Термин март 2023 тема номер 7

• 41 471
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Болките е съвсем нормално да са почти постоянни, още повече ако сте активни.
 Относно бабешките методи и някак като завършек на тази темата пак казвам, нека не забравяме, че навремето е нямало сто вида козметика. Някак грозно ми звучи “проститии” защото реално така са израстнали и гледали доста поколения назад и ние уж модерните майки, да се молим да не ни де налага да търсим начин да излекуваме детето си след като никакви лекарства не помагат- повтарям че именно бабешки метод спаси първото ми дете. Така че мили ми майчета, нека не слагаме такива грозни етикети, защото вие сами ще видите, че всяка майка прави най-доброто за децата си. А тогава, това е било най-доброто❤ Естествено, че днес няма да прилагаме тези дръзки методи с всички разновидности на козметика които разполагаме.
За багажа за болницата още не съм мислила, въпреки че мисля следващата седмица да постегна нещо. Две болнички, чехли, бельо три-четири чифта, превръзки за родилки и нощни превръзки по един пакет, свещички профенид, цикатрадина също, че от сега хемороидите набъбнаха, помпа за кърма, сутиен за кърмене и две хавлии. Това като основно 😀
Довечера сме на фетална морфология 🥰 Нямам търпение.
Забелязвам тенденциозно нападащи коментари от твоя страна към мен. Бих ти предложила ти да не слагаш етикети като " грозно" за мое изказване Stuck Out Tongue Winking Eye
Нищо лично, хормоните ти бушуват 😀 Моето мнение е че звучи така, за човек който си е спасявал детето с такива методи. И аз ти предлагам наистина да не мислиш че е специално към теб ❤ Като цяло цитиранията не са ми приятни в подобни форуми, точно за да няма засегнати. Никога написаното не е като да седнем на кафе да си го кажем.

# 256
Като ви слушам,някои са изпрали,някои скоро ще.Ние започнахме гранде ремонта преди седмица и се моля средата на 9тия да е готово за да имам време да изпера и наредя...

# 257
Ние още нищо не сме започнали😂
Мъжът ми вчера замина и в четвъртък се прибира и уж ще започваме😂
Ама не му вярвам, имаме кошара, но не е напълно сглобена😂
Сега бях на преглед, но по здравна каса -
Пак имах болки, но всичко беше наред!
Обясни ми, че болките са нормални, защото матката се подготвя за раждане. ❤❤
quote author=Mimsd link=topic=1518628.msg45940885#msg45940885 date=1675072993]
Като ви слушам,някои са изпрали,някои скоро ще.Ние започнахме гранде ремонта преди седмица и се моля средата на 9тия да е готово за да имам време да изпера и наредя...
[/quote]

# 258
Аз имам голям казус с температурата в стаята, където спим и където ще е и бебето. Аз съм страшен морж и живея и спя на 19 градуса някъде. Стане ли 19.5-20 градуса в спалнята, изтрещявам, не мога да спя, топло ми е, подувам се, запушва ми се носът и даже отварям прозореца. Мъжът ми зимата спи в хола - при печката на дърва, понеже той пък е на другия полюс - не търпи на хладно. Само че, той дори да си остане в хола, когато се роди бебето, то ще спи в спалнята при мен, а на него му трябват като "санитарен минимум" поне 22 градуса (да не говорим за къпане, повиване и т.н., когато трябва да е по-висока). Това са си цели 3 градуса над това, на което вирея аз и въобще не знам как ще се оправям с този казус. Разбира се, бебчето е с приоритет и стаята ще е топла за него, но аз ще съм в непрестанен дискомфорт, което няма да е добре за никого (най-вече за мъжО Smile )..

