Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 361
  • 887
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте, дами,
За жените раждали през топлите месеци (август например), може ли да ми кажете как е температура и как обличат бебетата? Аз раждат февруари и ми беше нон стоп жега, но го отдавам повече на хормони. Много ми е мъчно, че остана единствената болница, в която не пускат таткото на раждането, тъй като за нас е много важно. На първото раждане това, че само той чу, че шептя "лошо ми е, припадам" ме спаси от спешно секцио...

# 151
  • Замък сред облаците
Юлско бебе беше облечено така:

Отстрани е юрганчето.

Иначе на раждането имах анестезиоложка от едната страна на главата и акушерка от другата. Не виждам как биха изпуснали нещо (това за кураж) Simple Smile

# 152

Благодаря, дано, аз нямах никой до главата, но може би защото бяха оставили място за таткото Simple Smile

# 153
  • София
Относно клизмата имах предвид дали по-скоро я правят само с маркуч или има вариант за свещички. Имам едно секцио с клизма със свещичка, но си ме е страх от маркуча тъй като имам и външен хемороид, който излиза повече с напредване на бременноста.

# 154
Здравейте, дами,

Имам въпрос относно издаване на направление за раждане(Бланка на МЗ и НЗОК № 7). В момента се следя по НЗОК в МБАЛ Св. София, но искам да се преместя и да родя във Вита при д-р Албена Гагова. Тъй като прегледите там са частни, искам да попитам дали направлението за раждане ще ми бъде издадено във Вита от д-р Гагова или трябва да се обърна към личния лекар, когато наближи моментът. Също така, колко време преди раждане се издава такова направление и колко време е валидно. Благодаря Simple Smile

# 155
  • Замък сред облаците
Да, Гагова си издава направлението за раждане. Около 30 дни преди термин го издава като ходиш на тонове. Като направление си е валидно като всички други - месец.

Последна редакция: вт, 14 мар 2023, 20:29 от АА

# 156
  • Sofia
Относно клизмата имах предвид дали по-скоро я правят само с маркуч или има вариант за свещички. Имам едно секцио с клизма със свещичка, но си ме е страх от маркуча тъй като имам и външен хемороид, който излиза повече с напредване на бременноста.
При мен - три секцио, 3 клизми с маркуч. Свещичка ми даваха след операцията.

# 157
babyboo, и аз имам хемороид, но не се случи нищо лошо след клизмата. Според мен не се притеснявай. Маркучът е много тънък.

АА, много хубаво юлско бебе 😍

# 158
По отношение на клизмата мисля че свещички, хапчета и каквото има друго от този тип, не са толкова ефективни като клизмата с маркуч и затова се прави тя. Чувала съм за други болници ( Майчин дом Варна), които преди планово секцио, дават хапчета. Това мисля че си е рисково и не отговаря на медицинските стандарти.

# 159
Здравейте! Може ли някой да сподели списък с нещата, които се искат от болницата като ви приемат за раждане?

# 160
Искат лична карта, направление, последни изследвания, кръвна група и евентуално предходна информация за бремеността, ако не е следена там.
Вече останалите неща като чехли, бельо, лична козметика и т.н. са малко или много пожелателни и според това кой какво ползва.
https://www.vita.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5% … 0%D0%BD%D0%B5~562

# 161
Благодаря Simple Smile аз този списък го видях, но понеже е от 2017 и реших да питам за някой ъпдейтнат, ако има промени

# 162
Здравейте, момичета!
Дали някоя от вас е записала бебчето си за детска консултация във Вита? Дали би могла да ми разкаже малко повече как става - трябва ли предварително да се говори със съответния педиатър или може да се избере след раждането на детето (предполагам, че след раждането, майката има възможност да се запознае с някои от тях в самата болница и евентуално да си допаднат)?
Намерили сме си личен лекар, който е и педиатър в квартала, но нещо започвам да се разочаровам от него и бих искала да разуча как стоят нещата с пакета за детска консултация, който предлагат във Вита и дали ни е опция, ако се откажа от първия лекар…
Извинете, че разводнявам темата, но не успях да намеря по-подходяща.

# 163
Здравейте, момичета!
Дали някоя от вас е записала бебчето си за детска консултация във Вита? Дали би могла да ми разкаже малко повече как става - трябва ли предварително да се говори със съответния педиатър или може да се избере след раждането на детето (предполагам, че след раждането, майката има възможност да се запознае с някои от тях в самата болница и евентуално да си допаднат)?
Намерили сме си личен лекар, който е и педиатър в квартала, но нещо започвам да се разочаровам от него и бих искала да разуча как стоят нещата с пакета за детска консултация, който предлагат във Вита и дали ни е опция, ако се откажа от първия лекар…
Извинете, че разводнявам темата, но не успях да намеря по-подходяща.

И мен ме вълнува същото, отказахме се от личния лекар който си бяхме избрали. На 11.03 родих във Вита. Няколко пъти опитах да разбера как стоят нещата по време на престоя ми там, никой не можа да ми отговори. Педиатрите в неонатология били различни от тези в груповата практика. При изписването от рецепция ми обясниха, че след като излезе егн на детето, можем да дойдем са заплатим пакета и съответно да изберем педиатър. Ако някой има повече инфо ще е супер.

Цитат на: Mecha
link=topic=1518657.msg46155119#msg46155119 date=1678976591
Благодаря Simple Smile аз този списък го видях, но понеже е от 2017 и реших да питам за някой ъпдейтнат, ако има промени

Това е списъка с документи. Освен лични принадлежности и еднократно бельо не съм имала нужда от нищо друго.

# 164
  • Sofia
Здравейте,
Имате право на два безплатни прегледа след изписване за вас и за бебето. Харесвате си час при някоя от педиатърките във Вита и отивате с епикризата, на регистрация казвате, че детето няма ЕГН. Те го записват само с рожденната му дата, при мен го записаха с 0000 рожденна дата, и след като излезе ЕГН-то го оправиха.
Аз записах детето си при д-р Ива Иванова, при нея ми бяха и безплатните прегледи с епикризата.
Не съм купувала пакет, защото не видях да носи някакви предимства, видях че включва преглед при ортопед, но ако примерно искате да отидете при д-р Фурлакис, този преглед се обезсмисля.
Техния пакет струва 780лв, прегледите при д-р Иванова са 90лв (не се заплаща допълнително за поставяне на ваксина). Тя не работи със здравната каса и не дава направления, хубаво е за това да имате личен лекар, който да дава направления.
Надявам се да съм помогнала.

Общи условия

Активация на акаунт