За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 106

• 33 875
  • 793
  •   1
Отговори
# 225
Споделете моля коя играчка за бял шум бихте препоръчали?
Със синът ми използвахме една на Fisher Price и още си запсива на нея, но за жалост вече не се предлага.
Сега търся за подарък на едно новородено бебче.
Ще е супер, ако може да се намери в Хиполенд или Комсед, за да я вземем веднага. Simple Smile

Fisher-Price GRR00 е хубава, но там фенера е отделно от плюшената играчка. Ако е само за бял шум, незаменими са колонките с Алекса от Амазон.
На разпродажба може да се вземе за 30-ина евро и да се настрои да не спира. Модела на Фишер Прайс работи 20 минути, 15 със светлина и 5 само звук, после трябва да се натисне пак.

Аз мия на всяка смяна на памперс, което е по 10 пъти на ден 😅 Но например - в момента в рамките на час го смених 3 пъти.  И сега заспива. Трябва ли да го разсъня пак, за да го сменя (струва ми се, че се напъва). И също - през нощта ако си спи 4-5 часа, да го сменя ли по средата или? Защото съм сигурна, че още на 1 час е наакан.

Благодаря ви, момичета!

Пробвайте на не го миете толкова често, редувайте с линимент почистването и мокри кърпички. Повечето мокри кърпи са с алкохол, търсете без, в ДМ има. Ако подсичането се влоши или не изчезне може да са гъбички, тогава си трябва специален крем, минава за дни. Подсичането при моя син Судокрем само влошаваше положението.

Аз тествах мокрите кърпички на мен. Използвах, при хрема при разранен нос или друга част на тялото да бърша с тях, веднага се усеща кои са агресивни.

Мисля, че в тази тема се бяха коментирали сгъваеми кошари. Моля, препоръчайте ми някоя за временно ползване на дете 1,6. За кратък период ме интересува, предимно цената и да няма шум от плати конструкцията са ми важни.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 07:23 от BNHP

# 226
Благодарение на теб се помъчих още веднъж и взе ,че стана  работи , благодаря ти много 🙏❤
Не става, защото не прави вакуум заради широкия отвор. Съветвам ви от близки или приятели да вземете една стандартна на заем. Разликата е огромна, дърпа постоянно и с добра сила, за да не нарани, но почисти носа. Много е важно да почиствате добре, за да не слязат надолу секретите и да стане усложнение. Друг вариант е в банята, правите пара, държите бебето там, за да се отпуши носа, но няма как цял ден така.

# 227
Здравейте , детето ми е на 1година. Тази нощ вдигна температура 38.6 в дупето. Дадох МИГ 400 и а свали. Сутринта се събуди с 37.1.
Към обяд пак вдигна 38.4 в дупето. Пак додох МИГ 400. Не кашля , няма сополи, мислим че е от предкътник , където мястото е супер надуто. Но....моля вижте снимката и ми кажете какво мислите.  Появи се към 16ч.Приятелки казват скарлатина, херп ангина, лапнал си е мръсни ръце , четох и за лизии на лигавицата от ибопрофена. Утре сме при личната, дано нощта не е  тежка. Храни се, не отказва...значи не го боли, дори солетка  хапна. Ако някой е имал подобен случай моля да сподели развитието му.

Извинявам се за качената снимка настрани.
И аз за коксаки се сетих.

# 228
Здравейте, какъв номер обувки е най-добре да взема за бебо? Ходилото му е 11-12 см, 20 номер ок ли е? Става въпрос за зимни ботуши. Все пак не искам да са му тесни и да може да ги носи още поне месец и нещо. На година и половина е, но е доста дребничък.

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 17:01 от mariamp28

# 229
Здравейте, какъв номер обувки е най-добре да взема за бебо? Ходилото му е 11-12 см, 20 номер ок ли е? Става въпрос за зимни ботуши. Все пак не искам да са му тесни и да може да ги носи още поне месец и нещо. На година и половина е, но е доста дребничък.
Всяка марка си има разлика в номер и сантиметри. Ако ще поръчвате, а няма да пробвате, гледайте см, а не номер.
В сайта на обувки.бг,спорт депо и някои от приложенията тип фешън дейс си има размери на всяка конкретна марка, а не общо по номер. Давам пример, на моето дете крачето е 15 см, има 23 и 24 номер обувки. Все със 15,5 см стелка.

# 230
Детенцето проходило ли е? Това първите обувки ли са му? На първо място е важно правилно да измерите дължината на ходилото (детенцето изправено плътно до стената и стъпило върху лист хартия, където се прави очертание на крачето. Измерва се дължината и ширината на крачето.) Към измерената дължина на ходилото се добавя от 0,5см до 1см и вече се ориентирате по таблицата с размери на конкретните обувки, на които сте се спрели. Аз направих грешка с първите обувки на сина ми, поръчах правилния размер, но не бях отчела, че е с разперени пръстчета и като цяло широко и пухкаво краче. Съответно едвам му натъпках крачето в едната и ми стана ясен проблемът.  След това купих други, пак същият номер, но подходящи за неговото краче.

# 231
Според мен трябва да пазаруваш от физически магазин.
Да обуеш детето със даден номер и да прецениш на място.
Също така обувката трябва да  е лека ,удобна и практична за обуване и събуване.

# 232
Здравейте.  Напоследък бебка на 3.5 месеца има крусти, които мажа със зехтин и после измивам с шампоан - това правя през 2 дни. Днес сутринта я намерих с разранен от разчесване скалп, отпред точно където са най-много крустите. Минах леко с памуче и кислородна вода, но още е зачервено. Дали я сърби скалпът или просто си тества ръчичките? Ако е сърбеж, с какво може да се облекчи?

# 233
За крусти са ми помагали две неща - преварено олио, не зехтин, и сапун.
Превареното олио се маже с памуче за час-два преди къпане или като започне да се чеше много. Леко блажно е, но попива. Каза ми го педиатър.

За сапуна - възрастният личен лекар на майка ми препоръча бръснарски сапун, но понеже нямаше къде да намеря, замених с докторски сапун на Krispa. Има го навсякъде, сега даже са пуснали различна версия с уреа.

https://www.krispa.de/en/products/krispa/antibacterial_soap

Съдържа ланолин.

Добър ефект има и измиващото блокче на Себамед. През 2 дни е доста често миене, ако е с агресивен шампоан само влошава нещата.

# 234
Благодаря за отговора! Значи мога да намажа с преварено олио и без да мия след това, тоест да попие и омекоти?

# 235
Здравейте, прибрали сме бебешки дрешки в шкаф, в който се оказа, че има мухъл. Преди да разберем, прегледах всички дрешки и видях, че има мухъл само на едно панталонче. Предполагам, че има спори по всички останали дрешки. Дали ще е достатъчно да ги изперем и да ги изсушим в сушилня и каква температура ще е достатъчна, така че да могат да се използват от новородено?
Ще можем ли и да спасим панталончето по някакъв начин?

# 236
Аз лично не бих ползвала тези дрешки за новородено особено, както и да се перат ще си имам едно на ум. По принцип мисля, че на 60 градуса и нагоре се перат, ако искате да премахнете патогени, но не всички дрехи са подходящи за пране на толкова високи градуси. За новородено бих взела чисто нови дрешки, 5-6 неща, те и без това бързо умаляват.

# 237
Благодаря за отговора! Значи мога да намажа с преварено олио и без да мия след това, тоест да попие и омекоти?

Да, поне час-два да престои. Аз го мажех по обед примерно, седеше си по цял ден и чак вечерта измивах.

За мухъла - поне 60 градуса, има бебешки дезинфектанти за пране, които убиват и спорите на мухъл. Може и на въздух да се суши, ако е на открито, на слънце и/или вятър. След пълно изсъхване се гладят. Така съм чистила дрехи за големи, които иначе имаха натрапчива остатъчна миризма. Всъщност чаршафи и хавлии от полу-изоставен апартамент на приятеля ми направо прах на 90 градуса. За дрехи не знам подходящо ли е.

Този съм ползвала, има обикновен и бебешки вариант: https://drugstore.bg/haitman-dezinfektant-za-prane-sreschu-bakte … usi-1250-ml-20069

Убива бактерии, вируси и гъбички. Не мирише. Не съм сигурна дали наистина е добре без изплакване, но може с едно пране със и още едно допълнително без дезинфектант след няколко дни, за да се отмие остатъка.

# 238
Здравейте, прибрали сме бебешки дрешки в шкаф, в който се оказа, че има мухъл. Преди да разберем, прегледах всички дрешки и видях, че има мухъл само на едно панталонче. Предполагам, че има спори по всички останали дрешки. Дали ще е достатъчно да ги изперем и да ги изсушим в сушилня и каква температура ще е достатъчна, така че да могат да се използват от новородено?
Ще можем ли и да спасим панталончето по някакъв начин?
Принципно не е кой знае какво, изпирате добре, изсушавате на стандартната за сушене температура, за да не скапете дрешките от високи градуси. Това би следвало да е достатъчно, ако дрехите не са стояли с месеци в този шкаф. След това ако още се долавя миризмата на мухъл, не бих ви препоръчала да ги ползвате.
Аз лично имам горчив опит с мухъл и дрехи. Някои се спасиха, други още миришеха и изхвърлих.

# 239
Моя бебчо на 3 месеца имаше ,но бяха много малко и намазвах с слънчево олио ,което ми беше подарено от родилното за бебето след това разресвах с четката му за коса хубаво където съм видяла,че ги има и след 30 мин. го къпехме и отново намазва с олиото и просто го оставях така . Процедурата я направих точно 3 пъти и да чукна на дърво вече сме на 6 м. и главичката му е чиста,но може би е от голямо значение ,че неговите бяха по-скоро като пърхот нямаше големи корички и т.н. Успех
Здравейте.  Напоследък бебка на 3.5 месеца има крусти, които мажа със зехтин и после измивам с шампоан - това правя през 2 дни. Днес сутринта я намерих с разранен от разчесване скалп, отпред точно където са най-много крустите. Минах леко с памуче и кислородна вода, но още е зачервено. Дали я сърби скалпът или просто си тества ръчичките? Ако е сърбеж, с какво може да се облекчи?

Общи условия

Активация на акаунт