Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 811
  • 1 007
  •   2
Отговори
# 480
Здравейте! Какво подготвихте като багаж за родилното отделение?

# 481
Ето линк със препоръчителния багаж :
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … pvane-za-razhdane

Освен това:
1. Нещо сладко.
2. Шише за вода. В края на коридора има диспенсър.
3. Стотинки и дребни пари за машините отвън. На мен храната ми хареса, но ме гонеше среднощен глад.
4. Тапи за уши. Ако съквартирантката хърка/спи на телевизор и абе за всеки случай.
5. Мокри кърпи за гърди. Ще ви кажат да миете с вода и сапун преди всяко кърмене, но това изсушава много.
6. Крем за зърна.

Май е това.

Превръзки и еднократни гащи дават.

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 15:49 от why_

# 482
Здравейте момичета.Аз съм в 21 седмица и съм решила да раждам в Токуда.Ходила съм на няколко лекции и си избрах д-р Атанасова, имам голямо желание за нормално раждане. Успях да си запазя час за началото на октомври.Но днес на феталната ми казаха ,че плацентата е на 0,3 мм от шийката и трябва да се подготвя психически ,че може да се наложи цезарово сечение.И сега се чудя да остана ли при д-р Атанасова или да си запазя час при проф.Нашар?Бихте ли ми дали някакви насоки и информация ,относно операцията коя е по-добрият избор.🍀

# 483
Здравейте момичета.Аз съм в 21 седмица и съм решила да раждам в Токуда.Ходила съм на няколко лекции и си избрах д-р Атанасова, имам голямо желание за нормално раждане. Успях да си запазя час за началото на октомври.Но днес на феталната ми казаха ,че плацентата е на 0,3 мм от шийката и трябва да се подготвя психически ,че може да се наложи цезарово сечение.И сега се чудя да остана ли при д-р Атанасова или да си запазя час при проф.Нашар?Бихте ли ми дали някакви насоки и информация ,относно операцията коя е по-добрият избор.🍀

Д-р Атанасова е добър избор за секцио ако се налага, но като цяло подкрепя естественото раждане ако е възможно такова. Моя приятелка доц. Нашар я остави на специализантите да я зашият и излезе преди края на операцията и на двете ѝ раждания при нея. Чела съм и за други такива случаи с Нашар тук в темата. Мен д-р Атанасова ме оперира от-до като тя ме заши, въпреки че на секциото присъстваше специализант. Щом имате час за Атанасова Ви препоръчвам да си го изчакате и да видите дали ще си допаднете и дали е Вашият лекар. При мен до последно ме гласеше за естествено, но така се стекоха обстоятелствата, че се наложи секцио, в този смисъл, прибягва до него, когато се налага.

# 484
Родих при др Богданова - естествено раждане. Нито за минута не е ставало дума за секцио!
Здравейте! Не можах да намеря информация, кои от лекарите израждат естествено. Насочиха ме към д-р Герганова, но по последна информация от приятелка, тя прави само секцио. Вярно ли е това? Прочетох доста позитивни мнения за д-р Атанасова, но отново нямам информация за естествено раждане при нея.

# 485
Аз не желая секцио ,но ако се наложи заради плацентата се притеснявам д-р Атанасова дали ще го направи.Благодаря ви за отговора.За проф.Нашар и аз чух подобни неща относно специализантите.А знаете ли дали в Токуда се практикува метода на Шарк?

# 486
Аз не желая секцио ,но ако се наложи заради плацентата се притеснявам д-р Атанасова дали ще го направи.Благодаря ви за отговора.За проф.Нашар и аз чух подобни неща относно специализантите.А знаете ли дали в Токуда се практикува метода на Шарк?
Не е от личен опит, но вече на няколко места чета, че не се практикува метода Щарк.

# 487
Мисля, че никой не оперира по Щарк, д-р Атанасова ми направи секцио от Пфаненщил и имам миомектомия при доц. Марков също по Пфаненщил по разреза от секциото.

Д-р Атанасова имат опит със засукани случаи, последният път като бях при нея ми разказваше, че има две пациентки с плацента превия.

За доц. Нашар не мога да кажа дали се занимава с такива случаи, моите близки, които са раждали при нея не са имали особености.

# 488
Аз си мисля и за естествено раждане при Нашар или Атанасова как би протекло, ако се проточи часове наред? Като най-натоварени в отделението едва ли ще седят с теб през цялото време и всъщност някой от по-малко натоварените лекари може да ти обърне по-голямо внимание и да прекара доста повече време с теб, доколкото съм чела мнения.
Иначе и аз съм се насочила към Токуда за раждане.

# 489
Ето линк със препоръчителния багаж :
https://acibademcityclinic.bg/tokuda/medicinski-deinosti/detaili … pvane-za-razhdane

Освен това:
1. Нещо сладко.
2. Шише за вода. В края на коридора има диспенсър.
3. Стотинки и дребни пари за машините отвън. На мен храната ми хареса, но ме гонеше среднощен глад.
4. Тапи за уши. Ако съквартирантката хърка/спи на телевизор и абе за всеки случай.
5. Мокри кърпи за гърди. Ще ви кажат да миете с вода и сапун преди всяко кърмене, но това изсушава много.
6. Крем за зърна.

Май е това.

Превръзки и еднократни гащи дават.

Случи ми се да нямат гащи и превръзки така, че си носете за всеки случай плюс нощници са кърмачки

# 490
Аз си носих и помпа за кърма.

# 491
Аз си носих и помпа за кърма.

О, да, тя е много полезна! Но понеже я има в списъка на Токуда не я написах отделно.

# 492
Здравейте момичета!За да се възползваш от цените за здравно осигурени се нуждаеш от направление , нали?Но не разбира...ако започне по-рано раждането къде ще го търсиш това направление.Бихте ли ми обяснили механизма🙂

# 493
  • София
Здравейте! Може ли някой да даде мнение за д-р Кирякова за проследяване и дали е ок с планирано секцио? И преглежда само в Токуда или има и вариант в някоя частна клиника?

# 494
Здравейте момичета!За да се възползваш от цените за здравно осигурени се нуждаеш от направление , нали?Но не разбира...ако започне по-рано раждането къде ще го търсиш това направление.Бихте ли ми обяснили механизма🙂

Направленията са електронни и се издават по ел.път от личен лекар или от лекар специалист, вкл. ако се премине през спешно отделение.

Общи условия

Активация на акаунт