Аджибадем Сити Клиник - Болница Токуда тема 35

• 129 795
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Решила съм да раждам при доц. Нашар и исках да попитам как протича раждането - нормално и секцио (ако се наложи), тя присъства ли през цялото време и т.н. Всякаква информация би ми била полезна.  Знам, че имат много пациенти, но за мен е важно, когато избера лекар той да е с мен и да ми създава комфорт, особено в такъв момент.
Аз бях с предизвикано раждане поради риск от преносване. Сутринта ме настаниха в родилна зала и ме подготвиха. Дойде акушерката, измери тонове. Дойде и доц. Нашар и ми сложиха системата и катетър за упойката. Нашар идваше от време на време да проследява как съм, има ли контракции, как са тоновете и ми обясняваше как вървим. Имаше около 2 часа, в които упойката си действаше и аз спах. После по-често започна да проследява разкритие и като вече бяхме стигнали до почти пълно разкритие не е излизала от стаята. Тя ме заши, през цялото време беше до мен, напъстваше напъните и т.н. На обед родих.

Като се прибрах вкъщи още ме болеше шева. На следващия ден и се обадих, тя ми каза какво да правя и в какъв период да отида при нея, ако още наболява.  Отидох, прегледа ме, успокои ме и тн.

Бих я препоръчала и с три ръце, ако мога!

Здравейте, ако мога и аз да ви задам няколко въпроса:
- Усещахте ли добре напъните, тъй като чувам, че упойката притъпява усещането дори поставена рано?
- Имахте ли възможност да се движите, разхождате, сменяте пози до получаването на пълно разкритие? Или през повечето време бяхте легнала за мерене на тоновете?
- Има ли баня към предродилна зала и позволяват ли, ако примерно искаме да ползваме душ за успокоение по време на контракциите?
- Сложиха ли ви бебчето на гърдите като родихте и колко време изчакаха преди да клампират пъпната връв?
-  По време на раждането освен акушерка, лекарят и неонатолог имаше ли още хора - други лекари и/или специализанти?
- След колко време ви преместиха в стаята и кога ви донесоха бебето?
- С какви впечатления останахте от престоя си в болницата? Показваха ли къпане и тоалет на бебето? Срещнахте ли сърдити и сопнати от персонала?

Аз съм избрала д-р Апостолова. Ако има скорошно родили с нея ще съм благодарна да споделите личните си впечатления. Благодаря предварително!

# 526
Скрит текст:
Здравейте! Решила съм да раждам при доц. Нашар и исках да попитам как протича раждането - нормално и секцио (ако се наложи), тя присъства ли през цялото време и т.н. Всякаква информация би ми била полезна.  Знам, че имат много пациенти, но за мен е важно, когато избера лекар той да е с мен и да ми създава комфорт, особено в такъв момент.
Аз бях с предизвикано раждане поради риск от преносване. Сутринта ме настаниха в родилна зала и ме подготвиха. Дойде акушерката, измери тонове. Дойде и доц. Нашар и ми сложиха системата и катетър за упойката. Нашар идваше от време на време да проследява как съм, има ли контракции, как са тоновете и ми обясняваше как вървим. Имаше около 2 часа, в които упойката си действаше и аз спах. После по-често започна да проследява разкритие и като вече бяхме стигнали до почти пълно разкритие не е излизала от стаята. Тя ме заши, през цялото време беше до мен, напъстваше напъните и т.н. На обед родих.

Като се прибрах вкъщи още ме болеше шева. На следващия ден и се обадих, тя ми каза какво да правя и в какъв период да отида при нея, ако още наболява.  Отидох, прегледа ме, успокои ме и тн.

Бих я препоръчала и с три ръце, ако мога!
Здравейте, ако мога и аз да ви задам няколко въпроса:
- Усещахте ли добре напъните, тъй като чувам, че упойката притъпява усещането дори поставена рано?
- Имахте ли възможност да се движите, разхождате, сменяте пози до получаването на пълно разкритие? Или през повечето време бяхте легнала за мерене на тоновете?
- Има ли баня към предродилна зала и позволяват ли, ако примерно искаме да ползваме душ за успокоение по време на контракциите?
- Сложиха ли ви бебчето на гърдите като родихте и колко време изчакаха преди да клампират пъпната връв?
-  По време на раждането освен акушерка, лекарят и неонатолог имаше ли още хора - други лекари и/или специализанти?
- След колко време ви преместиха в стаята и кога ви донесоха бебето?
- С какви впечатления останахте от престоя си в болницата? Показваха ли къпане и тоалет на бебето? Срещнахте ли сърдити и сопнати от персонала?

Аз съм избрала д-р Апостолова. Ако има скорошно родили с нея ще съм благодарна да споделите личните си впечатления. Благодаря предварително!
[/quote]

Здравейте, родих в началото на месеца при д-р Богданова и мога да отговоря на въпросите ви:
1. Мен упойката започна да ме отпуска при 8см разкритие, така че напъните се усещаха много добре.
2. Имах възможност, даже ми беше препоръчано да се движа, да седя върху тоалетната или топка, за пълно разкритие. Накараха ме да стана и да се движа, когато упойката започна да намаля ефекта си.
3. Мен ме приеха директно в родилна зала с изтекли води и 3,5 см разкритие. Не съм запозната дали има предродилна или директно те вкарват в родилна зала, но в тях има баня и тоалетна и можеш да си вземеш душ по всяко време. Особено след клизмата е препоръчително.
4. Имах контакт кожа с кожа! Акушерката сама ми каза, че ще сложат бебчо върху мен, не съм повдигала аз въпроса. За клампирането на пъпната връв не мога да кажа, тъй като бебето беше върху мен в този момент и нищо друго нямаше значение тогава. Др Богданова даже ни направи снимка на тази наша първа среща ❤️
5. В стаята на моменти имаше доста хора,  но личното ми мнение, че в този момент изобщо не мислите, кой е в стаята.
6. На около третия час след раждането. Два часа лежите без да ставате, след това идват да ви вдигнат и раздвижат. Тъй като аз родих преди обяд ми донесоха да хапна. Дойдоха за документите за имената на бебето и общото взето след това ме преместиха в стаята. През тези два часа бебето също е при вас в родилна зала. След преместването в стаята ми го донесоха след около час.
7. Доволна съм от престоя в болницата. Всяка сутрин ни викаха за тоалета на бебето, показваха как се къпе,  а междувременно в къпалнята има и доктор, който прави необходимите му прегледи. Имахме и лекции в един от дните, на които ни говориха за кърменето и грижите за бебето, какви масажи да правим и разговаряхме с психолог.
Аз лично срещнах нацупени и сърдити хора само при приема ми ( приеха ме в 5:30 сутринта и явно ги бях събудила 😅) през другото време всички бяха много мили и отзивчиви. Всеки ден държах връзка с др Богданова, за това как се чувствам, даже и след изписването ми. Има много млади лекари, акушери и сестри в неонатологията, което е лек недостатък, защото получаваш съвет за кърмене от човек, който никога не е кърмил, а и всеки ти казва нещо различно. НО аз лично не срещнах затруднения, за това тази част с младия персонал не ме засегна. Споменавам го, за да си имате едно на ум просто.

# 527
Здравейте, има ли някой, който си е правил хистологично изследване в токуда? Колко време отне при вас, звъннаха ли ви, когато бяха готови резултатите, предполагам не ги качват в онлайн портала.

# 528
Здравейте, има ли някой, който си е правил хистологично изследване в токуда? Колко време отне при вас, звъннаха ли ви, когато бяха готови резултатите, предполагам не ги качват в онлайн портала.

Моите резултати излязоха около 10 дни след пускането, имах контролен преглед и лекарката ми ги каза. Не са ми звъняли и ги няма в портала.

# 529
Здравейте, може ли някой да сподели цената за раждане, престой и всичко останало, което се включва, след последното увеличение?

# 530
Здравейте, може ли някой да сподели цената за раждане, престой и всичко останало, което се включва, след последното увеличение?
И аз се интересувам за същото при зравноосигурен човек.

# 531
На предишната страница е публикувана снимка с цените.

# 532
Смятате цената на раждането плюс пакета за бебето. Ако е естествено раждане (с прием в деня на раждането и без оставане допълнително в болницата) смятате 3 по цената на стаята, която сте си избрали (единична/двойна).
Ако раждането е секцио към 3те нощувки в избраната стая добавете и една нощувка във ВРБ. Нощувката в реанимация не се заплаща.
Ако нямате брак с мъжа ви и ще припознава бебето преди беше 66 лв, а сега не виждам да е упоменато.
Г.д. за нормално раждане в двойна стая излиза към 3500 лв.

# 533
Здравейте, виждам, че коментирате увеличение на цени в последните дни. Някой би ли могъл да каже колко е цената след увеличението на пакетите за женска консултация? Благодаря предварително Simple Smile

# 534
Здравейте, виждам, че коментирате увеличение на цени в последните дни. Някой би ли могъл да каже колко е цената след увеличението на пакетите за женска консултация? Благодаря предварително Simple Smile
При мен прегледа беше 100 лв преди седмица с включената разбира се ехография.

# 535
Момичета, никъде не видях има ли ден на отворените врати?

# 536
За отворени врати и аз не съм чувала досега. Иначе всеки месец имат безплатни лекции за бъдещи родители. Графикът за септември ще качат тези дни на сайта на болницата. 😊

# 537
Имаха представяне на родилния и неонаталния сектор миналата седмица. Предполагам, че няма да има друг до края на годината 😕

# 538
Имаха представяне на родилния и неонаталния сектор миналата седмица. Предполагам, че няма да има друг до края на годината 😕

Ще има. Всеки месец правят представяне на отделенията плюс още други полезни лекции. Следете в сайта на болницата датите, би трябва утре или най-късно в понеделник да ги обявят.

# 539
И аз мисля да ида този месец (септември) на отворените врати - предишното ми раждане беше в старото родилно, в новото не съм стъпвала, дано да пуснат - на времето само до вратата и ни изведоха. Ще разгледам и лекциите, ако има нещо интересно. Някой ходил - да препоръча някоя лекция конкретно?

Общи условия

Активация на акаунт