# 259
Като чуя ремонт косата ми се изправя 😁😁😁 като знам ,че сме до никъде .. Важното е ,че все пак има къде да живеем не е болка за умиране 😁 Ние сме само етаж надолу поне е близко ремонта 😁😁😁😁 Ще се справим дръжте се! 🌷🌷🌷

# 260
Здравейте, момичета!
С багажа за болницата - събран е на половина. Трябва да добавя още неща, но като се има предвид, че още не съм решила къде ще раждам, не си давам много зор. 😁Мисля тези дни да започвам да чистя основно. То ще трябва след това пак да се чисти, но поне веднъж да е минато. Само се чудя какви препарати да използвам, за да не се удуша 😄. Ако имате предложения, ще съм благодарна. Видя се, че с ремонта няма да приключим в нашия апартамент и ще сме си под наем поне първите 1-2 месеца. За бебето още нищо не сме купили. Взели сме само нещата от баткото, които ще влязат в употреба.

# 261
Миленка, таткото и бебето да спят заедно, а ти самичка сладичко 😀
Ние пък до скоро спяхме много на топло, даже няма да ви казвам колко 🤣. О напоследък от хормони и вълни, а и може би защото взехме зимен спален чувал на малкия батко, вечер си спим на близо 19-20 градуса. И аз се тревожа на колко трябва да сме после, още повече че на нас пък ни престои да сме в нова къща- която не е отоплявана до сега. Надявам се да е готово всичко поне 10 дена преди Бебка за да се преместим и поотоолим.

# 262
  • Sofia
Аз имам голям казус с температурата в стаята, където спим и където ще е и бебето. Аз съм страшен морж и живея и спя на 19 градуса някъде. Стане ли 19.5-20 градуса в спалнята, изтрещявам, не мога да спя, топло ми е, подувам се, запушва ми се носът и даже отварям прозореца. Мъжът ми зимата спи в хола - при печката на дърва, понеже той пък е на другия полюс - не търпи на хладно. Само че, той дори да си остане в хола, когато се роди бебето, то ще спи в спалнята при мен, а на него му трябват като "санитарен минимум" поне 22 градуса (да не говорим за къпане, повиване и т.н., когато трябва да е по-висока). Това са си цели 3 градуса над това, на което вирея аз и въобще не знам как ще се оправям с този казус. Разбира се, бебчето е с приоритет и стаята ще е топла за него, но аз ще съм в непрестанен дискомфорт, което няма да е добре за никого (най-вече за мъжО Smile )..

Миленка, как 22 санитарен мининум, моля ти се, ще откача Simple Smile ние спим на 14-15 градуса и направо на 22 ще съм като в Сахара.
Аз мисля да спим на 19-20, а през деня 23 макс, иначе ще превъртя играта Simple Smile) моята педиатърка потвърди, че 20 е ок за спане, за 19 не смях да се пазаря, ама като дойде вкъщи ще коментираме 🫣🫣🫣
За къпане не знам каква температура е ок..

