Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 424

• 46 445
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Влизам само за да отбележа, че 2ри епизод е по-хубав от 1ви, във възторг съм от серията, сценария е супер, не трябва да се пропуска и изречение, всяка дума и сцена са си  на мястото!! За играта на актьорите не знам какви суперлативи да използвам ! Не бива обаче да се гледа отгоре- отгоре, така няма как да се оцени по достойнство. Лошо е само, че епизодите са много дълги, а времето не стига Rage сега ще го гледам на прекъсвания, че ми отодоха всичките задачи за деня  Scream

# 601
  • Пловдив

Снимат, а от Енгин - толкова...
Аnista, Hands Plus1

# 602
Влизам само за да отбележа, че 2ри епизод е по-хубав от 1ви, във възторг съм от серията, сценария е супер, не трябва да се пропуска и изречение, всяка дума и сцена са си  на мястото!!

Аз точно за това спрях снощи, защото задрямвах на моменти, а не искам да изпусна нищо.

# 603
Изгледах серията. Динамичен, различен сериал.
Чакам с нетърпение следващата серия, защото може би наблюдавайки как Фара се бори заедно с Керимша, у Тахир ще трепне нещо.
Интересно дали някой не е убил неговата майка, че да е останал сам и да е отгледан от Агата.

Вера определено знае за мръсните дела които върти семейството. Иска синът ѝ да не се замесва, но малкият лигльо имам чувството, че не само пие - държи се като надрусан. Всички го предпазват, ама той сам ще се издаде.

Засега не ми харесва държанието на баш комисаря.
Не ми хареса  разговора, приличащ на полицейски разпит  на Фара, когато я поканиха на чай. На всичкото отгоре Мехмет я заплашва да не скрива нищо.
Не ми хареса хладнокръвието и жестокостта с благ тон на Агата когато нареди да убият Фара /при все, че точно благодарение на нея остана жив/.
Не ми хареса и факта, че Тахир беше готов на два пъти да убие Фара, виждайки и знаейки, че Керимша ще остане сам.

Фара е притисната от всички страни - Тахир, Мехмет и болестта на Керимша. На всичкото отгоре  всичките спестени пари ѝ бяха откраднати.

Интересна  история. 

# 604
  • Пловдив

Тук е ясно. Тахир искаше да й покаже, че Фара трябва да изпълнява точно това, което й каже, ако иска да оцелее.

А тук, чак се изненадах. Али Галип и Тахир са знаели. С кого имаше среща Алп. С кой си размени СМС-и в еп. 1. Ще разберем, ама "някой друг път", както се казва... Има време, към момента ни се нахвърлят сюжетни линии. Между възрастните от двете страни, на младини е имало нещо като любовни отношения, триъгълник ли, четириъгълник ли - кой с кого и това предстои да разберем във времето. И още мнооогооо - оставам и вие да споделите мнение. Финалът на 2-ри епизод е такъв, че да чакаме следващия с нетърпение...

# 605

Аз пък в друго се загледах.
Язък за парите дето ги има Тахир. Да вземе един МОП на Фара. Какво е това бърсане на пода лазейки.
А-аааа...   
Предлагам му един за има-няма 60 лева.

Скрит текст:

# 606
  • Пловдив

Оххх, Марта...
Аз пък ще си, а и на теб ще купя поставка за ножове, като тази в дома на Тахир.

# 607

Керимша определено ще  промени Тахир, а ако общуват по-често може  да събере пари от "глобите" нищо, че бяха доста символични от 1 лира.

# 608
  • Пловдив

* https://twitter.com/EnginGeoFans/status/1634627574935568384
2.Sayfa/Втора страница - магазинно предаване по ТV8: Те описват сериала като притежаващ силна история и сценарий, пълен с изненади и събития.

Писателят Мурат Толга говори за Енгин:
Актьорската игра на Енгин непрекъснато се усъвършенства(главоломно покачване). Той не само е популярен в Турция и по света, той е авангарден, опитен актьор.

Винаги напредва. И всяка роля го поставя на върха по отношение на актьорската игра. Същото е и с този герой. Аз например не очаквах толкова много от епизод 1.

Играта му не е като предишните роли на Енгин. Той поема роля, влиза в нея и я надхвърля.

* https://twitter.com/enginistmht/status/1634619265075539969

Клик в/у видеото. Днес фенове са посетили/разконспирирали са мястото на снимки - в кв. Мода, Истанбул.
Енгин се вижда - облечен в бордо..

И видео с Енгин: https://twitter.com/Atheerr31/status/1634639424657956869/video/2

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 21:58 от mariana51

# 609
  • Варна
Привет отново, изгледах серията Smile
В този епизод започнаха да надигат завесата от Тахир .Този човек не е опериран от емоционалност , а  я крие дълбоко в себе си. Отгледан от Агата може би по негов образ и подобие,  мрачния и самотен човек, който ни показват  не е истинската му същност и отвреме-навреме виждаме да изскачат отвътре неочаквани реакции. Един от тези моменти беше на разпита, който им спретна Агата. Тахир прикри истината, направо излъга шефа си като отговаряше на въпросите му, вместо Фара. Защо тръгна да го прави, още и той самия сигурно не знае. Но Агата вече се е досетил - "Погледът на жена..., смехът на дете ..., ни влизат под кожата, без да го осъзнаем". От разговора за това, кой е стрелял по него, виждам, че Агата има безрезервно доверие на Тахир и в същото време не иска Тахир да върши мръсната работа и че Тахир не е само някакъв слуга а има свободата  да взема решения. Настоя, че той ще свърши с Фара, въпреки, че Агата не е съгласен и си тръгна без обяснения. Явно и той е влязъл под кожата на Агата, щом може да си го позволи. Отношенията им не са типичните на шеф/подчинен. Агата ще  помогне на детето на Фара, но дава заповед да я убият, а може би нещо подобно се е случило и на Тахир преди време и затова той е останал за отглеждане от Агата.
Разбрахме, че Тахир не е цапал ръцете си с убийство скоро, но откога ?
Фара - безразсъдно смела на моменти, но дали това е рационално за нейното съхранение и за това на детето й,  за което е невъзможно да оцелее без нея. Хваната в капан, се мята като ранено животно. Не се страхува за себе си, а само за детето си. Може би това провокира реакциите на Тахир да й помогне.
Мехмет, баш комисаря е доста странен тип за полицай, пълна противиположност на баща си. Супер нервак ,не спазва никакви правила, работи с непозволени средства, но пък бързо навързва нещата. Между баща и син има като че ли нещо недоизказано. Мехмет бързо навърза и че баща му познава Вера, като направо му заби въпроса. Там ще излязат май интересни неща.
Много ми харесват сцените между Мехмет и Тахир.Тази, в къщата където се криеха с Фара и детето беше взривоопасна. И двамата направиха невероятно изпълнение, кулминацията беше като се хванаха за пищовите, няколко пъти изгледах сцената, уникално им се получава, да ти е кеф да ги гледаш.
Друга сцена, която ме изкефи е на терасата Тахир и Фара, беше като загадка- иска да я хвърли долу или да я сплаши, за да прави това, което й каже . И беше изиграна перфектно и от двамата.
Радвам се за сериала, за Демет и Енгин, че са избрали тези роли, паснаха им като ръкавици, всичко е на супер ниво, дано сценария продължава втози дух, гледалите оригинала да кажат.Може би е по добре, че не е оригинален турски, че много се изчерпаха вече и въртят  едни и същи истории.
Щях да забравя за Керимшах, много сладко дете. Явно са се сработили и Демет с малкия актьор и много добре им се получават сцените.   Усмивката се появи на лицето на Тахир с неговото присъствие. Много хубави сцени имаше и Тахир с малкия. Много ми хареса когато първо му се разкрещя и изгони, а веднага след това съжали и го извика за да до учи да играе футбол.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 22:31 от Аnista

# 610
  • Пловдив

Три причини да гледаме Adim Farah/Казвам се Фара:
✅ сюжета
✅ впечатляваща история
✅ актьорите

Аnista, страхотен коментар.
Има още неща да изговорим, като сюжетни линии: Например, подсказката, че може Гюлгюн да се влюби в Каан. Може и обратното да стане. Още, тази червенокоса приятелка на Тахир, Ясемин. Как Бекир и каза: Онзи, Тахир използва три думи към жените - добър ден, дай тук и аривидерчи. Той Тахир така е и икономичен откъм разговори. Та, Тахир и жените до срещата с Фара - интересно, дали ще научим още.

ДОПЪЛВАМ:
Ето какво е споделил фенът от срещата си днес с Енгин на снимачната площадка:

Мечтата от години се сбъдна и нищо не е невъзможно, момчета, повярвайте ми. Всичко, за което мечтаете, ще се сбъдне. Днес мечтата ми се сбъдна. Нека ви кажа как протече срещата. Щом чух, че се връщат в Кадикьой, отидох там и тогава ни казаха, че са там, за да заснемат сцена в къщата на Фарах, седяхме известно време и ги чакахме да слязат и когато слязоха, видях Енгин да ме поздравява отдалеч и той си тръгна и аз го последвах, изтичах, видях някой от снимачната площадка, казах му, че искам да подпиша книга и да направя снимка, той каза да дойде и аз го последвах. Прегърнах го и той не се отдели от мен нито за секунда. Прегърна ме и след това ме попита дали мога да говоря турски. Казах му всичко, което знаех, а след това му казах, че идвам от Саудитска Арабия за теб и той ни направи снимка като каза: Внимавай, братко.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 23:02 от mariana51

# 611
Енгин е подписал и книгата си на фена

И аз изгледах серията. Аниста е описала и моите впечатления. Аз чак сега зацепих, че нелегалната бежанка живее в сутерена на пенсиониран полицай Rolling Eyes Жена му на полицая много безчувствена, дъщерята е съвсем различна. А за сина на боса - той че е леке, леке е, обаче пък се оказа съвестен, страда за убития, и то много го гризе съвестта. Странно момче, но ми е симпатичен . Както и луничавата Гюнюл.

# 612
  • Варна
Още, тази червенокоса приятелка на Тахир, Ясемин. Как Бекир и каза: Онзи, Тахир използва три думи към жените - добър ден, дай тук и аривидерчи. Той Тахир така е и икономичен откъм разговори. Та, Тахир и жените до срещата с Фара - интересно, дали ще научим още.
Да, отношението му към червенокосата ми направи впечатление, беше груб, но не агресивен, просто я остави пред вратата като мръсно коте. Жените в живота му явно присъстват засега само в спалнята му, интересно защо се е стигнало дотук.

# 613
И Демет с фен

Добре,че е Керимшах,та да видим някакви усмивки от Тахир

# 614
  • Пловдив

А, и тук се усмихна, когато Фара го нарече тиранин.
С Керимшах са повече, но малкият си го и закача с усмивки.

Общи условия

Активация на акаунт