Коледа, подаръци и радост носи, чакаме си ЮЛСКИТЕ бебоци

• 12 272
  • 292
  •   1
Отговори
# 180
Добър ден, нека бъде успешен за всички!
Аз също съм от работещите мами(или по скоро от заспало-работещите  smile3507) Добре поне че тази седмица е къса, но от другата как ще избутвам не знам. newsm78
Като гледам явно много от мамите ги няма ,защото в темичката ни е доста пусто,дано от другата седмица да се посъберем.
А на шефа и колегите им казах още преди празниците,защото както писах по напред имам страхотен апетит и доста понапълнях,а и съответно започна и да личи,така че реших да им кажа.

# 181
  • Sofia
здравейте! пожелавам ви един прекрасен ден!

относно колегите - ние с мъжо работим заедно и мислихме вчера да съобщим на баш шефа на фирмата. но понеже един колега вчера съобщи, че ще напуска, а на мен ми повишиха заплатата -  решихме да кажем днес. стискайте палци всичко да мине както трябва!  Praynig

# 182
  • на пистата
здравейте момичета,аз съм качила 4 кг,дано не е като с първото30+, и вече 3 пъти се разболявам от както съм бременна и единия път даже пих антибиотик.мойта док ми каза,че в 16 седмица ще ми пусне изследване за даун и ще трябва да ходя до пловдив да ми вземат кръв и после ги пращали в софия,я кажете това ли е биохимичен едикаквоси щото много не съм запозната,но ако е това аз знам ,че се прави само на майки над 30г а аз съм на 28 newsm78.иначе съм добре и все едно съм в 6ти месец толкова м ие голям корема.

# 183
Здравейте и от мен,днес едно чудно време се е отворило...само за разходки  sohappy А и ние още не сме казали на почти никого за бебо,само на родителите и на най-близката ми приятелка.Не от суеверие,а чакаме да мине 12-та г.с. че да сме по-сигурни.А то както не ми личи изобщо,мога да откарам и до 5-ти месец без никой да разбере  Joy А вие как казахте на мъжлетата,че ще стават татковци? Споделете,има ли оригинални идеи?Лек ден и до скоро   bouquet

# 184
  • Sofia
dunaika, а ти защо питаш за татковците?
да не би вашият още да не знае? newsm78

# 185
  • София
Преди малко май някой ме ритна доста силно newsm78 Но ми се струва невъзможно /все пак карам 13 г.с/. От друга страна определено имаше нещо такова, защото направо подскочих. Дали е възможно? А нещо подобно на пърхане чувствам от доста време - док. каза, че е от разтягането на матката. Иначе определено съм качила килца, но умишлено не съм се теглила, а коремът ми е като на fraUlica  Grinning - 6 м.
 arksi_, стискам палци - моите определено не са очаровани от факта.

# 186
Здравейте аз също съм на работа днес.
Лекси и аз го усещам казват ,че  вторите деца по рано се усещат и затова не ненормално да го усещаш да ти се обажда при мен се усещо предимно вечер като си легна и се отпусна и тогава ,но още е съвсем лекичко все пак е още рано.
А аз за колегите ми знаят почти всички вече не че ми личи защото съм по закръглена и не маже да се разбере ,а а килограмите незнам като отида във вторник на консултация ще разбера.

# 187
arksi,той нашият татко се усети още преди да реша как да му кажа,ама аз питам просто щото съм си любопитка  amiiii  Събирам идеи за второто,хи хи   rotfImbo Joy

# 188
Здравейте момичета!Като стана въпрос за колограмите аз съм качила 4 досега и все си мисля,че са много,но няма начин каквото-такова.Кажете какви витамини пиете-питах ви преди никой  не ми отговори.Някой да знае нещо за първата фетална морфология?

