Октомврийски мами 2023

• 46 941
  • 745
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, записвам се и аз! В 9та Г. С. съм и искам да ви попитам - как сте с неразположенията? При мен вече от 3-4 седмици има повръщане, гадене постоянно, замайване, почти не мога да стана от леглото, чувствам се ужасно.. Лежах и в болница поради обезводняването. Вече съм вкъщи, но чисто психически ми е доста трудно, много плача, цялото това безсилие имам чувството, че ме убива.. Ще се радвам да споделите как се чувствате вие! Поздрави!

# 421
Доста е смело изобщо да се чудите дали да си правите ФМ. Поне според мен. Може да ми кажете “Нашите баби как са раждали без ФМ”, но не знам според мен тези неща са задължителни и каквото ви каже док е задължително да се направи. Това е лично мое мнение, но пък аз не съм фактор, защото има хора за 9 месеца имат 3-4 прегледа, а аз още 6 седмица вече имам 5-6 посещения и си мисля, че нещо не е наред. Може би защото имам един спонтанен аборт и повечко се напрягам.. 🤷🏻♀

# 422
Каквото лекарят ми прецени - това правя. Не се смятам за по-компетентна от медицинско лице. Най добре е да си слушате лекарите и ако имате въпроси да ги задавате на тях.

# 423
Доста е смело изобщо да се чудите дали да си правите ФМ. Поне според мен. Може да ми кажете “Нашите баби как са раждали без ФМ”, но не знам според мен тези неща са задължителни и каквото ви каже док е задължително да се направи. Това е лично мое мнение, но пък аз не съм фактор, защото има хора за 9 месеца имат 3-4 прегледа, а аз още 6 седмица вече имам 5-6 посещения и си мисля, че нещо не е наред. Може би защото имам един спонтанен аборт и повечко се напрягам.. 🤷🏻♀

Не знам до колко е полезно да се прекалява - и аз съм в 7-ма седмица и имам вече 4-ри прегледа, защото изкървих. Предишната бременност спрях да слушам моят АГ, след като на ФМ в 20-та седмица лекарката ни постави грешина диагноза и аз се панирах за най-малкото нещо. ЗАпочнах да ходя на частно при друг лекар в друг град, който назначи една камара терапии, медикаменти, които честно казано до ден днешен не съм сигурна, че ми бяхпа необходими. И цялото това пътуване освен притеснения и нерви ми докара и контракции, та се наложи да лежа за задържане. За това сега се чудя за първа ФМ, най-вероятно ще направя, но се притеснявам да пътувам надалеч, защото знам как ми влияе в момента пътуването до работа, понеже живея извън града, което не е дълго и продължително...

# 424
От днес и аз имам зацапване (8г.с+1д) и леки болки в корема. Пих Нош па, поставих си Утрогестан, надявам се да овладея положението. С първата бременност пак имах точно по това време (на датата, на която трябваше да ми дойде цикъла т.е с месец закъснение де), но тогава беше еднократно, а днес продължи около 2 часа, но беше оскъдно. Докторката ми не е в града, а последната седмица се наложи 2 пъти да я търся по различни поводи и ми е неудобно да звъня пак. В краен случай ще търся някой друг за преглед.

beatrissa, аз съм доста зле с гаденето. Изписаха ми Деган и поне повръщането овладях, но гаденето си остава. Много зле ми се отразява психически и на мен, още повече, че трябва да работя (от вкъщи и за по 4 часа на ден, но дори това ми коства много усилия) и да гледам дъщеря ми на 7 години, която не ходи на занималня и цял следобед е с мен. Много виновна се чувствам, че нямам сили да й обърна внимание, да излезем, нищо не ми се прави, все ми е зле. Не мога и да спя от гадене.
Смуча таблетки Емил и имат ефект за около 2-3 часа. Също тик-так и лукчета ама нищо не помага напълно. АГ каза, че ако продължавам да повръщам ще трябва да постъпя в болница и аз. На теб не ти ли изписаха нещо за вкъщи?

# 425
И аз тъкмо се връщам от преглед 7 г.с +4 и ❤️
Нямам търпение за по-нататък 🥰☺️

# 426
Здравейте, плахо се записвам и аз - 7+5 г.с., със сърдечен пулс и добри размери на плода. Имах прокървяване от тъмнокафява до червеникава кръв от снощи и днес се установи частично отлепяне на плодния сак. Терапията е много лежане вкъщи и пълна почивка и приемане на Дуфастон 3х2, но-шпа 3х1 и след като спре кървенето вагинално Утрогестан 3х2.

Ако някой е бил на подобна терапия, би ли споделил след колко време горе-долу спря кървенето?

# 427
  • Замък сред облаците
Би трябвало за 3 дни максимум да спре

# 428
Здравейте и от мен. Не намирам ноемврийска тема, предполагам, че е много рано, затова реших да се мушна тук засега. Малката е с някакъв вирус и мен от днес ме боли гърлото. Знам, че в началото (6 гс съм) е много опасно заради органогенезата, споделете какво сте пиели ако сте се разболявали толкова рано, доста съм притеснена, особено заради евентуалната висока температура, чета противоречиви мнения за парацетамола в първи триместър. Лека и безпроблемна бременност на всички, дано за всички тук има щастлив финал Simple Smile

# 429
  • Замък сред облаците
Парацетамол (до 4х500мг), тантум верде, грипстоп спрей, биозин мама можеш да пиеш. Да минава бързо 🤗

# 430
Момичета вие какви витамини пиете. Аз пия pre Mama Duo. Предполагам, че всички са на един и същи принцип, но вие имате ли някакво мнение по въпроса?

# 431
  • Замък сред облаците
Предната бременност пих само Д, Б12 и билкова кръв (за желязото). Комбинираните са с ниски количества, а ако има проблеми с щитовидната (заради йода), усвояване на Б групата (в комбинираните често са в слабоусвоими или неусвоими форми) или самият състав на витамините не е ок (примерно да съдържат вит А/ретинол вместо бета каротен) даже не са препоръчителни за прием.

# 432
Аз също не съм фен на комбинираните витамини. На мен на база изследвания, АГ ми назначи Б12, Д, омега, селен, р-липоева киселина. С предната бременност също приемах билкова кръв заради желязо, но в по-късни седмици.
Аз също бях болна около 6та седмица - действах с биозин мама и промивки с физиологичен. Парацетамол е ок, само никога нурофен или ибупрофен под друга форма.

# 433
  • Замък сред облаците
И аналгин също категорично не.

# 434
Здравейте и от мен. Не намирам ноемврийска тема, предполагам, че е много рано, затова реших да се мушна тук засега. Малката е с някакъв вирус и мен от днес ме боли гърлото. Знам, че в началото (6 гс съм) е много опасно заради органогенезата, споделете какво сте пиели ако сте се разболявали толкова рано, доста съм притеснена, особено заради евентуалната висока температура, чета противоречиви мнения за парацетамола в първи триместър. Лека и безпроблемна бременност на всички, дано за всички тук има щастлив финал Simple Smile

Здравей, аз бях болна в 5г.с. с кашлица, болки в гърлото и запушен нос. Смучих Инфлуцид, хомеожен, вит. Ц и бабешки неща. Тантум верде категорично ми забраниха и личния и АГ.

Общи условия

Активация на акаунт