Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 686
  • 1 007
  •   2
Отговори
# 705
Здравейте, някой знае ли каква е цената на пакет "Грижа за най-малките", който е до 1 годинка? Благодаря!

# 706
Здравейте, в деня на секциото освен бащата могат ли и други роднини да видят бебчето, или не се допускат?

# 707
Не съм раждала секцио, но до колкото съм запозната не може. После като ви преместят в стаята дали единична, или двойна вече могат да идват и други хора на свиждане, освен бащата.
Здравейте, в деня на секциото освен бащата могат ли и други роднини да видят бебчето, или не се допускат?

# 708
Не съм раждала секцио, но до колкото съм запозната не може. После като ви преместят в стаята дали единична, или двойна вече могат да идват и други хора на свиждане, освен бащата.

В часовете на свиждане не могат ли да идват други хора в стаята? (Независимо дали единична или двойна)

# 709
Могат да идват и други хора в стаята. Ако сте в двойна стая е хубаво само преди това да сте говорили с другото момиче, за да не става навалица и да не се стресират/превъзбудят бебоците от многото хора.

В часовете на свиждане не могат ли да идват други хора в стаята? (Независимо дали единична или двойна)

# 710
Мъжът ми беше влезнал да види бебето с по-голямото ми дете. Не знам обаче дали ще пуснат баби и дядовци, по-скоро се съмнявам. От следващия ден вече при свиждане няма да има проблеми, ще трябва да почакат 24 часа Simple Smile
Относно свижданията и навалиците в стаите - на мен това ми беше едно от най-неприятните неща докато не ме преместят в самостоятелна стая. Все пак съм в някакво не особено лицеприятно състояние, лежа, боли ме, и някакви чужди хора в стаята… ако пък съм с тяхната “престилка” и еднократни гащи, без сутиен, въобще - страхотна гледка, само нечий мъж/роднини да ме види. И да, знам, че на този нечий мъж не му дреме за мен, но аз не се чувствам комфортно… докато трамбовах по коридора да се раздвижвам следсекциото от тук от там излизаха и влизаха хора по стаите и се виждаше кой лежи, кой го преглеждат или нещо такова, абе доста лични и интимни моменти, хич не за пред публика. И да, знам, че в часовете за свиждане човек ще си прибере карантиите и ще изтърпи, ама все пак - родилно отделение, раждали жени, и някаква сюрия народ… ами, не е много ок. И въобще не отварям дума толкова външни хора при новороденото колко е ок. Хайде, аз ще го закарам моето в аквариума, но дори да проветря после никой не гарантира, че няма да лепне нещо. Въобще - аз съм една ужасна пациентка, която трябва да е в самостоятелна стая и за доброто на околните 😄

Последна редакция: пт, 01 дек 2023, 09:36 от the doors

# 711
Напълно съм съгласна! Аз бях естествено раждане и въпреки всичко само мъжа ми е идвал при нас. Бях в двойна стая и гледахме малко да се вкараме във вид с момичето в моята стая, за това посъветвах, че ако някоя мама иска да вика повече хора е най-добре да се говори предварително. Когато идваха мои приятели да ме видят се срещахме в кафето.
На мен ми е първо детенце и смятам, че момента, в който мъжа ми идваше на   свиждане, беше изключен личен и интимен, че не си представям да има баби и дядовци. Добре че в двойната стая можеш да дръпнеш завесата и да се отделите, за да сте си сами.

Мъжът ми беше влезнал да види бебето с по-голямото ми дете. Не знам обаче дали ще пуснат баби и дядовци, по-скоро се съмнявам. От следващия ден вече при свиждане няма да има проблеми, ще трябва да почакат 24 часа Simple Smile
Относно свижданията и навалиците в стаите - на мен това ми беше едно от най-неприятните неща докато не ме преместят в самостоятелна стая. Все пак съм в някакво не особено лицеприятно състояние, лежа, боли ме, и някакви чужди хора в стаята… ако пък съм с тяхната “престилка” и еднократни гащи, без сутиен, въобще - страхотна гледка, само нечий мъж/роднини да ме види. И да, знам, че на този нечий мъж не му дреме за мен, но аз не се чувствам комфортно… докато трамбовах по коридора да се раздвижвам следсекциото от тук от там излизаха и влизаха хора по стаите и се виждаше кой лежи, кой го преглеждат или нещо такова, абе доста лични и интимни моменти, хич не за пред публика. И да, знам, че в часовете за свиждане човек ще си прибере карантиите и ще изтърпи, ама все пак - родилно отделение, раждали жени, и някаква сюрия народ… ами, не е много ок. И въобще не отварям дума толкова външни хора при новороденото колко е ок. Хайде, аз ще го закарам моето в аквариума, но дори да проветря после никой не гарантира, че няма да лепне нещо. Въобще - аз съм една ужасна пациентка, която трябва да е в самостоятелна стая и за доброто на околните 😄

# 712
  • София
Тъкмо щях да пиша това за завесата, за да има малко уединение или варианта горе кафето. Таткото е нормално да идва. Баби, дядовци и всяка друга рода може да изчака 2-3 дни и не е нужно да се точат в стаята при тъкмо родени бебета и възстановяващи се майки. Аз даже не позволявам мъжът ми да води детето. Едно, че не е нужно да ме вижда в болница с абокати и каквото и да е, друго да не лепне нещо на бебето или самото дете да не хване нещо в болницата (все пак в Токуда има всякакви случаи, не е само раждане).

