Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

• 26 651
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
Да, този уикенд не ядох салати, но през седмицата наблягам на тях.
Наистина съм изненадана, че инсулина не е мръднал и не знам на какво се дължи. Нямам съмнения за бактерии, но приемам пробиотик профилактично. Пия по един месец, после 2-3 седмици почивка. Приемам и мултивитамини на Допел Херц.
Дефицити на витамини и минерали не съм изследвала. Гликиран хемоглобин също не съм.

# 556
Хм, нещо много малко храна ми се вижда това, аз бих останала гладна със сигурност. И протеините малко ми изглеждат, където ги има изощбо... примерно днес от тая зелена салата и тоя зрял фасул (дето и той не е най-добрият избор за нас), колко протеин има?
Отделно че 4 месеца не са чаааак толкова дълго време, а щом сваляш и тегло раздвижване си има някакво. При някои първо падат показателите а после теглото, при други обратното.
Но пак казвам - според мен гладуваш. Нито салатите са ти в съществено количество, нито протеините, за мазнините не се наемам да кажа нищо но храната като цяло ми изглежда много малко. Това върши работа до някое време, за сваляне. За щитовидната го водят че е едно от най-лошите неща които можеш да си причиниш - постоянно недохранване.
Не съм специалист, а абонат на тая тема по очевидни причини, та от близо 5 години ровя, чета и изпробвам и по мен си.
За дефицити не каза изследвала ли си, може да имаш и там да запълваш доста, че да почне да ти работи всичко по-добре.

# 557
Едно е магданоз, друго е Допел херц,  които не бих ги нарекла качествени добавки.
И не виждам смисъл от мултивитамини. Освен ако няма изкаран грип евентуално.
Да, и на мен ми е малко това ядене + фасула няма място в режима. Сега видях. Реално не си на режима, който сме.
Особено пък да е основно ядене.
Супа топчета ли? Колко топчета. Достатъчно ли беше протеина, мазнината.
Затова ти говоря, ама ти явно мислиш, че храната ти е ок.
Боба и лещата не би трябвало да ги ядеш на тоя етап.

# 558
Таня, на твое място няма въобще да се отчайвам. Ти не знаеш как е инсулинът на втори час, приеми, че се е подобрил. Рано е още за грандиозни резултати, пътят е дълъг. Ти нямаш проблем с кз. Мериш ли я сутрин? Омега 3 пиеш ли, а магнезиев цитрат ? Пиеш ли достатъчно вода.
Щом сваляш килограми и спазваш режима, ще видиш и резултат. Другият ти вариант е да започнеш медикаменти, не си спомням теб ли ендото ти беше дал срок само на режим, или друго момиче беше.
То е трудно в началото и да си напаснеш дозите храна, де. Ще стане работата, успех от мен и без отчайване 😀

# 559
tays, да, на мен еднокринолога ми сложи срок от шест месеца да сваля 10 кг (най-малко) и поне 10 см коремна обиколка, в противен случай - хапче. Може би това доста ме притиска, обърква и вече не знам.
Не се чувствам гладна с храната, която приемам. Дори често се чувствам сита преди да съм изяла порцията си, която не е огромна.
Вода пия - поне 1,5 литра на ден.
Пия Омега 3, магнезиев цитират - не.

# 560
Ще ги свалиш, ти вече половината си го изпълнила 😀.
Вземи си Магнезиев цитрат на ХаяЛАБС, в момента са на промоция в Ремедиум. Гледах, защото моите ги свърших и утре ще купувам. По 400 мг всяка вечер пия аз, две Апчета.
Лятото имах влошаване и аз на инсулин и гликиран, та започнах .

# 561
  • София
Преди години беше популярна една диета - воинска или на Ори Хофмеклер. Там храненето е следното:
През деня се фаства. Може чай и кафе без захар, при глад - цитрус или сварен белтък.
Вечерята е основното хранене, яде се в следната посведователност:
1.Голяма салата по избор
2.Протеини/белтъчини/ - месо, яйца, мляко и млечни продукти.
3.Ако още сте гладни - въглехидрати.

Общо взето, покрива се с това, които пише Захарната богиня.

# 562
Ами явно аз съм ламя някаква, хич не си представям хранене дето е само една салата или само боб. То хубаво, ще го изям... и после се озъртам Ко ши ям? и Ама аз ядох ли? Joy

Артемис, ОМАД не е за всеки, тя обяснява че при две хранения на ден които според мен са нищожна храна, едвам я изяжда... с едно хранене колко ще яде? А тя май спомена че вече има проблем с щитовидната.
И на мен ми допада по едно ядене, но не мога да изям достатъчно храна че да се храня редовно така. А на мен апетит не ми липсва и не се плаша от сериозни порции храна. То затова и го правя само от време на време де.

