Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 26 714
  • 746
  •   1
Отговори
# 60
Елора, може ли да споделиш кои са правилните въглехидрати по отношение на това, че не трябва да са твърде ниски заради жлезата. Ясно е, че не е нищо със захар и тесто - но какво да бъде? И какво количестно, така че хем да не прекаляваме и да е ок за ИР, хем да не вредим на жлезата?

Трябва да четеш повечко за видовете въглехидрати. Това не са само тесто, ориз и картофи.
Има и зеленчуци и плодове с ниско ГИ, които не влияят на кз и инсулин.
Има В в чушки, моркови, тиквички, патладжани, цвекло, лук пресен, лук жълт и т.н.
Всеки един такъв и комбинирането му ти дават не само правилните в, но и различни витамини.
Аз вече и грах и леща мога да ям. Но съчетавам правилно храната.
Но това съм аз след пет години, не е за хора в началото.

# 61
Елора, аз нямам проблем с кръста и не съм усетила нищо.
Не мога да кажа за това.

Ще взема да погледна и аз таблиците с ГИ. 
За плодове, не за друго.

Цяла сутрин ровя за зоната разни неща. Нещо много сложно ми се вижда. Да не говорим с тия 5 хранения, не си ли вдигаш 5 пъти инсулина? Дори моята ендокриноложка ми е препоръчвала този режим, но нещо не ми се струва супер подходящ за нас. Не знам и аз вече... Отделно, че аз не искам и да отслабвам повече. Идеята ми е задържане на кг.

# 62
Зоната и аз не я схванах, но съм си зле с математиката 😅

# 63
Да, и аз с математиката съм зле и затова не ми се изчисляваше колко в, колко мазнини, колко протеини.
Има зона на око.
Но нввмх и зоната си приличат.
Има хора примерно ще изядат 3 кюфтета с парче краставица. За мен това е вредно.
Аз ще изям кюфтетата с купа салата в която има зехтин и поне 3 вида зеленчук. А в тях си има достатъчно В.
Тази седмица за работа в обяда три пъти слагах по 2-3 лъжици грах.
Едното ядене ми беше от задушени зеленчуци с пилешко. Грах, карфиол, броколи, чушка, малко лук, бамя. Плюс салата.
Другото същите зеленчуци с яйца и сирене. Даже и кашкавалче си сложих.
Ми зона на око. Не съм напълняла, даже ми се посви корема.
Преди седмица майка ми направи печена тиква, но естествено чиста, без никаква захар или мед. Идеално сладка. Естествено нямах проблеми.
Иначе съм чела книгата на Сиърс и сигурно е прав. Има си я в нета Ураганче и май в първия пост съм я сложила. Трябва си от трите групи храни, но хора с прецакан метаболизъм в началото им трябва стриктно нв + фастове. После плавно се въвеждат други неща.
Виж те и хляба го включват, но за мен това не е ок. Пшеницата от години не е естествена, че да я ям.
Също така да съм готвила само с белтък, а да хвърлям жълтъка е нещо с което просто не съм съгласна.
То със сигурност и ориз мога да ям, но като го правя е качествен пълнозърнест, не бял.

# 64
То в сайта на тази Катина има сума рецепти, отделно някакви книги има. Всичко обяснено, но пак с кантарчето и с това хранене по 5 пъти. Не отричам, че вероятно е ефективен режима, но нещо не го усещам като моя.
Аз също не ям месо без зеленчуците или салатата да са ми със зехтин.
Последно време ядох китайско зеле, не е лошо.  На нашенско все попадам на дървено, хем го взимам от пазара. Има и пакетирани салати в Лидл. Много са хубави с риба тон, или чери домати и мини моцарела. Това, което много ми допада е, че са измити и готови за употреба. тези от фантастико трябва да ги мия и им се губи формата.
Днеска ядох мусаката от тиквички и супа от свинско рагу с лук, морков и малко домати.
Гледам да консумирам повече манджи и супи, отколкото печени меса.
И салатки хапвам. Рибата тон ми стана любима, особено тази от лидл на NIXE, която е в зехтин. Правя си я и с праз  и лимон. Уникално става.

# 65
А да, това 5 пъти на ден и на мен въобще не ми е ок.
2-3 пъти. Толкоз.
Даже закуската ми е много мижава. Там са ми плод някакъв и ядки. Може и кокосово масло, ако се сетя.

# 66
Като цяло съм свикнала без закуска, но понякога ми се хапва.
Вероятно плод с нисък ГИ е подходящ за консумация. Случвало ми се е круша или ябълка да хапна.
Яйца с масло също изглежда ок, но в 7 часа сутринта изобщо не ми се прави нищо. А като са преседяли не ми харесват.

Днеска гледах таблиците с плодове с нисък ГИ, има си избор.

# 67
Какви са тия светотатства дето ги говорите, какво хвърляне на жълтък, особено както те станаха златни яйцата?!? Щом на село си купих кора домашни за 12 кинта одеве, смятайте за какво иде реч. Ако някой посегне да ми изхвърли най-хубавото от яйцето, може и аз да изхвърля тоя някой, ама ха.

Ако трябва да си броя и смятам храната и да трябва да ям 5 пъти на ден, сигурно и аз ще реша че не ми е толкоз важно да съм здрава посредством хранене... хич не си го представям как може да стане това.
По толкова пъти май съм яла само в детската градина че там нали дават междинни закуски. Ако съм ги яла всичките и тогава де, бях ужасно злоядо дете, та не се знае. А пък и беше малко преди Балканската война това, кой да ти помни вече Grinning
Не ме мори самото смятане, инженер съм, не е там въпросът. Но това боене на всяка хапка и всяка маслинка не мисля че е за всеки. То поне в моите очи ще докара човек само за храната си да мисли и да прави планове, което ми е твърде близо до нагласата на жена на "гладна" диета, а това всички знаем че не е добре.

# 68
И аз не си затормозявам живота с броене на порции. Навремето, когато отслабна Руслан Мъйнов с тази Зона, чак книгата си купих. Видя ми се адската мъка и така си останах, в сферата на познанието, че има такъв режим.
Блокове 😅. Не е за мен това. Нашият режим ми е лесен. Известно време от любопитство въвеждах в един калкулатор съотношения, ми г/ д си излизаха 15- 20 вгх, 20 протеин и останалото мазнини. В темата тук питах, добре е и така си карам. Не остлабвам, но както съм, си се харесвам и се чувствам добре.
Приспособих се вече. Сутрин и без това не закусвам, огладнявам около 14. Днес и от събранието ни си тръгнах, щото моите приятели , с които щяхме да ходим на кръчма, бяха в Боровец, другите се натягат там да седим, емиии, прибрах се да си Апна, утре ще гласувам 🤣

# 69
Аз съм спазвала режими за отслабване от диетолог и бяха с 4-5 хранения, разрешаваше се междинно фреш.Обяснени ми бе, че е важно, за да се раздвижи метаболизмът.
Беше ми сложно само да ям следобедна закуска, но гледах да е плод, фреш или айрян.
Та на мен ми се получава да се храня често.Но аз аз  малко, бавно и бързо се засищам, така че след 3 до 4ч съм гладна пак.

# 70
Ти нямаш ИР , ние нали гледаме да не стимулираме пустия му инсулин , е това е разликата.

# 71
Имах предвид чисто физиологично, че
мога да се храня често, не ми идва “байгън”.Simple Smile

# 72
Ми то и с ИР чисто физиологично ти иде да ядеш по сто пъти, ако ядеш и въглехидрати. А ако ям по малко количество на хранене дори и режимна храна, тогава пък що да не мога да ям пак след 3 часа... Ще ми дойде в повече само ако на предното хранене съм се наяла нормално.
Колко пъти се е случвало като се присъедини някоя нова потребителка и почне режим и се оплаква - Гладна съм.
Ами наяж се, ама наистина, тогава няма да си гладна Grinning То ако само се бъзикат с по шепа храна, всеки би огладнял скоро.
Това и аз, и хора около мен дето нямат ИР, го считаме за затормозяващо, то цял ден с храна да се занимаваш и съобразяваш. А вече като и има ИР, не е и добра идея де.

