Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 26 722
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Абсолютно съгласна HurricaneHands Thumbsup ядосвам се когато хората стават  (доброволно) жертва на такива интервенции...
sharpy, ще я изпробвам и аз твоята рецепта Yellow Heart Kissing Heart най-обичам вкусни и бързи нещица!

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 09:22 от diabetes

# 91
Тази позната запозната ли е, че рисковете от смъртност при такава интервенция за много големи? Поне преди години на такива данни попадах... наскоро имаше също публикация за странични ефекти даже и при пръстен на стомах. Да не говорим, че така или иначе съвестните лекари предписват сваляне до определено тегло като условие за интервенцията. Луда работа Sad

# 92
Spring Blossom,  мдам, точно така Flowers Hibiscus... ще се опитам още да въздействам, дано разумът й проговори..
срещам все повече и повече хора, които се подлагат на подобни интервенции ... всякакви слоеве на обществото ..Работата наистина е луда .... самоубиване си го наричам аз това.. приятна неделя на любимата ми група, отивам да ви чета! Gift Heart Heart Eyes

Последна редакция: нд, 29 яну 2023, 10:56 от diabetes

# 93
Мия позната над 100 кг си прави операция на стомаха преди години, в началото помага, после тя се отпусна и пак качи след време, за отслабване има едно просто правило- калориен дефицит, от всякаква храна се отслабва, зависи количеството, вече според здравословното състояние избираш вида на храната

Калорийния дефици се прави, когато искаш да се разболееш и  когато искаш да свалиш временно.
Отслабва се с КАЧЕСТВЕНА ХРАНА. Обсъждали сме го милион пъти.
115 кг съм била и за операция не съм се и замисляла да си причиня.
Започнах често хранене и по-малко - 5-6 пъти на ден за месец за да се свие стомаха + гладни дни.
Честото хранене е за хора с много кила и разширен стомах и за време, не е начин на живот.

Соленки ще си спретна. Бадемово брашно нямам, но имам лешниково, а останалите продукти си ги имам налице винаги. Маслини обичам, но не знам дали да слагам.

# 94
  • Пловдив
Здравейте, мили хора.
Надничам в темата ви от известно време. Искам да ви кажа, че страшно ви се радвам на позитивизма и силата, с които преминавате през перипетиите на това състояние. Струва ми се, че това е една от най-свежите и приятни теми тук.
Аз от скоро съм с друго състояние, Хашимото. Следващият етап е ИР. Така чета по книгите. Даже си мисля, че май вече имам малко ИР. На своя глава преди година си направих обременяване, ама като не знаех как се прави...не пуснах трите инсулина. Имах завишена захар, малко над 6. Скоро я мерих, беше 4,8. Малко ме е страх, сякаш да направя повече изследвания.
Но се надъхах да почна по вашия режим. Казвате, че и на "здрави" хора помага. То колко сме здрави...с тая храна, тоя стресов живот, това хапване на крак ...

Прочетох първия пост, гледах и видеото... Почвам с въпросите,които не ми дават мира:
1. Смятате ли, че толкова много мазнини и белтъци няма да навредят на жлъчката? Аз имам дискинезия и знам, че не бива да ям много мазна храна, за да не се образуват камъни.
2. Как успявате да се справите с толкова много белтъци, ако не ядете млечни храни? Аз съм спряла млечните, единствено козе продукти, от време на време. Когато правих елиминационната диета, бях предимно на месо и зеленчуци, ама ми дойдоха...байгън, както се казва.
3. В дългосрочен план намаленият прием на въглехидрати не нанася ли вреди или липси на организма? Нали, все пак, всички клетки имат нужда от въглехидрати...обърках се малко от нещата в първия пост.
4. Как балансирате между ИР и Хашимото? За едното повече белтъци и мазнини, за другото - повече въглехидрати...

И да кажа за Зоната. Мъжът ми я прилага. Много е доволен. За две седмици научи сметките и кара "на око". Ама...и там без млечни протеини, става много тегаво...

# 95
1. Пет години съм на този режим и лошо не съм видяла. Ние не слагаме все пак по половин бутилка зехтин или с половин пакет масло в яйцата.
Количеството мазнини ще си го нагласиш по свое усещане. Също така олиото трябва да го разкараш.
Съчетанието на бързи в с протеини и мазнини е това, което съсипва тялото.
2. Белтъците ни не са много, а колкото трябва да бъдат. И те са на всяко ядене в нормално количество. Присъстват на всяко ядене, за да има правилно секретиране на хормони. Има яйца, риба, пилешко, свинско /лично аз рядко го ям, въпрос на вкус/, телешко, гъби, сирене, кашкавал. С млечните имам проблем с киселото мляко и прясното и те са ми рядкост.
3. Няма намаление на въглехидрати. Има премахване на вредни въглехидрати и замяна с бавни, полезни и баластни въглехидрати, които ги има в един тон зеленчуци. Гугъл може да ти каже в моркова, цвекло, чушки колко в има и какви витамини може да си набавиш.
4. Точка 3. Избират се правилните въглехидрати. Сега ти остава да изчетеш кои са те.