# 263
Добро утро мамчета Purple Heart Hands V please Blue Heart

за бабините девитинини/ традиционни методи на лечение - най-любимото ми лечение на силни настинки ( не бременна разбира се) е греяна ракийка ... ммм - да не се размечтавам рано рано, но за бебетата - по-скоро бих се доверила на научно доказани методи ( Въпреки че не знам дали има учен в БАН, който специално да е правил дългогодишен кохортен сравнителен анализ на солени и несолени бебета - то и колко променливи би имало - момчета/момичета; вид сол; количество сол; вид вода; честота и т.н. и т.н. - не съм професионален анализатор, защото се провалих на изпитите в университета по програмиране и математика 🙈🙈, но все нещо ми остана в главата, което да влияе на критичната оценка и вземане на решение 🤓) но! пък ако работи 🤷‍♀️
milenahot - при нас е същото, даже в къщата на ММ спим на отворен прозорец в спалнята, мисля че при добре завито/облечено бебе няма да е проблем, а за банята специално може просто там да се и облича след баня ( аз поне приготвих "станция за обличане" за банята). Ние поне мислим да започнем така - тук децата и без друго ходят голи и боси по БГ стандартите. Кураж! дано и бебчето да обича свеж въздух 🤗
за ремонтите - днес официално мога да кажа че приключихме с местенето - мама и татко се върнаха в БГ, най-основните мебели са сглобени, изчистено е, само ми остана да си доподредя някои неща. Успех на всички с предстоящ ремонт 🤗🥰
за багажа за болницата - прилагам снимка. След цяла седмица странни болки реших, че ММ трябва да знае какво има в багажа, ако по някаква причина не мога да се движа, да знае кое къде е - снощи му го показах, довечера мисля да го препитам 😂
Скрит текст:
за мен - хавлия за коса, халат, чехли, тоалетни принадлежности + мокри кърпи и подложки за зърна; обикновени потници с тънки презрамки, потник за кърмене, комплект панталонче с тениска за кърмене; риза за раждане; " бабешки" гащи за след раждане ( превръзките ще са от болницата; също и крем Лансинох за зърна)
за бебето - 6-7 боденца с къс ръкав; 6-7 боди-пижама с дълъг ръкав+крачол с вградено чорапче; хавлия; 3 памучни пелени ( уж в болницата има); шапка, ръкавички, чорапки; комплект принадлежности за баня; различни видове памперси - да видим какво ще пасне, но памперси ще има и от болницата; също така от болницата ще има термометър.
За бебето всичко е в отделни торбички с цип - ако се наложи да се пипа с мокра ръка, или намаза с крем, или нещо подобно.

списък с прегледи - добавих, когото видях Relaxed , ако пропускам някого напомнете ми - не се сърдя
Танюша @ - следващ преглед 30 .01
Цветито9104 - 31.01 - д-р Маринов?
Nikol15 - 31.01 преглед
Lucie - 31.01 - преглед ( ако още сме 2 в едно 😁🤞🤞)
Asalea - 32 седмица?
lady25 - 02.02
march23 - 03.02 прегледпри АГ
Xrisi.i - преглед - 7.02
Tiare  - На 02.02 и 09.02 ще бъда на тонове, а на 16.02 на преглед.
Nicolee.smoletsova - тонове 10.02. А съм на преглед на 15.02
Nicolee.smoletsova - планирано секцио - между 7- 14 март
Захарно петле - час за секциото -след 6 март

# 264

Миленка, как 22 санитарен мининум, моля ти се, ще откача Simple Smile ние спим на 14-15 градуса и направо на 22 ще съм като в Сахара.
Аз мисля да спим на 19-20, а през деня 23 макс, иначе ще превъртя играта Simple Smile) моята педиатърка потвърди, че 20 е ок за спане, за 19 не смях да се пазаря, ама като дойде вкъщи ще коментираме 🫣🫣🫣
За къпане не знам каква температура е ок..
Това ми дава надежда за оцеляване!! Smile  Ще говоря и аз с педиатърката, ако може да "си стиснем ръцете" на нещо по-човешко. Но това, което чета/гледам/слушам, е че на новоредоното му трябва темп. за сън - 22 градуса, а за банята, повиване и т.н. "голи" дейности - 25 градуса. За мен 25 градуса са си сауна, а да спя на 22 означава да не спя... То където и така трудно се спи с новородено, та аз ще съм в "огъня" нон-стоп Sweat Smile

# 265
  • Варна
Mиленка ти за това ли си ХОТ Laughing
Аз пък обожавам да ми е топло, зимаата в нас климатиците работят на 30 градуса 24/7, явно ще трябва и аз да преосмисля температурите и да поговоря с док Laughing

# 266
  • В твоето съзнание...
На акушерската лекция, на която ходих, казаха че за сън 20 градуса си е добре. И ние спим на около 19. На ММ му е хладно, но се облича повече. Бебето все пак ще е облечено и завито... Вече са преобличане и баня е добре да е по-топличко, ама това ще е през деня.