Другото е евентуално щитовидната да не е баш вкарана в ред и да бърка и тя работите също в някаква степен.
Витамин Д и магнезий и прочие също може да бъркат работите. Мултивитамините са майтап работа обикновено, дефицит с тях никой не е наваксал. Те имат от всичко по малко, щото сакън пък да не предозира някой ако пък не е имал особено нужда...

# 563
Миоки ядеше по веднъж на ден, няколко яйца и мръвка. Кафето бронирано, но тя беше на карнивор. Ех, как ми липсва Миоки ❤.
Много коректен и полезен събеседник. И много знаеше.

# 564
Ако не е супа кюфтета няма как да се наям с това. Или пък с една салата. А за боба онзи ден пусках колко много и за колко дълго вдигна захарта при мен. Ще пусна снимки на част от моето меню тези дни.
Скрит текст:
Таратор със заквасена сметана, 2 глътки бяло вино, пилешки сърца с праз и чери домати
Сялата с малко сирене, свински ребра и гъби

Отново ребра с гъби, но салатата е зеле с моркови

Свинска мръвка, яйца и кисело зеле

Свински мръвки и салата с яйце

Пилешка яхния и салата

Свински крака и салата

Салата и наденички

# 565
Таис, тенкю. Абе имам магнезий, ама се чудя дали да не си купя. То все си върви.

Танче, ти може да си уж сита, ама виж тоя боб какво ти прави с инсулина.
Не знам повече какво да ти кажа. Казах ти храната да преразгледаш, но явно смяташ, че е ок.
Ама ако е ок, не би трябвало да имаш проблем.
Също така сто пъти сме обсъждали ниските калории, че водят до метаболитни проблеми и това, че сваляш, не е всичко.
Освен сваляне, трябва да има и подобряване в стойностите.
Магнезий си трябва, особено при ИР.
Ами сори, каквото казах, казах, ти си решаваш вече. Успех.

Нати, три дни по две връзки магданоз, човек ще си запълни направо доста липси.

Ох Филме, какви хубави снимчици Joy
Да, боба вдига много, и после въпроси що ми е висок инсулинчето и кз. Виж зеления не толкова, но аз го съчетавам с месо като го ям. От зрелия рядко ям, боли ме корема всеки път.

# 566
Аз правих миналата седмица - цял свински джолан с моркови, селъри, лук и боб в кукъра. Става фантастика 😍.
Ама слагам кокосова мазнина, а не мас, нали холестероли боря. Бобът ми е белен на Крина.
Мерих на първш час, кз 6,7 беше. После не съм.
Веднъж- два пъти  в месеца ям боб, веднъж и червена леща. То сега човек да се чуди какво да готви, егати. Купих една патица, със зеле правих, то от буркан от магазина. Солено стана, ама ше ручаме 🤣

# 567
Чак такива количества магданоз не съм изяждала никога, признавам си. То дори на тия две връзки само листенцата да са, пак много бре, то цяла салата от магданоз ще стане. Яла съм такава, между другото си е вкусно - със зехтин и лимон. Ама дни наред да паса по толкова не съм пробвала. Но пък си ядах редовно, до скоро си имах и домашно отгледан пресен, ами взеха че ми го нападнаха листни въшки и го ликвидирах... Той като не е някакъв дърт, с все дръжките си го режех в салатите. Сега на зимните не ми върви толкова ама пак гледах да слагам при другото.
Ще си посея пак, рукола също ще слагам след няколко дни. Тя поне и бързо расте.

Магнезий на хубава цена никога не ти е излишен да си вземеш, ако няма да те притесни финансово точно в този момент. Аз точно за такива добавки не чакам да ми свършат ами се зареждам когато ги видя изгодни. Или вземам както си накупих преди някой и друг месец наведнъж едни огромни буркани по 360 капсули, да има Grinning
Заредих се за много време, като свършат май пак така ще направя. Стискам очите и плащам, не че е много приятно като се удари чертата ама си струва.

Но това да се яде колкото за бог да прости е много тъжно, а много жени дето са се хванали да отслабнат, се кандърдисват сами че е ОК... ами не, не е ОК. И няма как човек да е здрав при такова положение, камо ли от болен да се подобри.

Миоки ако правилно си спомням, си ядеше доволно, а и тя беше и тя някаква джобна кака къмто 50 кила и май и физически беше казвала че не е особено активна. Карнивор обаче, това си е доста по-концентрирана храна от салата или боб.

# 568
Оф, изкарах си ангелите.
Отдавна не бях мерила кз. Меря сега след ядене. И 2,3. Уплаших се.
Пак измерих. 4,4. Ще живея Joy

# 569
tays, гледала ли си този филм?  Ако не си ти го препоръчвам.
https://www.dokumentalni.com/archives/10277
Елора, разсмя ме от сърце.
Аз съм много скарана с магданоза. Трудно ми е да го ям дори сготвен.

Общи условия

Активация на акаунт