Бихте ли останали в подобен брак?

• 17 186
  • 396
  •   1
Отговори
# 75
"Въпреки ипотеката на къщата, което е изплатил и ремонта, апартамента му е даден срещу гледане. Де факто дори не е негов. И може да бъде оспорено. А от 2 години вече /3 сме заедно/, моите средства потъват в този апартамент под формата на общ бюджет и безкрайни ремонти. Като дойдох, правихме основен ремонт на тоал2тната, беше потресаваща. А сега и на целия апартамент. И мама като каже от скъпото се купува от скъпото. Но ми е интересно защо, когато те са поддържали това място, ламинат, дограма, всичко е от най-нискокачествените турски материали? Изведнъж идвам аз, която никога няма да имам общо с това място и започват да се изискват скъпи ремонти. Даже и той де факто не е собственик."

Много меркантилност лъха от целия ти пост.
Да си беше останала в твоя си апартамент, сама, да не се напрягаш от имоти, неимоти, наливане на големите пари и др. противни неща.

# 76
  • София
Голяма меркантилност, че плаща чужд масраф и чужди картофи. Глупости.

Изпитва несигурност и е права.
Авторке, много хора са се сблъсквали с това твоето в началото на съвместен живот, не си една единствена.
Някои подкарват от самосебе си, други имат нужда от изясняване. Седни и говори.

# 77
  • Deutschland
И моето мнение е, че Дени е умна и ще намери начин да се справи.

# 78
Вие с мъжа ти и бебчето ще продължите ли да живеете в даденото срещу гледане. То ремонтът си е за вас по същество.  Имате си фактури.
Дени, затормозявате се много преди раждането. Опитайте си да си създадете спокойна обстановка , ето вече в къщи ви е ремонтирано.
Трябва обаче и твоята дума да се чува. Ще стане, ще се научиш

# 79
  • СИ

Много меркантилност лъха от целия ти пост.
Да си беше останала в твоя си апартамент, сама, да не се напрягаш от имоти, неимоти, наливане на големите пари и др. противни неща.

Даже и меркантилност не е. Еднообразни до втръсване обяснения каква била майка му, баба му, леля му стринка му и прочие. Мъжът ѝ какъв мухльо бил, че го командвали и той слугувал и купувал. Сякаш някой насила я е закарал там. И тя недоволна, ама стои. И аз това се чудя, защо не си стои в нейния апартамент и да приключва с драмата?

# 80
Защото вижда потенциал? Аз, например, не виждам. Намерил жена, пое*ал, направил дете, платили му сватбата, плащат му ремонтите и то с болнични...
На мен би ми било органически неудобно да искам точно парите, които да изплатени като болнични, от бременна жена, и да ги давам на майка си за нещо, различно от лекарства. Има нещо дълбоко сбъркано в това действие.

# 81
  • СИ
Защото вижда потенциал? Аз, например, не виждам. Намерил жена, пое*ал, направил дете, платили му сватбата, плащат му ремонтите и то с болнични...
На мен би ми било органически неудобно да искам точно парите, които да изплатени като болнични, от бременна жена, и да ги давам на майка си за нещо, различно от лекарства. Има нещо дълбоко сбъркано в това действие.

Продължавам да не разбирам, кой я кара да стои там? Кой я заведе там? Имала жилище, родителите ѝ били готови да помагат и прочие. В резултат, тя в друга къща и хленчи и нарежда какви били другите. Ми да се оправя... Нали тя си е избрала Мунчото? Не разбира ли собственото си участие във всичко това?        Smile
И като казваш, че намерил жена и пое*ал, тази жена къде е била през това време? На тавана или в мазата?       Smile

# 82
Докато свят светува ще има неподходящ избор на партньор. Това е и същността на всичките ни трагедии. Иначе ще е скучно. Wink
Трупа се житейски опит.

# 83
SeaHorse , хайде пак, кой я накарал, къде е гледала... Ми не е гледала, никой не я е карал. Някаква необратимост лъха от поста ти. Хубавото е, че в 21 век в България бракът е обратим - има така нареченият развод.  Тя затова пита жената бихте ли останали в подобен брак. Или за теб дума да не става за развод, какъв/вато си си я избрал, такава е?

# 84
Решението е едно - отиваш си в твоя апартамент, пък той ако иска, да те последва. Ама ако те последва, никакво купуване на картофите на майка му с твои лични пари. То си събираш за раждане, за бебешки неща,за изследвания. Тия неща кой ще ги плаща? Той колко пари е внесъл във фонд "раждане и бебе"? Или му пращаш линкове - поръчай тази кошарка, ето тази количка, на свека също пращаш линкове - ей това костюмче вземи и тн. Не е чак толкова трудно.

# 85
  • Най-красивата страна
След като имаш собствено жилище,влагаш парите си там,а не в чуждото.И скъпи уреди купуваш също само за там.
Ако все пак дадеш пари за чуждото жилище,тогава би трябвало твоето мнение да се чуе и да се съобразят с теб.
Ако мама и Мунчо не са съгласни-да плащат те.

До тук каквото си дала-спри да се нервираш.Все пак живееш там.
Но от тук нататък спри да даваш.И започни да влагаш в твоето жилище.

И не бъди все с рогата напред,избягвай скандали,но си действай тихичко ....можеш да постигнеш много и без да си тровиш нервите.

# 86
  • София
То па Кончето е много гледал, присмял се тоя на оная.

# 87
Бягай от това чудо по-бързо! Класически "куфар", та то е прикачил още 2 : мама и тати.

# 88
  • България
Изнесли се в твоя апартамент и ще видиш как ще дотичка с подвита опашка.Важното е тогава да не поддаваш да се връщаш,а да отстояваш исканията си!   
Успех!

# 89
Не отговори защо той няма пари за ремонт? И защо ти трябва да купуваш картофите? Един мъж, ако няма пари(не си е направил сметка) за чувал картофи, които е обещал на майка си, за какво говорим?
Явно и аз съм меркантилна. Не виждам нищо редно в това, мъжът ми да плаща къщата на родителите си, вместо да мисли да гради дом с мен. А докато я плаща, неговите сметки кой, аз ли???

Общи условия

Активация на акаунт