Раждане в МБАЛ ВИТА, София - тема 10

• 67 373
  • 887
  •   2
Отговори
# 195
Здравейте, искам да попитам дали в болницата, когато сте раждали секцио ви слагат водоустройчива лепенка?Или трябва вие да и носите?

# 196
  • Sofia
Здравейте, искам да попитам дали в болницата, когато сте раждали секцио ви слагат водоустройчива лепенка?Или трябва вие да и носите?
Слагат на втория ден, като дойдат да ви сменят превръзката. Не си носите нищо, болницата осигурява всичко.

# 197
Здравейте, предстои ми да избера лекар за проследяване на бременността.

Посетих д-р Владимирова, но не успях да я усетя като "моят" лекар.

Искам да се срещна с още един лекар за сравнение - след прочетени мнения назад в темите се колебая за Василева, Кълвачева или Илиева. Какъв е вашият опит с тях? И при трите ли много ли се чака?

За мен е важно да усетя още от първия преглед, че мога да се доверя на лекаря, да покаже заинтересованост и внимание.

# 198
  • Sofia

Искам да се срещна с още един лекар за сравнение - след прочетени мнения назад в темите се колебая за Василева, Кълвачева или Илиева. Какъв е вашият опит с тях? И при трите ли много ли се чака?

За мен е важно да усетя още от първия преглед, че мога да се доверя на лекаря, да покаже заинтересованост и внимание.
Препоръчвам д-р Дойчиновски и д-р Мирчева. Не съм чакала при тях, винаги са си спазвали графика.

# 199
При Василева се чака страшно много. Илиева има малко повече уважение към календара си. При Дойчиновски също не съм чакала повече от 20тина Мин и то рядко, но той преглежда в База 1.

# 200
Аз съм доволна от Илиева, преди години я усетих като моя лекар и след като забременях се спрях на нея за следене и раждане. Случва се да се изчака, но винаги гледа да действа бързо без да претупва.

# 201
  • Sofia

Според мен, която и да избереш, няма да сбъркаш.

Аз се следях при Кълвачева (три бременности, три секцио и един кюртаж в ранна бременност). Когато раждах последния път, попаднах на още едно момиче с три раждания при нея - съответно доволна.
Аз лично съм много доволна от нея. Винаги ми е показвала именно това - заинтересованост и внимание, винаги е била много позитивно настроена и усмихната. Аз съм хипер притеснителен човек и трудно усещам някой лекар като "мой", а тя ми носеше точно спокойствие. Никога не ме е претупвала въпреки натоварения й график. Преди, когато работеше само във Вита беше нещо страшно с графика й - имаше по 2-3 момичета записани за един и същи час. Често излизаше от кабинета, защото имаше раждания. Средно съм чакала по час и половина, максимум 4 часа. Но това беше тогава. Откакто си отвориха частен кабинет с Илиева, графика се спазва сравнително точно. Да съм чакала максимум половин час в частния кабинет. Не знам обаче какво е положението в кабинета й във Вита, защото аз умишлено си записвах часове само за частния й кабинет.

# 202
д-р Илиева е мой лекар от няколко години. Миналата година следих бременността си при нея, тя ми води и раждането. Доволна съм! Бих я препоръчала на всички. Вдъхва спокойствие и увереност от които една бременна има нужда. 😁
В частния кабинет графикът се спазва сравнително точно. Случва се да има забавяния, но са в рамките на 30мин и то не винаги.

# 203
Явно само аз не съм очарована от Илиева. Изключително разсеяна, дезорганизирана и хаотична.
Остави, че за цяла бременност не ме разпознаваше по коридорите - ок! Не ми е пуснала нито едно изследване по време на бременността освен ПКК и стерилна урина ( всеки, ВСЕКИ път след преглед си тръгвах с бурканче за урина!!!!!!) и едно обременяване с глюкоза…
Нито хормони, нито витамини, ни за тромбофилия - НИЩО. Заради зверско напълняване и отрицателни резултати за диабет , отидох на ендокринолог , който остана очуден, че не са ми пускани изследвания за вит.д дори, камо ли за хормони. Изключително недоволна съм от нея. Следях се във Вита 2. Първият ми преглед беше при Дойчиновски. Да си бях останала при него…
Едно обаче признавам на Илиева - перфектно ме е зашила след секциото.. Тук не мога да си изкривя душата

# 204

Знаете ли какво е изискването за маникюра и педикюра, забравих да попитам доктора?
Също, при прием в понеделник , би трябвало да ме изпишат в петък, нали така?