# 713
При мен дойдоха майка ми и баща ми да видят бебето, но бях в самостоятелна стая и преди Ковид. Тогава ни казаха, че в двойна стая не може посетители за удобство на другата родилка. Все пак тъкмо родила, не е приятно дори ходенето до тоалетната и да влязат в стаята баби, дядовци, лели, чичовци, подсмърчащи и покашлящи хич не ми се струва ок. Ако съм в двойна стая (в случай, че няма свободна единична) не бих се съгласила ако ме питат, а ако не ме питат, като се домъкнат ще викна сестрите да ги изгонят да си правят семейната сбирка на друго място. Ама аз съм си проклета.

# 714
Не разбирам какъв е този зор да се изсипят всякакви роднини на посещение в болницата. Все могат да почакат няколко дни. В 21 веки има телефони - снимаш и пращаш на цялата рода, ако искаш. Но малко съобразяване с другия човек, с когото делиш стая, е задължително.

# 715
Аз бях в единична, избрах си първо двойна, но понеже моето секцио беше тежко и ме поболяваше доста след реанимация ме сложиха в единична стая. Чуствах се добре в единичната, защото охках, много ме болеше и не исках да притеснявам никой. За почерпка в неанотология, за вътрешно по една питка и кошница с вино, бонбони и т. н, за анестезиолозите също. Защото понякога ги забравят и тях, а те бяха много доволни за питката най - вече. Много съм благодарна на д-р Стоименов, с такава лекота и прецизност ми сложи абоката във врата, че незнам какво да кажа, постовнно ми говореше какво ще прави, преди упойката.
Пожелавам ви бързо възстановяване и благодаря за споделеното!
Надявам се и аз да попадна на читав анестезиолог (епидурална), че има много противоречиви коментари за тях в Токуда…
Исках да ви попитам- бебето през цялото време ли е с вас? Четох, че ги носили нахранени също. Взимат ли ги при тях, ако не сме в състояние да се справим сами?
Бебето беше в неанотология, защото бях зле, а той беше на кислород няколко дена в кувиоз и нямаше как,аз лека полека с дренажите, с катетъра още като ме изкараха от реанимация с количка ме закараха да го видя, а на третия ден сама лека полека ходих. Мен ме изписаха на 10-я ден и след това бях с него още 4 дена в семейна стая която беше към 280 лева на нощ. Тогава бебето беше и денем и нощем с мен. Сега малкия е на 7 месеца, НО ОЩЕ НЕ МУ СЕ Е РАЗВИЛО ДРОБЧЕТО И СМЕ НА ИНХАЛАЦИИ ВСЕКИ ДЕН ДО КРАЯ НА ДЕКЕМВРИ. Роди се 33 седмица, много е трудно за майките на недоносените. Имам близнаци родени в 36 седмица, но не съм имала такива проблеми с тях.

# 716
Здравейте!

Каква е цената на преглед в Токуда? За майчино здраве става въпрос? И по-добре ли е да се следиш в Токуда или частните кабинети на лекарите?

# 717
Здравейте, момичета, искам да помоля за контакт на Нашар или Апостолова. Ако
може на лично съобщение. Става въпрос за ВРБ. Благодаря!

# 718
Здравейте, момичета, искам да помоля за контакт на Нашар или Апостолова. Ако
може на лично съобщение. Става въпрос за ВРБ. Благодаря!
ВРБ - високо рискова май трябва да е … Аз пратих мъжът ми да говори с нея за час, защото аз трябваше да лежа. Бих пратила някой или вие , сутрин към 8-9 ч , тя е понеделник или вторник, в четвъртък също..

Последна редакция: нд, 03 дек 2023, 20:43 от Nunni

# 719
Здравейте, моля за малко разяснение относно ранния болничен при бременност.  Първия е за 14 дни и се издава от следящото АГ. След това казаха, че за удължаване се минава комисия. Т.е. има ли вероятност да не се удължи болничния?
И втория въпрос, който ми изникна сега конкретно за Токуда - на определения ден за удължаването запазихме час от 13 часа. Има ли вероятност часът да е късен и да пропуснем тази комисия, тъй като както знаете запазваме часа на регистратура, а не споменах, че е с тази цел?
Благодаря предварително на мамите преминали по този път Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт