Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 27 173
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Много сте ми полезни Hug
Казвате толкова верни неща...
Ще слушам Simple Smile
Олиото пак го върнах. Ще го махам.

# 106
Патешката мазнина също била полезна.
Все се каня да си вдигна задника до Метро.
Трябва скоро да го направя.

# 107
И е полезна, и е вкусна... и е по-трудна за намиране, на малко места я продават.

# 108
Освен Метро, другаде да знаеш? Или онлайн може би.

# 109
Готвя с кокосово масло без аромат.
В магазините на Адамс ядките има

И аз избягвам мас, масло и свинско

# 110
Че защо мас и масло?

# 111
Заради кардиоложката, нали лятото ми тури две диагнози за холестерола, та сега съм на двойна репресия 🤣.
Ще пускам изследвания другия месец, да станат поне 5. То при мен е наследствено, но ми е любопитно, като изключих свинска, патешка, пилешка мазнина и маслото в краен случай само, дали нещо се случва. Сметана животинска си ползвам, де. Но най- вече съм на зехтин и кокосова мазнина.

# 112
Пробвах яйцата с кокосово масло. Не е моето. Какво ще го правя не знам .

# 113
Ако е с аромат, за мен е само за сладки неща. И за козметични цели де, на суха кожа добре се отразява и съм си мазала и ръцете с такова. Но за готвене не е моето, "сладка" ми е тая миризма освен че не ми е от най-любимите. Чак да я мразя не ама не мога и да я пренебрегна като не е желана.
Ако е без аромат - ми то все едно че с мас готвя, все тая, не ми пречи.

# 114
Когато имате проблем със жлъчката, какви са симтомите? Боли ли, ако да, каква точно е болката?
Аз наготвих една тенджера с пилешка кавърма с лук, гъби и печени чушки.
Скрит текст:

# 115
  • Пловдив
Болката е много странна. По принцип е тъпа, с моменти на обостряне. Минава опред, вдясно, после през кръста и на гърба до плешката. Мноооого гадно. Това, ако нямаш камък. Ако имаш и заседне, става остро, болезнено, животозастрашаващо. И изпражненията побеляват.

Някъде бях чела, че мазнините при готвене и нагряване над определена температура, си приличат по хранителна стойност. Тоест, са еднакво вредни. Та, затова върнах олиото.
Когато бях на елиминационната диета само кокосово масло ми беше позволено. Черири месеца всичко с него правех. Не успях да свикна Cold Sweat

За гъбите сте прави. Ще се науча да ги ям.

# 116
Ашли, казваш отпред вдясно. На нивото на корема, или по надолу към яйчници, или над корема? Сори за тъпите въпроси, но понякога получавам подобни болежки, които са минавали бързо, на съм се чудила какво е.
Гъби и аз като теб откровено мразех, но като се научих да си ги приготвям вкусно, много ги заобичах. Особено половинът като ми направи пачи крак на сач, мога да изям целия сач.

# 117
  • Пловдив
Точно под ребрата. Вдясно. И опасва кръста отзад. Вдясно се движи болката и отива към плешката.
Не са тъпи въпросите. Всички тук се опитваме да си "чуваме" сигналите на тялото и да ги разбираме. Аз изгубих месец с тая болка, докато не ми побеляха изпражненията. За да не съм "хипохондричка", все си повтарях, че ще мине.

# 118
Елора, каква ти е кокосовата?
Моята не мирише, иначе и аз нямаше да го понеса.
Вдъхновена от Шарпи, направих и аз гофретки за утре за офиса, ама мм така ги напъна, че няма да останат. То и аз мушнах три двойни🤣.
Сега не мога да прикача снимка, офффхххх. Е, ако не успея, да знаете, че са вкусни.
Пп със скрийншот стават снимките, да знаете😀

# 119
Моята жлъчка е пълна с камъни, кризи съм правила 2 пъти, но чат-пат имам тъпа и неприятна болка или тежест в дясното подребрие.Чат-пат храносмилателни проблеми, подуване на червата, кашави изхождания, става ми лошо нощем, гади ли се.В началото мислех, че е от храната нещо или
червата, затова отидох на гастро.Оказа се жлъчката, препълнена.Никога не бях ходила на профилактика на вътрешни органи.

Общи условия

Активация на акаунт