Няма изискване, отдавна не следят жизнените показатели по цвета на пръстите и ноктите ви. Може да идете както искате.

По отношение на коментара над моя за Илиева, аз от нея нямам никакви впечатления, не знам дали опитът ми релевантен към ситуацията, но за 2 бременности при различни лекари съм се следила и никой не ми е пускал витамини, хормони или тромбофилия. Не съм имала оплаквания, придружаващи заболявания или аборти. Просто казвам, че въпросната Клиева не е направила изключение някакво от моя гледна точка.

Последна редакция: пт, 24 мар 2023, 20:33 от raulgirl

# 205
Здравейте. Интересувам се за посещенията. Мъжът ми не желае да присъства на раждането, така или иначе, но все пак ни се иска да мога да го видя, докато съм в болницата.. Възможно ли е или сме като в карцера и 5 дни сме изолирани? Не мога да се справя с тази идея.. Самата мисъл, че ще се чувствам като в затвор и не ми позволяват да се видя с най-близкият ми човек направо ме отвращава. И съм на косъм да не раждам там, макар да се следя там и вече да съм накрая.

# 206
Нямаше никаква възможност не само за посещение, а дори да се направи разходка освен в коридора на отделението. Не звучи като голяма драма да не се видиш 5 дни с бащата, обаче аз преживях ужасно тежка депресия и ако имах възможност да го виждам, със сигурност много по-бързо щях да изляза от това състояние.

Иначе, болницата и лекарите са чудесни /изключвам Василева/.

Здравейте. Интересувам се за посещенията. Мъжът ми не желае да присъства на раждането, така или иначе, но все пак ни се иска да мога да го видя, докато съм в болницата.. Възможно ли е или сме като в карцера и 5 дни сме изолирани? Не мога да се справя с тази идея.. Самата мисъл, че ще се чувствам като в затвор и не ми позволяват да се видя с най-близкият ми човек направо ме отвращава. И съм на косъм да не раждам там, макар да се следя там и вече да съм накрая.

# 207
И след операцията, и след раждането нямаше опция.
Но пък с М се видяхме през прозореца на стаята, когато дойде единия път да ми донесе неща Simple Smile

За мен не е такава драма, даже след раждането не дойде, но ако за вас е проблем си потърсете друга болница Simple Smile

# 208
  • Sofia
Когато родилното беше в старата база имаше право на посещения - всеки ден някъде от 17ч до 19ч. ММ идваше всеки път да ни види. Обаче тогава беше като разграден двор. Идваха цяла тумба роднини и това беше минус за хигиената, кой спазваше някакви мерки, кой не. А и беше притеснително за родилките. Не всяка е съгласна да има посещения на чужди хора в стаята й (ако е двойна). Отделението беше малко и се чуваха викове по време на ражданията. Раждащите не можеха да се съобразяват с времето на посещения.

Сега в новата база (раждане преди 11м) вече нямаше право на никакви посещения. Доколкото съм чувала, все още е така. На мен това не ми пречеше, даже ме успокояваше, че няма движение в родилното на външни лица, които да мъкнат бацили. С таткото се чувахме всеки ден по няколко пъти. И да, прозорците са ниски и можете да се видите и по този начин.

# 209
Преди 8 месеца родих, да тогава не бяха разрешени свиждания. Преди раждането го имах за голяма драма, че ще е така, обаче после бях съвсем ок. Доста по-спокойно е без свиждания, и можеш да си починеш. Прозорците са ниски, ама не се бях сетила да предложа да се видим.

Общи условия

Активация на акаунт