Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 134 175
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 615
Много нови правила. Изненадана съм, че не може да присъства бащата по време на нормалното раждане. Знам, че като цяло са нежелани, но не знаех за официалната забрана вече. Това би ми повлияло на избора на болница със сигурност.

# 616
Здравейте, вчера бях за втори път на преглед при д-р Апостолова, доста неприятно ме изненада, че не позволи съпруга ми да присъства на прегледа. При вас имало ли е такава ситуация при нея или някой от другите лекари?

И аз реагирах като вас когато попитах и ни се отказа. Мъжа ми беше меко казано ядосан 😅
Но пък се следя и по ЗК, и там няма проблем да влезе, така че компенсирахме.
На феталните също са добре дошли, а там наистина е най-емоционално и важно.

# 617
  • София
При моята АГ няма проблем и съпругът ми влиза всеки път. Единствено го “изгони” веднъж да изчака отпред докато взимаше проби за микробиология и цитонамазка, но това беше вече след прегледа.

# 618
  • София
При доктор Велева, съпругът ми винаги е влизал за прегледите заедно с мен. Даже тя го е канила, ако чака пред вратата.

# 619
Здравейте, вчера бях за втори път на преглед при д-р Апостолова, доста неприятно ме изненада, че не позволи съпруга ми да присъства на прегледа. При вас имало ли е такава ситуация при нея или някой от другите лекари?

Мисля, че никой доктор не допуска бащата. При мен Нашар го спря на вратата и не го пусна. На следващия път един българин, на който жена му не беше българка, едвам успяха да ги убедят да влезе, за да може да превежда поне. Проследявах си бременността в частен МЦ и там никога не е имало проблем и всеки път мъжът ми е бил с мен. Да не говорим, че сега забравям много и ми е от полза той да е до мен, ако забравя да попитам нещо.

# 620
A на вас направиха ли ви картон при първите посещения? При мен нито измериха килограми, нито кръвно, нищо от нещата които очаквах да се случат.

# 621
На мен не са ми правили картон, не са ми мерили килограмите (няколко пъти ме е питала колко кг съм качила), кръвното са го мерили само на част от прегледите и всеки път на тоновете. Тъй като вече съм в средата на деветия месец попитах д-р Апостолова за обменна карта (ако това се има предвид под картон), каза ми, че имат информацията записана в амбулаторните листове и такъв тип карта не е необходима за раждането. Потвърждавам, че цялата важна информация за заболявания, изследвания, текущо състояние, развитие на плода, други прегледи, лекарства се вписва и актуализира в амбулаторния лист на всеки преглед.

# 622
На мен не са ми правили картон, не са ми мерили килограмите (няколко пъти ме е питала колко кг съм качила), кръвното са го мерили само на част от прегледите и всеки път на тоновете. Тъй като вече съм в средата на деветия месец попитах д-р Апостолова за обменна карта (ако това се има предвид под картон), каза ми, че имат информацията записана в амбулаторните листове и такъв тип карта не е необходима за раждането. Потвърждавам, че цялата важна информация за заболявания, изследвания, текущо състояние, развитие на плода, други прегледи, лекарства се вписва и актуализира в амбулаторния лист на всеки преглед.

Здравейте, и аз се следя при нея и съм в края на осми месец. Вие кога обсъдихте раждането и т.н?

# 623

Здравейте, и аз се следя при нея и съм в края на осми месец. Вие кога обсъдихте раждането и т.н?

Здравейте, мисля, че беше в осмия месец, но по-скоро от мен дойде инициативата.

# 624

Здравейте, мисля, че беше в осмия месец, но по-скоро от мен дойде инициативата.

Благодаря ви, значи в най скоро време е добре да повдигна темата.

# 625
  • София
A на вас направиха ли ви картон при първите посещения? При мен нито измериха килограми, нито кръвно, нищо от нещата които очаквах да се случат.

При първите прегледи не. Чак след завеждане на бременността. И то не картон, а си вкарват цялата информация при тях, има я вписана и в амбулаторните листове след преглед. Килограми не са ми мерени, но аз си следя вкъщи (тегли се сутрин преди закуска и след тоалетна, за да отчита кантара правилно). Кръвно започнаха след завеждането и първата ФМ.
С предната ми бременност в друга частна болница отново така процедираха.

# 626
Здравейте! Някоя мама може ли да ми даде информация относно кортикостероидна терапия за дробчетата на бебето. Трябва ли да се лежи в болницата, как се процедира, всяка информация ще ми бъде полезна!
Благодаря ви предварително ☺

# 627
Здравейте! Някоя мама може ли да ми даде информация относно кортикостероидна терапия за дробчетата на бебето. Трябва ли да се лежи в болницата, как се процедира, всяка информация ще ми бъде полезна!
Следя се в друга болница, но преди дни правих тази терапия. Слагаха ми флостерон -4 инжекции през 12 часа. Лежането в болница не е задължително. Човек може да си купи инжекциите и да му бъдат поставени според схемата. Аз останах в болницата, където ми правиха запис на тонове сутрин и вечер. Като страничен ефект на терапията е понижена активност на бебето, та определено ми беше по-спокойно да се следи какво е положението.

# 628
Следя се в друга болница, но преди дни правих тази терапия. Слагаха ми флостерон -4 инжекции през 12 часа. Лежането в болница не е задължително. Човек може да си купи инжекциите и да му бъдат поставени според схемата. Аз останах в болницата, където ми правиха запис на тонове сутрин и вечер. Като страничен ефект на терапията е понижена активност на бебето, та определено ми беше по-спокойно да се следи какво е положението.
Много благодаря за отговора, а вие в коя седмица правихте терапията?

# 629
Много благодаря за отговора, а вие в коя седмица правихте терапията?
31

Общи условия

Активация на акаунт