# 73
Нати, Сиърс в зоната го пише това за жълтъка.
Иначе в дебелия си период правех зона на око и явно съм улучвала що годе пропорциите , та наистина за месец и половина се постопих.
Даже съм писала, че всъщност зоната ми беше старта да започна  с нввмх.
Защото макар и в зоната да ядях В, то имах протеин на всяко ядене, което за мен беше новост.

# 74
А на кръста се чудя как би се отразило?
Не влияе на кръста. Канго джъмпс си е една много полезна тренировка. Ходила съм няколко пъти, заедно с приятелка, която имаше дискова херния и й се отразяваше чудесно. Поне така казваше, нямам собствен опит. Дори тогава се зарибих да си купя такива обувки, ама си мислих, че ако скачам у дома, съседите отдолу ще ме изселят.
Някой по-назад питаше за смарт часовник. Върши отлична работа. Аз имам и часовник, и гривна. В началото ги носех ежедневно, но тъй като съм маниак на тема часовници /имам около 15/, сега не ги нося ежедневно, а само когато тренирам. Полезни са ми най-вече с това, че ми отмерват пулса /знаете че аз имам там проблем/. Та когато тръгне много да се повишава, давам малко пауза да падне и после пак. Тук доста ми помогна инфото на Елора за интервалните тренировки и сега велото го карам точно така. 2 минути на бързо въртене, 1 минута бавно, 30 секунди спирам, после повтарям по няколко пъти.
Относно хранене в Зоната съм писала някъде назад, че пробвах да се храня и аз така, но установих, че не мога да се нахраня. Количествата на едно хранене /дават макс 3 блока на едно хранене/ на мен не ми стигат, за да се нахраня. Със смятането се оправих, колкото и досадно да е, поне с математиката съм на "ти", обаче сори ама порция с 3 хапки пилешка пържола, 1 крушка и 3 бадема аз не мога да се наям. Не мога и да закусвам, насилвала съм се когато примерно съм била болна и пия антибиотик, и трябва да го пия сутринта в 8 примерно като съм яла. Еми не става, не мога да преглътна храна преди да стане 13,00 часа примерно. Като стане 13 часа, сядам и ям "мъжката". В момента дори хаповете, които пия за оросяване на мозъка, заради шиповете, тъй като са сутрин, обед и вечер, хапчето сутрин то пропускам. Предупрдиха ме, че много дразни стомах, ако е на гладно. Затова ги пия само на обяд и вечер.
Cygnus_i, все се каня да ти кажа, че даваш много полезна информация в този форум. С интерес чета мненията ти Purple Heart
И накрая да ви споделя какви соленки правих одеве, преработени във вариант за нашия режим. Обадиха ми се мама и татко, че ще минат да се видим и баща ми ми поръча да му направя от любимите му "мързеливки" /така ги бях кръстила, защото стават много бързо. Само че замених бялото брашно с 2 лъжици бадемово и лъжица хуск. Другите съставки са кисело мляко с лъжичка сода, настърган кашкавал, зехтин или масло, натрошено сирене, 2 яйца и нарязани маслинки. Всичко се разбърква буквално за 5 минути. Е, станаха по-плоски, отколкото тези с бяло брашно, но пък на вкус не отстъпват на другите. Никой не разбра, че са в преработен вариант, дори се учудиха, че изядох 2, ама аз им казах защо Grin
Това е сместа
Скрит текст:
Това са няколко изпечени, преди да свършат
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт