Машина за хляб - 68 тема

• 45 535
  • 679
  •   1
Отговори
# 135
  • до най-прекрасния мъж
Аз пуснах на програма Тесто 3 пъти. Тя ми меси по 20 мин. Нулирах и пусках отново. Добавях по малко мазнина през трите пускания. Накрая тестото беше станало страхотно. Оплетох с плънката веднага, втаса за 1 час във фурната на 25-30 градуса и се пече отново във фурната.

# 136
  • Буркина Фасо
нишките започват да се забелязват още при месенето ако брашното е хубаво   

# 137
  • София
нишките започват да се забелязват още при месенето ако брашното е хубаво  

Тази година нарочно ползвах най-елементарното брашно тип Добруджа в 5 кг пакети на Софиямел. Конците у нас се търсят след 24.00 часа.

П.П. В момента се върти последния, пети козунак. Ся, да не си помислите, че днес са се въртяли всичките Simple Smile. Два са от четвъртък и са замразени във фризера. Днес само 3, че една въртележка с допълнителното време за последното втасване идва около 4 часа.

# 138
  • Буркина Фасо
чул съм, че в Софиямел използват подобритеби за да може всеки тип брашно да им е хубаво, но не твърдя че е истина. не е фатално, разбира се. Smiley

# 139
  • София
чул съм, че в Софиямел използват подобритеби за да може всеки тип брашно да им е хубаво, но не твърдя че е истина. не е фатално, разбира се. Smiley

Година и половина не ползвах брашно на Софиямел заради отвратителното качество барабар с подобрителите. Един хляб не можеше да стане като хората. После ми пуснаха мухата за големитепакети и от както ги ползвам нямам оплаквания. Освен това, някои от нас помнят ръчния хляб Добруджа от по 26 стотинки за килограм живо тегло Joy Joy Joy

# 140
  • Буркина Фасо
Освен това, някои от нас помнят ръчния хляб Добруджа от по 26 стотинки за килограм живо тегло Joy Joy Joy
ще си останем с тези спомени Smiley ...без подобрители, оцветители, Е-та
аз почти винаги съм бил доволен от Софиямел. в началото и от сливенското Мелко, но бързо му влошиха качеството.

# 141
О, това Мелко наскоро го пробвах у майка ми, при нея няма голям избор по магазините и грабнах там каквото видях че в тая къща се яде хляб. Нито бялото им е хубаво, нито пълнозърнестото. Добре че не купих повече пакети, както ми беше заръчала да я заредя да си има.

Последна редакция: сб, 15 апр 2023, 22:50 от natka

# 142
Честито Възкресение Христово!
Бъдете здрави и благословени!
Аз ползвам само София мел класик, в чувал 25кг с червени надписи.
Винаги резултатът е перфектен
Хляб изцяло приготвен в хлебопекарна

И омесен и втасал в машината,но изпечен във фурната на печката

# 143
  • Русе
Здравейте! Ето ме и мен с нова хлебопекарна... Днес пека второто си изделие- козунак. Още не е готов, но изглежда ще се получи :–)..
Имам въпрос:
Оказа се, че пекарната ми има доста програми, но няма програма само за втасване.
Та: дали е възможно програмата за кисело мляко да се ползва за втасване- някой ползва ли я с това предназначение ? Предполагам, че поддържа температура като за втасване, на дали върти бъркалките ?

# 144
  • Буркина Фасо
втасването е при определена температура.
пускаш програма за печене за 1-2 мин. за да се подгрее машината до към 25- 30 градуса и след това изключваш.
слагаш казанчето с тестото и то си втасва.

# 145
Здравейте! Ето ме и мен с нова хлебопекарна... Днес пека второто си изделие- козунак. Още не е готов, но изглежда ще се получи :–)..
Имам въпрос:
Оказа се, че пекарната ми има доста програми, но няма програма само за втасване.
Та: дали е възможно програмата за кисело мляко да се ползва за втасване- някой ползва ли я с това предназначение ? Предполагам, че поддържа температура като за втасване, на дали върти бъркалките ?
За козунак просто като свърши програмата за месене с втасване, не вадя тестото веднага а си стои затворено там докато преценя че е готово. По-хубав става и без това, ако не е форсирано с повече топлина втасването. Не изстива толкова бързо, освен ако не се отваря често, така че това му стига.

# 146
  • Русе
За козунак просто като свърши програмата за месене с втасване, не вадя тестото веднага а си стои затворено там докато преценя че е готово. По-хубав става и без това, ако не е форсирано с повече топлина втасването. Не изстива толкова бързо, освен ако не се отваря често, така че това му стига.
Аз го извадих след като втаса в машината, за да му сложа плънка и го сплетох на плитка. След това трябваше отново да втаса, но не открих програма, затова го сложих във формата на пекарната и после- във фурната на 45 градуса за 30 минути и си втаса добре. Накрая го сложих отново в пекарната на програма за печене. Щеше ми се да избегна включването на фурната, затова попитах.

втасването е при определена температура.
пускаш програма за печене за 1-2 мин. за да се подгрее машината до към 25- 30 градуса и след това изключваш.
слагаш казанчето с тестото и то си втасва.

Благодаря за страхотната идея!

# 147
Чела съм явно по диагонал, не съм разбрала че за втасването след оформянето иде реч. За него наистина предложеното е добър вариант. Аз понеже обикновено само за тестото ползвам машината, не помислих че не говорим докато е топка тесто.
Имай предвид да не го печеш цял час, както са на повечето програми. Провери го с клечка на 40-45 минути някъде, доста вероятно да не му трябва повече. Или и да му трябва, ще е съвсем малко още. Няма да изгори за цял час, но ще стане по-сух от нужното и може дори конци да не ти останат в него.

# 148
  • Русе
Благодаря, natka!
Полезен съвет, но закъснях... Току що програмата приключи и изглежда леко препечен. След 5 мин ще го проверя и вътре Simple Smile

# 149
  • Буркина Фасо
Благодаря, natka!
Полезен съвет, но закъснях... Току що програмата приключи и изглежда леко препечен. След 5 мин ще го проверя и вътре Simple Smile
коя програма си използвала за козунака ?

Общи условия

Активация на акаунт