • Мнения: 753
Здравейте, пише Ви един "зелен" татко  на принцеска, която утре прави месец. Сладурката ни още от начало не успяваше да суче или ако успяваше, се изморяваше бързо, защото от това което разбрах за зърната на моята половинка, че не са удобни на бебка да засуче хубаво .. започнаха изцежданията имаме два вида помпи - ръчна и автоматична.
В началото се хранеше само с кърма, а след малък период започнахме да дохранваме с АМ Фризолак, с какъвто са хранили бебка в болницата след раждането. Бебето си ходеше по голяма нужда, цветовете бяха различни. Към млякото добавяхме първо био гая, а след това еспумизан да борим коликите, но пък изхожданията станаха на 2 дни. Имахме 24 часа, в които не бяхме спали много, аз като отговорник по направата на млякото, бях забравил да слагам от еспумизана и бебето след всяко ядене оцветяваше памперса. Решихме, че затрудненото изхождане е заради тях и ги спряхме, след това педи-то каза, че Фризолака запичал и ни препоръча Хип Органик Комбиотик.
С времето кърмата намаля и сега около 80% е АМ и каквото има налично като кърма. След първите няколко хранения с хип, бебето пълнеше памперса юнашката, всички бяхме щастливи, но изведнъж съдържанието в пампито стана като топчета, не са твърди, като ги натиснеш се мажат като пастет, цветово са светлички, седят малко гумени. Ходи си всеки ден по няколко пъти, но все топчета и започна изхождането, да е съпроводено с големи мъки и рев, доста пръдка, чак памперсът вибрира. Обмисляме смяна и на това мляко, аз честно казано нямам добри наблюдения спрямо педиатърката, но е джи пи на приятелката ми, която е цял живот при нея и си я харесва.

Малко дълго стана, но тази смяна на АМ в такъв времеви диапазон погрешна ли е? Бебето си има апетит, нахвърля се на млякото като лъв на газела, но 1 минута след ядене започва напъване, пърдене, оригване и накрая две топчета в памперса.
Дайте някакъв съвет, много ми е жал миличкото като заплаче, искам пак да сменят хубави, пълни памперси.

Благодаря за вниманието.

Съжалявам, ако това питане не е за тук, модераторите, ако се налага нека го преместят.
Много си сладък! Искрено ме радват мъже като теб! Евала!
Та...относно млякото. Моят син за 2 месеца смени 3 млека. Първо Хип, после се запече та почнахме Хип комбиотик, от него се продриска....докато не намерихме великия baby love. Това е млякото на ДМ, имат 1,2,3. Уникално вкусно , детето акше редовно и с нормална консистенция. 2 ръце за него!  Пробвайте го !

# 61
 • Мнения: 16
"Искам да ви попитам за мнение. Според майка ми, е добре да говоря на 2 месечното ми момче с висок тон. По принцип съм гръмогласен човек и мъжа ми дори се дразни и винаги прави забележка да говоря по-тихо. Според него е хубаво да говорим на детето с нормален тон и по този начин да не го свикваме с високи тонове за да не стане грамогласен като мен. Вие какво мислите?
Не мога да разбера какво питате? Да му говорите на висок тон, тоест да сте строга, да се карате? Или самият тембър на гласа ви е плътен, висок? Бебето ви ще има първо детско гласче, в пубертета ще се измени и ще има мъжки глас, без значение дали вие сте гръмогласна. Ако му говорите спокойно, въпреки гръмкия ви глас и то ще спокойно. Ако викате и създавате напрежение и детето ще е напрегнато. Детето обикновено следва модела на комуникация вкъщи. Ако си викате и не се изслушвате и то ще прави така. Не сега разбира се, но към 1г6м доста добре вече отразяват обстановката вкъщи с поведението си.
Благодаря за включването. Имам предвид самата сила и тон на гласа. Аз и брат ми сме грамогласни, с висок тон на гласа, дори когато говорим нормално. Според майка ни, е по-добре да си с такъв глас, по този начин според нея, имаш по-голямо самочувствие и ти е по-успешен живота, докато ако си с по-нисък тон (като мъжа ми), си мижитурка и пу*ка (с извинение). Дори вчера имаше лек сблъсък на тази тема между тях, тъй като мъжа ми иска да говорим с нормален тон на детето ни, а майка ми не е съгласна (към момента живее с нас за да ми помага в домакинството)

# 62
 • Пловдив
 • Мнения: 1 932
Какво като майка ви не е съгласна? Тя е дошла да ви помага, а не да ви дава тон в живота. Това за начинът на говорене не се бях замисляла, винаги към детето съм говорила спокойно и мило, а не на висок глас.
А за разбирането на майка ви за високия глас- аз пък смятам, че хора , които нон стоп говорят високо и  и са гръмогласни дори в ежедневни разговори, не са били научени да спазват общо приети норми на възпитание. Единственият човек, който познавам да говори така беше прадядо ми, ама на него му беше навик, че от малък го учили да вика по овцете… та така…ако няма да вика по овце и добитък детето, може според мен да го научите да говори с нормални децибели.

