Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 351
  • 887
  •   1
Отговори
# 120
Моите станаха последно за 4 дни.

# 121
Момичета, съвсем скоро ще се наложи да постъпя за планово секцио във Вита. Моля, споделете, има ли практика в болницата да се прилагат по-съвременни методи на цезарово сечение? Говоря за по щадящите откъм възстановяването на родилката, като Щарк и/или Пелоси или се придържат към класически Пфаненщил?

Василева оперира  по Щарк, за другите доктори нямам представа.

# 122
Здравейте момичета, дали някой знае дали в болница Вита, когато се родят бебенцата им слагат инжекция с ватамин К задължително?
Питам, защото чух за случай, че в някой болници не слагат тази инжекция и може да стане кръвоизлив на бебчето в главичката?

# 123
  • Sofia
Да, дават вит К в родилното. С препоръка за още един прием след 30 дена.

# 124
Здравейте,
Може ли дами, които са се следили и/или раждали при д-р Вероника Кръстанова да споделят своето мнение?

# 125
За бебетата, родени във Вита нали се полага един преглед при неонатолог след изписването. Можете ли да ми кажете колко дни горе-долу след изписването/раждането трябва да бъде. Казаха ми, че ще пише в епикризата кога трябва да бъде, а в епикризата го няма, пък аз не запомних какво ми каза докторката  Simple Smile

# 126
  • Sofia
В рамките на първия месец.

# 127
Полагат се два. Ние отидохме на един, защото на 2седмици си бяхме уговорили друг час.
Та бих препоръчала на 2 седмици и на месец, тъкмо да се даде следващата капка вит К Simple Smile Но запазвайте час от рано, че не е много свободен графика Simple Smile

# 128
Здравейте, момичета, миналата седмица бях на преглед при д-р Василева, за потвърждаване на бременност, и платих 110лв. Сега се замислям да си предплатя пакет за проследяване, някой възползвал ли се е, има ли смисъл изобщо? Аз съм със застраховка на Уника, ще се обадя да попитам дали възтановяват сума от пакет, но ако сте се сблъсквали, ще съм благодарна да споделите Simple Smile

# 129
Здравейте! Въпрос към “прясно” раждалите естествено. Че вече не знам още ли са по “ковид правилата”. Гледам, че в ценоразписа има цена за придружител. Може ли ММ да не присъства на самото раждане, а само да го викнат след като бебето е изкарано да го види и да поседи при нас с бебето в залата или ако ме върнат веднага в стаята ми, поне да е там (ако има възможност за самостоятелна стая, да не пречим на други мами)? Не искам да е свидетел на самото раждане или да спи при мен или нещо такова, а само да е при нас първите часове и после го пускам да черпи 😀 Аз ще разпитам и Дойчиновски като наближи де, ама четох , че не е фен на присъствие на бащите на прегледи, може и за другите неща да е така.

# 130
Има опция да види детето през прозореца в стаичката, но не и да влиза в самото отделение, а за в залата или стаите да не говорим Simple Smile Ние не се възползвахме, де, но трябва да си питаш направо там Simple Smile

# 131
  • София
Здравейте, момичета, миналата седмица бях на преглед при д-р Василева, за потвърждаване на бременност, и платих 110лв. Сега се замислям да си предплатя пакет за проследяване, някой възползвал ли се е, има ли смисъл изобщо? Аз съм със застраховка на Уника, ще се обадя да попитам дали възтановяват сума от пакет, но ако сте се сблъсквали, ще съм благодарна да споделите Simple Smile

Аз при друга докторка платих за преглед 120лв , при моето си АГ плащам 75лв за преглед. Вече ако е ФМ или има изследвания е друга цената.
За пакет говорих с моята АГ, установихме преди че няма особен смисъл, говорете с нея най-добре. На колко време ще ви преглежда, само там ли ще ви пуска изследванията. Някои АГ дават опция да си пуснете кръвни например в друга лаборатория.

Аз съм с ДЗИ допълнително застраховане и в пакета ми е включен избор на екип до 900лв , 500лв за вип стая. Това относно самото раждане. Отделно ми възстановяват някъде около 500/600лв извънболнична помощ , което ми бяха половината прегледи горе долу .

# 132
Здравейте, момичета. Утре сутрин ми предстои да ме приемат за индукция, понеже преносвам няколко дни, нямам никакво разкритие, и бебето стои мноого високо. Предполагам, че продължителността на индуцирането е индивидуална, но все пак ако има някоя от вас да сподели горе долу какво ме очаква. Имам голямо желание нещата да се получат естествено, но докторката не ми дава големи надежди Unamused , съответно започвам да се настроивам за секцио. Също тези от вас, които са оперирани по метода Щарк? Как мина възстановяването? До колкото знам няма престой в реанимация?

# 133
  • Замък сред облаците
Мен ме индуцираха миналия юли. Към 10ч ми пуснаха система, пълно разкритие към 15:30-16ч получих, бебето излезе в 17:08.
Контракциите бяха неприятни между 12 и 13:30, тоест след като ми пукнаха мехура. Преди това се разхождах със системата. При мен контракциите бяха буквално като при менструация, аз съм с болезнена и карам на аулин първите 2 дни. След 13:30 ми сложиха епидуралната упойка и вече беше пей сърце.

За секцио не всеки лекар прави Щарк, май във Вита само Николов прави. Реанимация няма във Вита. Естествено или секцио, 2 часа след раждането родилката си е в стаята.

# 134
  • Sofia
Малко офтопик.
С миналата ми бременност докато чакам да ми дойде часът при моята АГ за първия преглед в 7г.с., отидох при Николов някъде около 5г.с. и той ми установи бременността.
После като ме приеха в родилното пак той ме прие за преглед и ми каза, че той ще ме оперира с моята АГ. Стана ми смешно, че кръгът се затвори.

Общи условия

Активация на акаунт