# 189
Как му казах ли Joy
Сутринта преди да тръгнем за работа реших да си чъкна теста, въпреки че имах само 2 дни закъснение. Вече опитвахме от повече от 6 месеца и все не ставаше, аз бях почнала да се отчайвам и не му бях казала за закъснението, че и на него му беше гадно при отрицателните тестове  Heart Eyes
Направих си теста и с тъпа усмивка отивам при мъжа и размахвам два пръста с сумите "Имам си две чертички". А нашия си гледа телевизия и само казва "Добре" hahaha
Аз се развиках че съм очаквала по-бурна реакция и поне малко да се зарадва Mr. Green
С един такъв опулен вид ми казва "Ама за какво да реагирам весело"  #Crazy
И тогава му показах положителния тест Mr. Green
И знаете ли какви бях първите думи след 5 минутно хилене - "Къде ще сложим креватчето"
Отговорът ми беше "В комшиите" hahaha

Последна редакция: чт, 04 яну 2007, 18:34 от Там-там

# 190
Здравейте скъпи мами, Simple Smile
Исках да се допитам до вас за следното. Следващата седмица влизам в четвърти месец и до момента не са ми правени абсолютно никакви изследвания освен видеозон. Моята лекарка ми каза че кръв , урина и тн. се правели след третия месец. Искам да знам при вас как е , защото нали идеята на тези изследвания е ако има проблеми , не дай си боже, да се открият овреме. Ако изследванията покажат нещо обезпокоително, какво правим в четвърти месец????????
Моля ви кажете ми как е при вас.
Благодаря ви предварително Hug

# 191
  • на пистата
на мен още 8та седмица ми пуснаха пкк,урина,васерман,глюкоза,кръвна група и австралииски антиген може и друго да имаше ама не помня,ти къде живееш та още нищо не са ти направили не разбирам newsm78.и аз нещо усещам ама си мисля,че още е рано за ритането де става въпрос.

# 192
Здравейте мили Мами,уффф на мен ми се случиха интересни неща,като за начало паднах в банята и си натъртих опашката,но бебо е добре Слава на Бога Praynig
Днес бях на лекар и ми казаха,да пия Нурофен за болката(но незнам дали е добре,все пак е силно лекарство) newsm78
kriskros-Доколкото аз знам и аз съм в 3-ти месец вече,имам видеозон и кръв и урина и тестове за Васерман,СПИН и разни други,казаха ми,че има и други изследвания,но те по-късно другите изследвания,освен ако нямам някакви усложнения Thinking

# 193
  • София
Аngela , фетална морфология е най-добре да се направи м/у 16 - 20 седмица. По рано е възможно да не се открият евентуални проблеми.
kriskros , не е чак толкова притеснително, че все още не са ти направили рутинните изследвания /кръв, урина/. Те показват дали при теб всичко е ок и евентуално, ако имаш проблеми да се вземат необходимите мерки, за да се избегнат последствията в/у теб и бебо с напредването на бременността. Дали с бебето всичко е ок се разбира от наблюдунията с УЗ и разните му спец. изследвания като амниоцентеза, биохимичен скретинг и т.н. и феталната морфология.
Stefito_17, по-добре не взимай нищо. Миналата седмица бях на ЖК и т.к. ме болеше много зъб ми казаха, че вече евентуално мога да вземама аналгин и парацетамол, но доскоро било противопоказно. А доколкото разбирам ти сега влизаш в 3-ти месец.

# 194
Kriskros, на мен също докторката ми каза, че изследванията се правят 3-4 месец, така че и аз не съм си правила още ,но другата седмица вече ще си взема талон и ще ходя да се регистрирам,да се запиша за ЖК и да ми пуснат вече изследвания,защото вече съм почти 13 г. с. ,а освен на един преглед на видеозон на друг не съм ходила, а честно казано като гледам колко много нови изследвания се правят, при първата ми бременност освен видеозон, изследвания на кръв , урина  и всички тем подобни друго нямаше.За шест години медицината доста е напреднала,но за съжаление май поведението на докторите, особено ако минаваш редовно през касата , без допълнителни заплащания, не се е променило и май скоро няма да се промени .

Общи условия

Активация на акаунт