# 63
 • Мнения: 1 608
И по-добре си останете без майка ви да помага, защото това няма да е единственият сблъсък…

# 64
 • Мнения: 4 856
А вие с брат ви по-успешни ли сте в живота, като сте гръмогласни? Мъжът ви мижитурка ли е?
Отвратителни думи от майка ви.
Не мога да понасям някой да ми крещи постоянно в обикновен разговор, много е неприятно да се общува с такива хора и трябва да си държа телефона на една ръка разстояние от ухото, когато говорим. Разбира се, че трябва да говорите на детето с нормален тон, ама това няма как да стане, щом така си говорите попринцип.

# 65
 • до най-прекрасния мъж
 • Мнения: 10 916
Един приятелски съвет от мен. Всичко, що касае детето, си го решавайте двамата с мъжът Ви. Майка Ви няма работа да дава мнение, ако не е поискано от двама ви. Поставяйте бабите на място, докато е време, в противен случай ще берете много ядове оттук нататък. Мама час по-скоро трябва да остави новото семейство да се справя само. Иначе, в един момент ще има друг сблъсък, който няма да е никак приятен и той ще е между вас с мъжа Ви. От опит - всяка жаба да си знае гьола и всеки да си знае къщата.
Относно тона - това, че си гръмогласен, не те прави успешен. Аз винаги съм си мислела, че хората, които говорят високо, са с намален слух и не могат да коригират височината на гласа си. Ако някой вика, то значи той не може да наложи мнението си по друг начин. За мен не е правилно. Още повече като метод на комуникация с новородено.

# 66
 • Мнения: 3 775
Лелеее, и този твой мъж как не й събра парцалите и да я изпрати да си ходи? Ще ми дойде някой в къщата и скандали ще ми прави? Направо си заминава и не ми дреме майка ли е, баща ли е и т.н. А пък някой да ми нарежда как да си гледам детето, няма как да се случи. Като почнете с това “мама дойде да ми помага”, ама какво ви помагат толкова. Само ти имаш дете сигурно.
И какво, ти много ли си успешна крещейки постоянно? Голямо уважение имаш към мъжа си, наричайки го с подобни думи. Как те търпи изобщо, че и майка ти си му натресла? Изключително грозно е да говориш високо и е липса на всякакво възпитание. Сега е бебе, утре по улиците и площадките ще крещиш като ненормална. Чудно просто! Това не е нещо за гордост, а си е просташко поведение.

# 67
 • Мнения: 1 141
Ох, ама защо постоянно във всяка тема ще се намери някой с някого да се заяжда, човек да не попита нещо! Съгласна съм, че майката няма място там, вероятно е супер властна и сама е искала да отиде да помага, аз също не бих изтърпяла майка ми тук, защото пък при мен е обратното, за всичко ще обвинява мен, защото мъжът ми го боготвори! 😁 Относно говоренето, не мисля че може да обиждаме жената без да я познаваме и да казваме, че е проста и т.н, защото е написала че е гръмогласна, аз също съм “гръмогласна” и това, че говоря с по-висок децибел, не значи че звуча строго или че се карам, и не съм възпитана. Всеки човек е различен, срещала съм някои хора, които говорят толкова тихо, че чак е изнервящо, докато се напрягаш да разбереш какво ти говорят! Според мен няма значение точно с каква височина на тона говорите на бебето, това че сте гръмогласна няма как да го промените и тук не говоря да се карате на бебето ( не знам дали това е имала предвид майка ви ) Мисля, че едно бебе ще разбере ако му кажете, че го обичате независимо дали малко по-силно или по-тихо. Аз знам, че на бебетата трябвало да се говори мило ( но не прекалено, все пак да не се разглези много ) 😁 Това все пак не е цвета на косата ви да кажете - не ми харесва! И хайде ще го сменя. Това е глас, гласът не се променя, а както гласа е различен - така и височината му!

# 68
 • Пловдив
 • Мнения: 1 932
Височината на гласа лесно се коригира, ако говорещия прецени, че е необходимо и иска да коригира. Тук коментираме, че няма нужда да говориш високо и гръмогласно , за да успееш в живота, двете не са взаимнозависими.

# 69
 • Мнения: 1 141
Височината на гласа лесно се коригира, ако говорещия прецени, че е необходимо и иска да коригира. Тук коментираме, че няма нужда да говориш високо и гръмогласно , за да успееш в живота, двете не са взаимнозависими.
Ами не съм съгласна, че се коригира лесно, защото както казах вече и аз говоря по-високо и дори да се опитам ще стане до 1 момент, но в следващия забравяш Simple Smile Иначе окей, подкрепям, че това не е фактор за успеваемост, пример давам с мъжа ми, който е от тези тихоговорещите, и е супер съобразителен и въпреки това, мога да кажа, че наистина е успял доста! Simple Smile Просто исках да кажа, че не е хубаво да обиждаме момичето или жената, без да я познаваме само заради една дума, която е казала… Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 фев 2023, 15:00 от ForestFairy13

# 70
 • Мнения: 42
Здравейте момичета!
Бебенцето ми днес прави 3м, но има тих рефлукс и съмнения за абкм. Храненето ни е изключително трудно с каквото и да е мляко, а днес отказва тотално да яде( общо за деня 200 мл, а по принцип стига над 500мл) За един месец е наддал 500гр само. Кръвни изследвания няма отклонения и урината е чиста както и микробиологията на акото.
Има ли мама която е минала или преминава пред този ад и кръговрат да ми даде съвет и кураж.

# 71
 • Мнения: 1 737
"Искам да ви попитам за мнение. Според майка ми, е добре да говоря на 2 месечното ми момче с висок тон. По принцип съм грамогласен човек и мъжа ми дори се дразни и винаги прави забележка да говоря по-тихо. Според него е хубаво да говорим на детето с нормален тон и по този начин да не го свикваме с високи тонове за да не стане грамогласен като мен. Вие какво мислите?

Силната, гръмогласна и експресивна реч често е по-често срещана в афроамериканските, карибските, латиноамериканските и арабските култури.

Някои източноазиатски култури предпочитат по-меки тонове на гласа и по-малко изразителна реч.

Понякога силата на гласа на човек може да се дължи на промени в тъканта или честотата на вибрациите на гласните струни - да не е културно предопределена.

В някои култури говоренето на висок тон се възприема като грубо и невъзпитано.

В шумна градска среда или дискотека се налага да се говори на висок тон, на висок тон се говори и когато си на полето и има разстояние.


Говоренето на висок или нисък тон не определя дали си мижитурка или шумен и невъзпитан.

Ако детето не е глухо няма нужда да му викате, за да успее в живота.

Аз лично в училище слушах с повече внимание преподаватели, които говорят с по-тих и спокоен тон. По-тихия тон ми помагаше да се съсредоточа върху посланието.

Всяко дете е индивидулно - мисля, че е плюс, че мъжа ти говори с по-тих тон, а ти с по-висок - ако детето се дразни от високите дицибели, отвръща глава и си прави каквото си знае, когато ти му говориш, може би ще се заслуша, за да чуе същото послание или забележка от баща си.

# 72
 • Мнения: 6 791
Явно бабата е най-гръмогласна след като дава тон в живота на всички около нея.
Сега сериозно, на детето си говорете с любов. Дали гласът ви е дебел, тънък, гръмогласен, нисък, тих, дрезгав, едно дете изисква любов, търпение, грижа, не болни амбиции от пелени да го тренираме да властва, мачка, крещейки над останалите. Вие като майка следвайте инстинкта си. Как да говориш на собственото си дете не е нещо, което се заучава или тренира.

# 73
 • Мнения: 252
Каква е разликата между турския и българския Аптамил, конкретно 1ца, комфорт? В състава на етикета няма кой знае какви фрапантни разлики (освен витамин Б8 (инозитол), който в българския го няма), тогава защо масово се поръчва турския вариант? В групите за размяна и продажба на бебешки стоки постоянно се търси турския вариант. Кое го прави толкова търсен?

# 74
 • Мнения: 6 791
Каква е разликата между турския и българския Аптамил, конкретно 1ца, комфорт? В състава на етикета няма кой знае какви фрапантни разлики (освен витамин Б8 (инозитол), който в българския го няма), тогава защо масово се поръчва турския вариант? В групите за размяна и продажба на бебешки стоки постоянно се търси турския вариант. Кое го прави толкова търсен?
Вероятно е на по-ниска цена, едва ли ще е заради състава.

Общи условия

Активация на акаунт