Hell’s Kitchen България - Сезон 5, Тема №1 - в очакване на сезона, и начало на сезона

• 40 392
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Били са пред Д-Р ЦЪРОВ - семеен хотел - САЙТА им

- Гугъл карти

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 17:15 от Mari_Mar

# 571
  • Другата България
Да, това е от Априлци.
Аз доколкото разбрах се пита за Сурва в Перник.

# 572
  • София
Да, това е от Априлци.
Аз доколкото разбрах се пита за Сурва в Перник.
Ааа, да! така е, ама...който бърза
 На 28 януари 2023 е било, но къде точно!?

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 17:25 от Mari_Mar

# 573
  • Велико Търново
Ооо, там бяхме на една почивка преди няколко години. Много хубаво си изкарахме.

Той винкел да беше. Всъщност е мьекащ ямболски селчо.
А необходимо ли е това да го пишеш във ВСЕКИ пост, в който вмъкваш нещичко за него, само и само да обявиш, че Станислав всъщност не е от Перник. И всъщност кого вълнува това? Като гледам - май само теб. Реално няма абсолютно никакво значение кой откъде е. Да не говорим, че постоянно пък и обиждаш момчето.

# 574
  • София
Абе тези верно ли са от София... аз направо се потресох, особено тази с животните дето е гледала на село или нз си къде

# 575
  • Sunshine state
Аз с диалектите проблеми нямам. Гледам и по другите теми масово се мрънка, че на тоя и оня нищо не им се разбирало. Ами аз специално всичко си им разбирам и нямам подобен проблем. Израснали са хората в даден район, там си живеят и така си говорят. Чудо голямо. Това някакъв белег на по-ниска култура ли трябва да означава? За пръв път го чувам и не ми е понятно. Обикновени хорица, не са някои говорители в новинарска емисия, все пак.

# 576
  • Другата България
Пупс, и аз съм така.
Но винаги ми е било много забавно избиването на комплекси анонимно в интернет пространството, под формата на осмиване външен вид, диалект, правоговор и дори правопис на участващи хора, само защото са харесвани от аудиторията, предимно женска. Blush
Разни хора, разни идеали. Нали знаеш за сламката и гредата.....
Нови хора включвали ли са предните сезони?
Да. Дори победителката в предишния сезон влезе като резерва.
Валентина, да. Тя влезе после, и взе, та спечели накрая.

# 577
Абе тези верно ли са от София... аз направо се потресох, особено тази с животните дето е гледала на село или нз си къде
От какво се потресе, че някой е гледал животни ли?
Да не мислиш, че месото расте по рафтовете в магазина? Joy
И аз съм гледала животни, и съм живяла 15 години в София.
Потрес, а?! JoyJoy
Аз с диалектите проблеми нямам.
Аз сега уча нов диалект покрай мъжа ми и е страшно забавно да се питаме един друг за думички от двата ни диалекта, моя от Северна, неговият от Южна България
Да, понякога се налага превод, като използват дума, която не знам, но е много мило като употребяват думи останали от баби, дядовци, и понякога си разказваме и спомени за тях, включително и кулинарни.
Кухнята ни също е много разнообразна, както и носиите, езикът и танците.
Това е богатство, да, само човек да може да го оцени. Heartpulse

Последна редакция: сб, 25 фев 2023, 18:31 от Opossum

# 578
И аз се дразня когато започват да се оплакват от диалекти.
Ами те съществуват по целия свят
Ако дойдете в Разлог и ни чуете как говорим.... Някои ще прпаднат от потрес явно.

# 579
  • Другата България
Аз чета и във ФБ, основно за там коментирам, и основно се коментира диалекта на Цвети, но повече в положителен аспект. За външен вид също нея. Blush
А момчето от Перник е доста харесван от жените, факт. Още не помня имената на всички, Станислав? Аз също го харесвам, но далеч не заради плочки и мускули, а защото не парадира с тях и изглежда скромно момче, това поне на прима виста. Другия, Васил /май/, е далеч по-нахакан.

# 580
Диалектите са богатство. Във всеки район си има специфичен говор, аз много им се радвам. Не виждам повод за подигравки по този показател, даже напротив.

Хехе, чак пък потрес да ви причини гледането на животни на село. Безкрайно уважавам хората, които се занимават с това - тежък и неблагодарен труд. Потрес е наблъсканото с химии месо в магазините, но нейсе.

# 581
  • Велико Търново
Освен победителката в предишния сезон (Валентина) и Деница, които влязоха по-късно, също хо-късно влезе и Атанас от сезон 3. Той пък стана втори накрая.

И аз не успях да схвана причината за "потрес"-а

Разбира се, че диалектите на участниците в някакво риалити са най-малкият проблем и въобще не ме дразнят. Дори обратното - забавляват много повече. Все пак е много по-важно какво казва човек, как се държи с останалите, какво му е поведението като цяло.
За говорителите, журналистите и актьорите вече е съвсем различно положението и при тях спазването на правоговорните правила е задължително. Изключение правят само ролите, естествено.

Merri_An, Станислав е момчето с тортите, да.

# 582
Станислав и на мен ми харесва за сега. Даже от мъжете той и Теодор най ми харесват. Много е рано още, но например Виктор нещо ме разочарова с пиведение
От жените все още съм пас. Клавдия ме дразни, синът и също

# 583
Аз съм приятно изненадана от Станислав. Очаквах да е по-нафукан и надут, малко въздух под налягане, но засега показва точно обратното.

Днес има ли Хелс или е утре? Обърках се тотално с този внезапен юруш на всякакви реалити формати Simple Smile

# 584
  • Другата България
Станислав и на мен ми харесва за сега. Даже от мъжете той и Теодор най ми харесват. Много е рано още, но например Виктор нещо ме разочарова с пиведение
От жените все още съм пас. Клавдия ме дразни, синът и също
Гледам, че на снимките от Априлци и двамата са там, все още.
Аз имам инфо, който не иска да знае, да не чете - нещо като спойлер е, но темата за спойлерите е само за “Ергенът“, затова ще го напиша тук. Нищо конкретно като времеви период, не сметнах за нужно чак толкова да разпитвам.
Скрит текст:
Скрит текст:
От известно време мама си е в Берковица. Синът още е във формата. Значи Клавдия ще отпадне преди него.

Общи условия

Активация на акаунт