Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 59

  • 26 642
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 24 598
Сушен ако не те дразни, доколкото съм чела ползите пак си ги има. Баща ми ненавижда магданоз, обаче наскоро го докарах със собствените си ръце да наръси сушен в една супа дето се чудеше какво да слага Grinning И я яде, не е мрънкал после. Но той ароматът му е съвсем различен от на пресен. На мен ми харесват и двата, просто са различни.

# 571
  • Мнения: 17 268
О, мерси, ще го изгледам 😍.
Мен ме наплаши една кардиоложка лятото , и тя ми постови ултиматум за един месец диета , иначе ми изписва хапове, та тука се жалвах , че съм на два режима, а за един месец нищо не стана, разбира се. Сега от любопитство ми е по- скоро , като съм махнала животинските мазнини за готвене и масло рядко, и като свинското ми е редуцирано, кашкавал и сирене съм намалила драстично, дали има подобрение. Иначе не си го слагам на душата, нали съм си добре 😀
tays, гледала ли си този филм?  Ако не си ти го препоръчвам.
https://www.dokumentalni.com/archives/10277
Елора, разсмя ме от сърце.
Аз съм много скарана с магданоза. Трудно ми е да го ям дори сготвен.

Ох, и аз не го обичам, насила и пропускам и се въздържам. Правих го в нутрибулета на песто и пак насила.
Замислила съм се спирулина на прах дали няма да компенсира .

# 572
  • Мнения: 40 316
Сушен и аз не обичам.
Имам си в камерата. Да, замразен, ама пак е почти като пресен.
Сега е много скъп.
Скоро трябва да похапна повече пресен. Ако намеря по-евтин де.

Мерси за филма. Тегля го, ще го гледам по-някое време.

Нати, големи количества магданоз Невена препоръчваше за ИР. Или по-скоро за инсулиновия глад и за запълване на липсите.
Аз го имах на 4 месец някъде, а бях стриктна. И ме гонеше страшен глад при три кюфтета, даже и 4 направих и пак глад и глад.
И я четох тогава и почнах. Оттогава си слагам магданозец редовно.
А чат пат по-ударни дози. Ей така, за запълване там ако има нещо Grinning

# 573
  • Мнения: X
Какво означава недостатъчно хранене, когато сме на НВ-ВМХ? Трябва ли да приемаме максималните ни дневни калории или трябва да има калориен дефицит, за да е ефективно?

# 574
  • Мнения: 2 162
Какво означава недостатъчно хранене, когато сме на НВ-ВМХ? Трябва ли да приемаме максималните ни дневни калории или трябва да има калориен дефицит, за да е ефективно?

Без калориен дефицит. Ядеш правилните храни в количества с които да се наядеш до насита и да не почувстваш глад до следващото хранене.

А за магданоза хората го измислили за такива като мен Joy

# 575
  • Мнения: 40 316
Ох, не мисля, че има сравнение м/у истински магданоз и това.
Но кой както му е удобно.
То като с мултивитамините.
Иначе и аз си купих преди време от него. Но още не съм го изпила.

# 576
  • Мнения: 1 588
Две връзки магданоз са съвсем малка салатка. Правя си по 2 пъти седмично, зехтин, лимон и белени слънчогледови семки ръсвам малко и ми е доста вкусно. Честно казано като го нарежа и докато сложа масата съм го изяла... докато чакам и някакво месо да си приготвя. А табуле не обичате ли, верно с киноа е, но има едно заведение до офиса , в което наблягат на магданоза и там си взимам редовно, въобще магданоз да искаш в моето меню... Днес след джолан със зелева салата КЗ 5.3
Джесика и аз започвам да я следя, харесва ми теорията за последователността на храната. Значиии една голяма салата, след това пица и разходка и сме ок.... хахах, твърде хубаво звучи...В интерес на истината на мен рядко ми липсва нещо, може би понякога хляб и картофи, но това е от около месец ми е по-мрънкаво... А синът ми протестира доста - мисля, че го загубих с палачинки с бадемово брашно, пица с тесто от тиквички, зеленчуков кекс, спагети от тиквички... виж за месото няма против, а яйца с кори купуваме вкъщи и изчезват, не смогвам да купувам

# 577
  • Мнения: 24 598
Табуле обичам, но както си е по принцип рецептата, а не с киноа... тия "храни за канарчета", както ги нарича една приятелка, така и не ги проядох Grinning Булгур няма да ида да си купя за едното табуле, така че хич не правя. То много малко се слага. Ще има да подмятам тоя пакет докато ми завъди всякакви домашни любимци, не мога да се занимавам...

# 578
  • Мнения: 31 819
"Табуле" съм си правила без булгур- просто го пропускам. Или заменям със сурови ядки и семена (накълцани), запържени гъби на дребни парченца и въобще почти всеки зеленчук може да се "врътне" в чопъра до консистенция на ориз/булгур и, ако има нужда, да се задуши с малко вода.😉
Дъщеря ми от известно време прояде праз с лук, яйца и бекон (вълшебната съставка е пушеният бекон)😃, в това има и малко гъби:

Този форум пак ми завъртя настрани снимката...🤪
Чушките с кайма и карфиолен ориз вкъщи винаги се харесват и никой не разбира какво всъщност има (няма) в тях.😃 Ето и едни от моите😍:

Дъщеря ми по принцип не я вълнуват особено "манджи" от типа на пълнени чушки (тя и чушки не обича особено, така че яде някакво количество от плънката, а аз изяждам чушката), сарми, салата Снежанка, руска салата, майонеза, лютеница и разни други неща, които обикновено са любими на повечето хора...🙉🙈🙊 Май трябва да пробвам пълнените чушки с бекон- може би така ще са и' любими!😁
Скрит текст:
Първият път, когато правих праз с бекон и яйца, отвори вратата на кухнята и: "Ммм, бекон!". Аз (мисля си): "Кога съм и' правила бекон?!!" (точно това не помня да съм и' приготвяла за ядене).🤔🤔 После се сетих, че вероятно е яла някакъв чипс с бекон и затова е запомнила миризмата /самата аз доста рядко се сещам да купувам и ям бекон- а обичам иначе/.😆😅🤣
Аз съм с променен /на моменти почти липсващ глас/.😅 Преди няколко дни имах "хубавата" идея да лапна малко суха цейлонска канела в чаена лъжичка и чак след това да отпия от кафето със сметана...🤪 Т.е. не знам защо реших да не смесвам канелата с кафето, реших, че е едно и също.😄 Да, ама не, канелата ми залепна за гърлото при преглъщането, по-късно се появи малко гърлобол- до другата сутрин. След това аномалии с гласа и сухота по лигавиците...Та ще си грача и цвиля още няколко дни.☺️ Повече няма да я правя тази грешка и ще разтварям цейлонската канела, както си трябва...🙂

Последна редакция: вт, 21 фев 2023, 18:39 от dolce miele

# 579
  • Пловдив
  • Мнения: 867
Не съм от най-активните в темата, но да ви питам какво хапвате през деня в офиса?Какво закусвате ако го правите?-аз си признавам че се изчерпах от към идеи.

# 580
  • Мнения: X
Започнах да харесвам този начин на хранене- чувствам се сита и лека, без подуване и киселини. Но след прекаран ковид почти не ям месо, защото не го понасям. Мнооого обичам яйца, масло, майонеза, млечни и напоследък прекалявам с тях. Живея в чужбина и тук не мога да отида в лаборатория да си проверя холестерола, а не знам дали да продължа. Холестеролът ми винаги е бил на горна граница. Не съм пълна- 54кг съм, 167см., на 34 години, но майка ми и баба ми също имат висок холестерол, въпреки че са слаби.
Има ли и други момичета с подобен проблем?

# 581
  • Мнения: 24 598
За закуска не мога да помогна че много рядко закусвам.
За обяд - обикновено каквото съм вечеряла, от него си слагам и в кутията. Е, освен ако е нещо с аромат дето не е уместен, разбира се. Но съм носила какво ли не - от банални кюфтета или варени яйца плюс кутия със салата, през яхния тип кебап до пилешка/патешка супа. Супите си ги правя доста засищащи и стават и самостоятелно да се ядат.
Тук-там режимно печиво от сорта на тая "баница" дето се коментира наскоро в темата или пък режимни гофрети, сандвич с 90-секундно хлебче, но такива рядко се занимавам изобщо, дори 90-секундното.

# 582
  • Мнения: 40 316
Не съм от най-активните в темата, но да ви питам какво хапвате през деня в офиса?Какво закусвате ако го правите?-аз си признавам че се изчерпах от към идеи.

Понякога закусвам по-стабилно, друг път не.
Нямам нужда нон стоп да хрупам нещо. Просто не искам да си товаря организма. А и като си ям стабилно, нямам нужда.
Понякога една мандарина я деля на две и си хапвам. Носила съм си обелени моркови да рупам, но е рядко.
Имам сурови ядки и от тях взимам.
Аз толерирам плодове и те са ми сутрин. Така че не съветвам това. Просто аз ги толерирам и не мога сутрин без плод. Иначе са ми с нисък Ги. Понякога след това мога да хапна сурови ядки - 3 бразилски ореха, имам и бланширан лешник или пък сурови орехи.
Друг път ще си направя кето баница или преди да тръгна ще изям 1 варено яйца с парче масло.
Както ми дойде музата.

Започнах да харесвам този начин на хранене- чувствам се сита и лека, без подуване и киселини. Но след прекаран ковид почти не ям месо, защото не го понасям. Мнооого обичам яйца, масло, майонеза, млечни и напоследък прекалявам с тях. Живея в чужбина и тук не мога да отида в лаборатория да си проверя холестерола, а не знам дали да продължа. Холестеролът ми винаги е бил на горна граница. Не съм пълна- 54кг съм, 167см., на 34 години, но майка ми и баба ми също имат висок холестерол, въпреки че са слаби.
Има ли и други момичета с подобен проблем?

Това е добре. Но да караш само на млечни и яйца не е ок.
Че аз от прекаляване с лимони получих алергия.
Същото и със сусама.
Имам позната с шоколад прекаляваше и сега не може нищо да хапне, защото се задушава.
Разнообразявай с гъби, с пилешко, с риба - има много видове.
Намери си златната среда, да не стане беля.

# 583
  • Мнения: X
Не съм от най-активните в темата, но да ви питам какво хапвате през деня в офиса?Какво закусвате ако го правите?-аз си признавам че се изчерпах от към идеи.

Една сладка закуска от мен- кисело мляко 10%, варено сладко от замразени берите с еритритол и ванилия, кето мюсли на Аморе, 2-3 ягоди и понякога слагам пекан.

# 584
  • Мнения: 607
Започнах да харесвам този начин на хранене- чувствам се сита и лека, без подуване и киселини. Но след прекаран ковид почти не ям месо, защото не го понасям. Мнооого обичам яйца, масло, майонеза, млечни и напоследък прекалявам с тях. Живея в чужбина и тук не мога да отида в лаборатория да си проверя холестерола, а не знам дали да продължа. Холестеролът ми винаги е бил на горна граница. Не съм пълна- 54кг съм, 167см., на 34 години, но майка ми и баба ми също имат висок холестерол, въпреки че са слаби.
Има ли и други момичета с подобен проблем?

За холестерола, са виновни въглехидратите, а не яйцата и месото (това е стара отживелица), както си мислят всички .
Потърсете по-нова информация.

Общи условия

Активация на акаунт