# 267
Здравейте, момичета.

Днес бях на преглед,сега се връщам,крачетата са си все така назад много,но според лекарката също е просто ген и не се свързва със синдром. Коремчето си поддържа едно и също изоставане 12 дни, но по тегло излиза 2172, с този протеин е наддало доста добре,поне така излиза,340 за 10-11 дни.Може би заради главата,тя е със седмица напред. Не е ниско бебето,лекарката вика да не лежа вече ,сега само ми остава да е секцио,ако не се смъкне. 😀 Явно ще трябва да ходя вече. Плацента втора степен нормална за срока на бременността, доплери перфектни и води имам. Явно ще е много късокрак. 😀

# 268
Здравейте мили мами! Доста време не съм писала. Бех доста зле с прищипания нерв почти не можех да ходя известно време. След това ММ донесе някакъв грип и съвсем ме повали. Не знам какво ще правим като се роди бебо. Честно да си кажа много се притеснявам. Той много лесно се разболява и по цяла зима е така. Аз до сега бях ок, със силенн имунитет и не ме хващаше повече от веднъж годишно, но явно бременността си казва думата и за един месец вече втори път съм болна. Отделно племенницата е на 4г и постоянно мъкне вируси от детската градина и в тях всички са болни почти постоянно. Не знам как ще се пазим като се роди малчо, а за бебета е много опасно. Cry мрън Cry
 Иначе се чувствам добре. Все още не съм започнала да пера, защото сега като се развали времето не знам как ще ги суша тия дрешки. В нас е супер влага и нищо не съхне. Ще изчакам още малко и ще започвам, че то не остана.
 Багаж за болницата мисля от следвщата седмица да зпочна да подготвям.  На 02.02. Съм на преглед и тонове. Тогава ще ми започне 45 дневния болничен, ще си говорим с док за раждането и ще ми дадат списък за родилното.
 Относно т. нар "бабини деветини" - има неща, които имат няккава обосновка и помагат, но има и такива, които са си просто суеверия. Всеки сам си решава. Само внимавайте със солта. Моята баба е щяла да убие вуйчо ми, понеже действително го е осолила като месо, а ббешката кож аккато знаем е много нежна. Та за малко да го изгори. Иначе мен като дете ме лекуваше кварталния фелдшер без лекарства. Използваше се мед, мас, варени картофи, компреси и разни такива. Но трябва човек да знае какво прави.
 Днес ММ ще се срещне с педиатърката, която си избрахме. Направо и аз ще се преместя при нея, защото към момента моя ЛЛ е в друг град и не винаги е удобно така. Слава богу успяхме от първия опит, но явно тук не е като в София.
 Голям ферман стана. Ама да се реванширам за пропуснатото време Kissing Heart
Едит: Ирната, чудесни новини! Пораснал е героя и всичко ще е наред! Hug

# 269
Багаж за болницата - готов и до вратата в коридора. Дрехите за бебето са изпрани, изгладени и подредени в шкафа. Всипки покупки са направени и ми остава само едно гнездо да поръчам. Първия път родих в 38 г.с. Сега съм 33+5, обаче една приятелка роди естествено в 35та преди месец (всичко беше наред с бебе и с нея). Явно вече толкова ми се иска да приключва този етап и да идва следващият, че бързам, бързам Simple Smile А и обичам всичко да ми е готово винаги от рано.
March23, и аз за Вита съм приготвила същите допълнителни неща. Взех книгата на Хедра и един Biograph да си чета, въпреки че едва ли ще имам време. В 16 часа съм при АГ за болничен, преглед, микробиология и мисля да обсъдим раждането. Аз секцио го виждам Grinning Първото ми е естествено и съм твърдо ЗА естественото, но такива проблеми получих с тъканите след него, че сега се чудя дали изобщо работи добре за мен. Но ще се доверя на АГ.
Относно старите методи, като бях малка и редовно ме къпеха в чай от орехова шума, защото развих рахит. Излекуваха ме, но пък баните с чай останаха и след това просто не боледувах Simple Smile Бях много здраво дете и смятам, че билките са допринесли за това. За осоляване и другите неща, май не са пробвали върху мен, защото майка ми не е почитател.

Общи условия

Активация на акаунт