Термин март 2023 тема номер 7

• 41 048
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • В твоето съзнание...
Привет и от мен Simple Smile

За помпите, аз също не смятам, че има нужда да се инвестира в Авент или Медела, преди да е ясно дали изобщо ще имате нужда. Ако се цедите колкото да подпомагате лактацията, не мисля, че ви е нужна чак такава помпа.
За помпите втора ръка съм чела различни мнения... някои казват че е тотално недопустимо, други казват че след щателно почистване и евентуална смяна на накрайника няма проблем. Аз заложих на по-бюджетна, но нова. Ще видим след това как ще се стекат нещата, ако се кърмим нормално, не би трябвало да има нужда от друга.

Отчет и от моя преглед днес, по термин съм 31+3, бебо е 32+2, док каза, че не е изобщо страшно, но за всеки случай ме прати на обременяване с глюкоза след 6-ти Февруари. Каза, че след Коледа и Великден, бебата винаги излизат по-големи Grinning Grinning Grinning
Бях и на тонове, мен ме сложиха леко надигната и нямах проблеми. След 10 дни пак тонове и след още 10 преглед + тонове.
Бебо си е все така седалищно, но док каза, че не е толкова страшно това и има много време да се обърне. Каза, че му се е случвало при насрочено секицо, заради седалищно положение, в деня на секициото бебето да се е обърнало и тогава си го чакат, не те режат само заради плануваното вече секцио.

Някоя от вас пускала ли е вече тест за алергии към упойки?
Алергиите за упойки не са задължителни. Само ако има данни за други алергии, тогава препоръчват. Ако нямате никаки алергии, не е задължително да се тествате.

На мен попринцип са ми правили спинална упойка вече, както и още някаква, която ме приспа ( не знам дали беше пълна, казваха му медицински сън), но понеже имам от едно време уж алергия към един антибиотик и док иска сега да извадим документ.
Чудя се обаче къде да отида (за гр.София), не мога да разбера от интернет дали във Вита правят или не, ще трябва да им позвъня да ги попитам.

# 151
Здравейте, момичета. Ще Ви чета после. Стана ми лошо точно преди прегледа пак атака,уж бяха минали и отмених за понеделник. Много ми е тъпо,толкова исках да видя колко е бебо. Sad Но знам,че той е добре, а аз съм лудата.

# 152
march23, аз имам правен такъв тест (защото имам и сто други (силни) алергии към тревни и дървесни полени, домашен прах / акари) - при мен тестът показва лека чувствителност към едната упойка.
Изрично го разказвам, защото имам две лапароскопии, една хистероскопия, едно абразио и една пункция в БГ - след като направих теста за упойки смениха препаратът и се събуждах в прекрасна форма! (След първата лапароскопия събуждането беше някакъв кошмар).
За мен беше много добра инвестиция във време, и парички и в последствие напомняне преди всяка процедура.

за гаденето/п*връщане - само бях чувала, че в края на бременността може да се върне - е върна се 🤢🤢 в последните седмици киселинни достигнаха нови висоти и те , но това сутрешно ... 🤢
Мрън от мен .

# 153
какво представляват тези тестове за алергия към упойки, аз не съм си правила

къде бих могла да си направя такъв тест?

в началото като регистрираха бременността ми ме питаха имам ли алергии и аз казах, че не знам, а в листа, който ми дадоха след прегледа пише "отрича" Grinning

# 154
march23, аз имам правен такъв тест (защото имам и сто други (силни) алергии към тревни и дървесни полени, домашен прах / акари) - при мен тестът показва лека чувствителност към едната упойка.
Изрично го разказвам, защото имам две лапароскопии, една хистероскопия, едно абразио и една пункция в БГ - след като направих теста за упойки смениха препаратът и се събуждах в прекрасна форма! (След първата лапароскопия събуждането беше някакъв кошмар).
За мен беше много добра инвестиция във време, и парички и в последствие напомняне преди всяка процедура.

за гаденето/п*връщане - само бях чувала, че в края на бременността може да се върне - е върна се 🤢🤢 в последните седмици киселинни достигнаха нови висоти и те , но това сутрешно ... 🤢
Мрън от мен .

Аз също повръщам , киселините са ужасни Sad

# 155
(добавям) Иве, малко остана 🥰

kukli4ka , в моят конкретен случай направихме така
 - обадих се в Тутракан и помолих да ми кажат всички възможни упойки, които ползват за съответните процедури,
 - след това се обадих в кабинета на моята алерголожка, която ми потвърди от кои имат при тях мостри (ако не ме лъже паметта се наложи една само да изчакам преглед в Тутракан, за да ми дадат от там ампулка),
- така с целия набор възможни упойки, си запазих час при алерголожката, сестрата направи пробите, а лекарката ги разчете.