# 96
А ти какво точно си представяш под "толкова много мазнини и белтъци"?
Някакси много хора остават с впечатлението че заспиваме и се събуждаме с вратна пържола в уста... минимум, може и бекон Grinning

# 97
Така ще е защото още е в началото.
И явно е от хората възпитани, че мазнините и протеини са голямото зло.
Че ако беше така, то тогава ИР нямаше да съществува и хората ядящи въглехидрати само и правещи са на вегета щяха да цъфтят от здраве.
Мазнините са ми на око. Бучка масло в яйцата. Зехтин в салатката.
С тоя режим разкарах за година огромен камък в бъбреците дето ми досаждаше 20 години.

# 98
  • Пловдив
Амииии...примерно яйца. Заради жлъчката ги намалих до 3-4 на седмица максимум.
Да, ясно за въглехидратите, че са различен тип. Цвекло не ми понася, а гъби не обичам. Наблягам на моркови, тиква, зелени салати, домати и краставици лятото и т.н.
По ваши разкази пробвах и алабаша. Неочаквано добър заместител на картофите се оказа.

Допълвам се. Не съм възпитана, че мазнините са лоши. Отгледана съм със свинска мас и сланина.
Покрай Хашимотото установих, че белтъците в храната са ми малко. В натовареното ежедневие с годините не съм осъзнавала, че посягам все към въглехидратна храна. Вече повече от година не ям глутен. Малко е странно да ръфам пилешко филе в едната ръка и морков в другата пред хората, ама...взе да не ми пука

# 99
А защо намали яйцата?
Защото имаш проблем като ядеш или заради стандартни препоръки?
С жлъчката имах проблеми преди.
Сега нямам.

# 100
Това звучи като едната ми бивша колежка. Да била пробвала, ама като не можела да яде тооолкова мазно...
Е колко мазно бе, моме? Нали ме виждаш всеки ден какво обядвам - съвсем нормална храна, само че без хляб/ориз/картофи. Вечер още едно подобно хранене и туйто. То кое му е странното на примерно печено пилешко бутче и порция салата до него?
Ама тя попаднала някога си на страницата на Узунов и явно си представя как мухам сланина сутрин с кафето или де да знам и аз.

# 101
  • Пловдив
Да, да. Ясно ми е, че не се храните само с мазнини.
Яйцата, мазното и т.н. намалих заради жлъчката. Имах една ужасна криза, след която ми откриха дискинезията и ми казаха да избягвам животински мазнини и яйца. И да ям предимно въглехидрати, като ме заболи.

# 102
ashley,  Елора и Натка писаха вече.. само да допълня нещо по точка 3.

''3. В дългосрочен план намаленият прием на въглехидрати не нанася ли вреди или липси на организма? Нали, все пак, всички клетки имат нужда от въглехидрати...обърках се малко от нещата в първия пост.''

Ако са правилните въглехидрати тоест от зеленчуци не нанася никакви вреди. Въглехидрати има в почти всички продукти. Не е вярно, че всички клетки имат нужда от въглехидрати...

''Малко е странно да ръфам пилешко филе в едната ръка и морков в другата пред хората, ама...взе да не ми пука'''- >
защо да е странно, екстра е! Въобще да не ти дреме! Flowers Four Leaf Clover

# 103
Е има си хора с проблеми със жлъчйата, докато има криза, се внимава с мазнините, няма как. Това, че на вас нищо ви няма... не сме извадени от калъп. И аз имах възпалена жлъчка с жлъчен рефлукс, ядох тогава зеленчукови крем супи домашни, но и пиех едни капсули, които на практика бяха заместител на жлъчен сок.

# 104
Да, да. Ясно ми е, че не се храните само с мазнини.
Яйцата, мазното и т.н. намалих заради жлъчката. Имах една ужасна криза, след която ми откриха дискинезията и ми казаха да избягвам животински мазнини и яйца. И да ям предимно въглехидрати, като ме заболи.

Мен ме боли, ако ям пържено. Затова задушавам нещата, не пържа.
Гъбите и аз не ги обичах. И маслини не обичах, ама сега са ми много вкусни.
Гъбите са богати и то на какво ли не, особено селен, който трябва за щж.
Препоръките за диабетици са да се ядат основно въглехидрати.
Не съм видяла излекуван диабетик на стандартния режим и хапче.
Тук съм видяла на нашия режим излекувани диабетици.
Така че с опита ми и четенето вече като получа препоръки от лекар как да ям въглехидрати, вътрешно се подсмихвам.
Затова те питах дали е от опит или просто слушаш стандартни вредни препоръки. Сега може аз да имам един проблем с жлъчката, ти друг. Ама е факт, че преди имах проблеми, сега нямам.
Също така се замисли какво ти е било храненето като си получила кризата.
Аз получавах някакви кризи в началото на нввмх /а преди това/, но защото не бях минала на зехтин, а  карах на олио.
В момента в който минах на масло и зехтин - никакви проблеми.
Просто ще си налучкаш количеството мазнина и начина на приготвяне на храната.
Защото без мазнина или без достатъчно мазнина, инсулина пак ще ти се качи и ще изпиташ силен глад за глупости.
Изпитано.
Също така организма си има един тон механизми да произведе глюкоза, когато му трябва.
Имаш черен дроб, нали? Там се складира гликогена, също и в мускулите. Като свърши мястот, почват сланинки да се образува. Абсурдно е тялото да остане без въглехидрат. Също така при прием на всяко ядене на салата, за какви лишения говорим.
Освен ако си на чисто кето и не кусваш ни плод, ни зеленчук и караш на масло, месо и яйца. Което е ужасяващо вредно и подкиселяващо.

Общи условия

Активация на акаунт