Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 26 720
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Много добре изглеждат тия неща, каквото и да им е там името Grinning Съмнявам се да се хвана да правя такова нещо, ама пак ви се радвам като показвате такива де.

Скрит текст:
За фитнес гривната така съм свикнала с нея че изобщо забравям че ми е на ръката. А за да не ми омръзва, от Алиекспрес имам няколко различни цвята евтини каишки за нея... щото нали луд на шаренко се радва - то е жълто, то е червено, то е зелено, ум да ви зайде Joy Идеална ми е, че не я мисля ще я намокря ли при безбройните миения на ръце, с нормален часовник и особено с нормална каишка или верижка това би ме дразнило и ще го оставя. Аз пръстени спрях да нося постоянно по същата причина, камо ли часовници, тях също ги бях зарязала. Но с тая силиконова каишка не ми дреме, някакси не ме дразни. Имат и варианти примерно метална верижка да се сложи, един приятел неговата с такива я носи че той пък ходи с ризи а не тениски и не им отива "гумена" каишка, иначе е същото тамагочи като моето.
Свалям само под душа и като зареждам (обикновено даже ги съчетавам двете, кабелът си стои забоден на компютъра ми и я оставям там преди да отида в банята) и да сменя или измия по-обстойно каишката. Но тя се вади и слага за секунда, не е като на часовник да сменяш.
По-сериозните смарт часовници като че ли искат по-често зареждане, а мойто глупаче си кара спокойно по много дни и не го мисля ден-през ден. Хем е настроено доста често да мери, за по-прецизно следене на съня най-вече но и през другото време си ми мери пулса често.

# 76
  • София
И накрая да ви споделя какви соленки правих одеве, преработени във вариант за нашия режим. Обадиха ми се мама и татко, че ще минат да се видим и баща ми ми поръча да му направя от любимите му "мързеливки" /така ги бях кръстила, защото стават много бързо. Само че замених бялото брашно с 2 лъжици бадемово и лъжица хуск. Другите съставки са кисело мляко с лъжичка сода, настърган кашкавал, зехтин или масло, натрошено сирене, 2 яйца и нарязани маслинки. Всичко се разбърква буквално за 5 минути. Е, станаха по-плоски, отколкото тези с бяло брашно, но пък на вкус не отстъпват на другите. Никой не разбра, че са в преработен вариант, дори се учудиха, че изядох 2, ама аз им казах защо Grin
Това е сместа
Скрит текст:
Това са няколко изпечени, преди да свършат
Скрит текст:

Шарпи, дай моля точна рецепта. Много добре изглеждат. И са чудесен вариант за хапване, ако пътуваш или няма възможност за нормално хранене. Мога да си нося в чантата и да ям на крак, ако се наложи.

Можеш и директно да публикуваш рецептата със снимките в темата за ВМНВ рецепти.

# 77
Артемис, давам точна рецепта:
250гр. кисело мляко с кафяна лъжичка сода вътре
2 яйца
50 мл. зехтин или масло
150 гр натрошено сирене
150 гр настърган кашкавал
100 грама нарязани маслинки
3 супени лъжици бадемово брашно
Ако стои прекално течно, може още 1 лъжица бадемово брашно /незнам колко грама идва 1 лъжица, правя го на око/ Трябва да стане лепкава гъста смес.
Започвам с млякото и содата, за да му дам 5 минути време да шупне, прибавям всички останали и бъркам с вилица/дървена лъжица. Буквално за 5 минути става.
Слагам хартия за печене в тава и с помощта на лъжица изсипвам "топки"
Скрит текст:

Пекат се за 30 минути на 200 градуса. Стават много, много вкусни.

# 78
  • София
Супер, благодаря. Още утре ще ги направя.

# 79
Ако те мързи да ги правиш на топки, можеш да изсипеш цялото съдържание в тавичка и като се изпече да го нарежеш на парчета.
Ще чакам отзиви 🤗

# 80
Т.нар. мързелива баница.
Много са апетитни така с маслинките.
Преди режима съм правила и с рендосани тиквички, че и с подправки. Това печиво винаги става .
Мерси, Шарпи, че ми припомни, че и на питки.😍

Аз да ви питам този хуск защо го добавяте.
На мен ми е гадно това. Слагам и аз, но го усещам като лигаво 🙃.

# 81
Обира доста течност, но при печивата също и имитира структурата на тесто, иначе си е фураж, то друга полза от него няма Grinning
За който се е затъжил за хлебни неща, има рецепти с хуск дето докарват по-близка имитация, уж.
За мен е за панировки - 1:1 смес с бадемово брашно, овалвам в това, после яйце и после пак сухото и става екстра. Ако не за това, вкъщи хуск няма да има, не ми трябва.

# 82
На мен пък ми е много по-лесна Зоната. Има си таблица с грамажи и блокове и за около 2 седмици си свикваш и не ги гледаш вече. Далеч по-затормозяващо ми е кетото с неговите съотношения и калории от еди какво си, а и никое приложение до сега не ми е харесало, ужасно много време отнема.

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 20:51 от alivi

# 83
Т.нар. мързелива баница.
Много са апетитни така с маслинките.
Преди режима съм правила и с рендосани тиквички, че и с подправки. Това печиво винаги става .
Мерси, Шарпи, че ми припомни, че и на питки.😍

Аз да ви питам този хуск защо го добавяте.
На мен ми е гадно това. Слагам и аз, но го усещам като лигаво 🙃.
Не знаех, че има и мързелива баница. Тази рецепта някога я бях прочела в една стара готварска книга, като аз съм си добавила кашкавала и маслинките. Рецептата беше само с яйца, мляко, масло, сирене и брашно. Но определено с маслините и кашкавала, вкусът е много по-хубав.
Викам им мързеливки, защото стават много бързо и не искат труд, а Мич им казва Миризливки Trollface
Ама днес беше много хепи, че има миризливки и като ме видя, че посягам да си взема ме плесна през ръката. Шт, тва е с брашно и не е за твойте мадамски режими. После му подшушнах, че е бадемово, щото няма те да плюскат, а аз да ги гледам.
Хуска го сложих да обере течността /1 лъжица сложих в случая/. На мен ми действа добре, когато прекаля с пиенето на вода и се надуя като балон, като пийна лъжица хуск и после на "изхода" е супер.

# 84
Yellow HeartYellow Heartздравейте група, не ви следя този месец, ще се връщам назад да чета...Искам да помогна на една моя приятелка, от 13-14 годишна се бори с наднормено тегло , какви ли диети не е прилагала, сваляла е кила и пак ги качва след това та и отгоре, опитвам се да я убедя да опита сега и нашият начин на хранене, но тя психически май е рухнала и не вярва, че ще има ефект, насочила се е към операция за намаляване на стомаха... Пращам някои показатели , взима тироксин..165 см , 92кг, 40 години.
FT 4 15.3    12.0 - 22. 0 pmol/L
FT 3  4.57    3.10- 6.80 pmol/L
TSH  2.74     0.27 - 4.20 mU/L
Vit. D  26.4    30- 100.0 ng/mL
триглицериди  189    < 150 mg/dL
желязо  167    37- 145 mg/dL
феритин  40    15- 150 mg/L
фолиева киселина  14.2    3.9-26.8 mg/L
глюкоза  на гладно  77 mg/dL    74- 106 mg/dL
гликиран хемоглобин  5.1 %    < 5.8 %
инсулин на гладно    116       17.8- 173  pmol/L

Това си е чиста ИР...с такъв инсулин
триглицеридите са ужасно високи.. вит Д ужасно ниско..до скоро група ! Yellow Heart

Последна редакция: сб, 28 яну 2023, 23:45 от diabetes

# 85
Мерси Шарпи, ако ми щукне някой ден може и да отида.

А тия соленки ще ги направя. Снимам рецептата и запазвам.

# 86
Благодаря за интересната рецепта. Не съм голям фен на маслините, но ще пробвам.

# 87
  • Бургас
Мия позната над 100 кг си прави операция на стомаха преди години, в началото помага, после тя се отпусна и пак качи след време, за отслабване има едно просто правило- калориен дефицит, от всякаква храна се отслабва, зависи количеството, вече според здравословното състояние избираш вида на храната

# 88
bur02,  да точно това се опитвам да й обясня, че след време ще качи пак, ако не се съобразява... а и в дългосрочен план никой не може да каже с точност какви биха могли да бъдат вредите, колкото по-малко външна намеса има в тялото, толкова по-добре..Да, хареса ми пояснението ти накрая, че спрямо здравосолното състояние се избират вида храни. Въпреки, че вярвам, че този вид хранене помага и на здрави, и на болни Yellow Heart  Heart Eyes

# 89
Еми то това са временни решения на проблема. Не бих го направила никога. В крайна сметка очевидно няма решение, което да е завинаги, освен промяна в начина на живот.

Общи условия

Активация на акаунт