Машина за хляб - 68 тема

• 45 421
  • 679
  •   1
Отговори
# 120
  • Буркина Фасо
ако консумирате по-малко хляб машина с една бъркалка е за предпочитане.
ако ще искаш по-голям грамаж - такава с 2 бъркалки. в момента в Лидл има на добра цена.

# 121
И ако не харесвате по-дебела кора на хляба - Тефал ги спрягат че все такава правят. На мен лично не ми е пречило (имах Мулинекс които сега вече са Тефал), аз от целия хляб най-много харесвах коричката, ама не всеки е така.

# 122
  • Добрич
Първата ми хлебопекарна беше Мулинекс (вече Тефал)  за 1500 г. и бях много доволна. Хлябът е вкусен,  количеството е голямо ( за питки и козунак е важно), имат сервиз  (казанчето и бъркалките са консумативи) и да, кората ставаше по-дебеличка, както обичаме вкъщи.
Втория път реших, че ми е по-изгодно да получа уред със същите характеристики (грамаж, сервиз и качество) на по-ниска цена и  взех Горение за 1600 г. Хлябът е отново вкусен, но с по-тънка кора. Изключително съм доволна от избора си и двата пъти!
Ако вземете този Тефал, най-вероятно ще останете доволни. Ако вземете по-евтин уред с гаранционен и извънгаранционен сервиз, най-вероятно пак ще останете доволни.

Последна редакция: вт, 28 мар 2023, 18:46 от Вела

# 123
Здравейте  имам нужда от помощ и информация, дали ви се случвало на хлебопекарната единия болт на бърка лките да не може да се движи ?Хлебопекарната е от Лидл и е на 1година и нещо, предимно тесто за хляб правя и това е даже в определен момент  вадя бъркалките и го пека без тях след това го накискам с вода и го измивам .Благодаря  предварително.

# 124
  • Буркина Фасо
Здравейте  имам нужда от помощ и информация, дали ви се случвало на хлебопекарната единия болт на бърка лките да не може да се движи ?Хлебопекарната е от Лидл и е на 1година и нещо, предимно тесто за хляб правя и това е даже в определен момент  вадя бъркалките и го пека без тях след това го накискам с вода и го измивам .Благодаря  предварително.
най-вероятно уплътнението се е спекло - втвърдило се е. не е болт, а ос.

# 125
най-вероятно уплътнението се е спекло - втвърдило се е. не е болт, а ос.
Ок да разбирам , че ново трябва

# 126
  • Буркина Фасо
тези неща може да се отремонтират в домашни условия. не е трудно.

# 127
  • Добрич
Тази година обичайната ми доза за козунаци с 3 яйца не се побира в уреда и доопекох във фурната.
Реших да замеся (в машината) тесто с 4 яйца, което при сплитането разделих на две равни части (с везна), с еднакво съдържание на добавки в тях. След сплитането първият втасва и се пече във фурната (в малко по-тясно казанче от старата хлебопекарна), а вторият втасва и се пече в хлебопекарната.
Това е резултатът:

В момента ползвам брашно за козунаци на София мел и предполагам, че причината за по-голямото надигане  на тестото от преди, е в него.

# 128
Здравейте. Моля ако някой има упътване на  български език за хлебопекарна Kenwood Bm 450 да ми   пише, че вече се отчаях  тъй като  детето унищожи моята книжка , а никъде  из нета не намирам  на български    .

# 129
  • София
Тази година обичайната ми доза за козунаци с 3 яйца не се побира в уреда и доопекох във фурната.
Реших да замеся (в машината) тесто с 4 яйца, което при сплитането разделих на две равни части (с везна), с еднакво съдържание на добавки в тях. След сплитането първият втасва и се пече във фурната (в малко по-тясно казанче от старата хлебопекарна), а вторият втасва и се пече в хлебопекарната.
Това е резултатът:

В момента ползвам брашно за козунаци на София мел и предполагам, че причината за по-голямото надигане  на тестото от преди, е в него.

Според мен, козунакът от хлебопекарната е втасвал при по-благоприятни условия, защото машината поддържа оптимален режим, докато фурната е с по-груби настройки и може дори да е унищожила маята с по-висока т-ра.

# 130
  • Добрич
Скрит текст:
Това е резултатът:

В момента ползвам брашно за козунаци на София мел и предполагам, че причината за по-голямото надигане  на тестото от преди, е в него.
Според мен, козунакът от хлебопекарната е втасвал при по-благоприятни условия, защото машината поддържа оптимален режим, докато фурната е с по-груби настройки и може дори да е унищожила маята с по-висока т-ра.

Явно, че втасването във фурната не ми се получава, както искам и смених подхода.
Имам второ казанче за настоящата хлебопакарна и при сплитането пак разделям на две равни части. Едната връщам веднага в машината и продължавам с програмата. Другата оставям във второто казанче на стайна температура (25°С). Когато първият козунак се опече, слагам втория, нулирам уреда и пускам само печене.
Получава се отличен резултат и съм много доволна! Вече три пъти правих по този начин и определено си струва с една хамалогия, да получа два козунака.

# 131
Здравейте , сега чета за козунаците и ,че трябва да се измесят два пъти в хлебопекарна , моята има само програма тесто за 1 час, как са процедирам първия път да я спра след месенето и след като съм добавила мазнината  ,изключвам за  15 Мин да забрави програмата и пускам за втори път пълната програма за тесто с месене и втасване. Така ли е правилно и дали е достатъчно. Благодаря

# 132
  • Буркина Фасо
задържаш бутона старт/стоп за 3-4 сек. и програмата се нулира. не чакаш 15 мин.
можеш да ползваш и програма за френски хляб. тя е дълга и има поне 2 втасвания. не пречи да извадиш тестото и след второто месене. вадиш го, сплиташ и оформяш. после може да печеш в хлебопекарната или във фурната.
за мен е по-добре във фурна.
по време на месене добавяш по малко от мазнината.

# 133
Много благодаря !

# 134
  • София
Преди време някой искаше да види моя възможно най-мързелив козунак, направен изцяло в хлебопекарната, че даже и без плетене Joy

Общи условия

Активация на акаунт