Същото нещо съм правила и за зъболекар преди някаква по-сложни манипулация. (Там също едната упойка даде някаква чувствителност)

какво представляват тези тестове за алергия към упойки, аз не съм си правила

къде бих могла да си направя такъв тест?

в началото като регистрираха бременността ми ме питаха имам ли алергии и аз казах, че не знам, а в листа, който ми дадоха след прегледа пише "отрича" Grinning

# 156
  • Варна
Привет от мен Revolving Hearts
На изпита 6,  на тоновете  също хаха Около 40 минути отне да ги запишем, бебка беше будна и жизнена, та не ми се налагаше да я разбуждам. Контракции нямам. Всичко е супер, имам си здраво и активно бебе Yellow Heart
Ще ходя пак на 10.02. А съм на преглед на 15.02, тогава и ние ще изберем датата за секциото. Аз предпочитания, дано и доктора да се съгласи.
Целувки от мен, лягам да почивам, че вече се измарям много бързо Confused

# 157
При нас задължително правят тест за упойката преди прицедурата.
March може ли да споделиш опита си със спиналната- продължавам да съм в дилема.
Дойде помпата която ви споделих, че поръчах. Наложих я на гърдата, ще видим 😀 забравила съм колко са малки.

# 158
Привет!
Момичета, имам си вече дата и час за секциото. 💙 Вече се подгатвям психически. 😉 Терминът ми е на 20 март, но бебчето живот и здраве ще се роди в 38+ по препоръка на лекарите. Няма да ме огрее 3.3.23, защото е прекалено рано, но здраве да е. ☺
Бебето в 32+3 е малко над 2 кг и са много доволни, че всичките му мерки са точно по средата, въпреки диабета, който явно съм овладяла с храненето и инсулин.
Хубава събота и неделя от мен! 🥰
Понеже и моят термин е 20 март и аз също ще бъда секцио и ми се искаше да бъде на 3.3.23, та да попитам Вашият проследяващ лекар колко по-рано каза, че може да бъде?
От 6 март нататък, но в никакъв случай преди това.

# 159
може да сложим анкета на темата - на тази и/или следващата
как ще раждаме
-секцио
-естествено
-както дойде

на мен ми е интересно

ние с моят лекар още не сме говорили по темата
и аз имам преглед на 15 февруари, надявам се да стане въпрос,
още не знам как предпочитам да раждам, но ме е страх и от двата варианта
засега гледам да не се настройвам предварително и чакам да чуя мнението на лекаря

# 160
Момичета аз съм 33г.с +1ден ,досега тонове не сме правили,на вас от кога ви ги записваха.Длугата седмица съм на преглед,може би тогава вече ще чи ги чуят

# 161
  • Варна
Момичета аз съм 33г.с +1ден ,досега тонове не сме правили,на вас от кога ви ги записваха.Длугата седмица съм на преглед,може би тогава вече ще чи ги чуят
И аз съм 33+1, днес ходих за първи път

# 162
Днес на прегледа ми правиха кардиограма на бебето беше около 6-7 минутки и ми стана доста лошо. Всичко е наред.🤗
В 31седмица и 6 дни съм
Бебко е 2кг

# 163
  • В твоето съзнание...
При нас задължително правят тест за упойката преди прицедурата.
March може ли да споделиш опита си със спиналната- продължавам да съм в дилема.
Дойде помпата която ви споделих, че поръчах. Наложих я на гърдата, ще видим 😀 забравила съм колко са малки.

Моят опит със спиналната е добър, слагаха ми я за операция на коленни връзки. Не ме е боляла глава след това, а по време на операцията ми стана студеничко, ама то е нормално. Тааа не знам какво да ти кажа, аз нямам лоши впечатления, но и анестезиологът ми беше добър, седя до мен, говорехме си и така.

За тоновете аз, съм в 31+3, като гледам моят доктор от рано ги почва. На някои места съм чувала, че почват към 33-та, 34-та седмица.

# 164
аз също съм в 31 седмица и още не съм ходила на тонове
моите тонове ще почнат да ги следят след 34-35 седмица
щом следващата седмица си на прелед ще говориш с лекаря и сигурно ще почнете тоновете след 35 седмица

принципно в зависимост от преценката на лекаря има май 2 варианта

след 30 седмица през 2 седмици
или направо след 35 седмица, веднъж седмично
ако не се роди на термин, май след това се ходи всеки ден

Общи условия

Активация на акаунт