Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 295
  • 801
  •   1
Отговори
# 375
  • от един красив град
Здравейте дами,  честит празник!
На мен днес ми е много тъжно и депресия депресивно.  Осъзнавам че вече навлизам в промените на минопаузата и това ме плаши много. Само на 39 години съм и то току що навършени. Вече 6 дни ми закъснява, а предните два месеца ми идваше на 15 дни. Снощи осъзнах, че получавам топли вълни, които за сега са поносими. От време на време усещам кога по-силни, кога по -слаби екстрасистоли. Чудя се какво да пия? Добър вариянт ли е Лейди хармония? От темата разберам, че хормоните не са добра идея.  Преди време, когато за първи път ми прескочи един месец ми правиха изследване на хормоните и бяха добре, но мина повече от година.  Изобщо не ми се ходи по лекари, а и не знам дали има смисъл. Все пак това си е един естествен процес на стареенето. Аз съм с един яйчник от 25 годишна и може би затова при мен менопаузата ще настъпи по-рано. Ами излях си го, това е, което измъчва днес душата ми, добре че има такива форуми. Хубав празник ви желая на всички!

# 376
Почни лейди хармония сутрин и вечер по едно. Поне три месеца. Сама ще усетиш дали ще ти подействат.
Зареди се с валидол, мента, глог, валериан.
Внимавай как се храниш.

# 377
Аз съм “за” ходене по лекари, на 39 е прекалено рано да чакате да се случи каквото и да
е!

# 378
Една полезна статия. В сайта има още куп полезни четива.
https://nadiapetrova.bg/2020/09/perimenopause/

# 379
  • София
Ама моля ви стига с тези тъжно-депресивни настроения. Радвайте се на живота, здрави сте.  Има толкова тежко болни хора,които не са загубили надежда.

# 380
Вижте какво. Без цикъл си има много предимства. Възползвайте се, вместо да унивате Simple Smile

# 381
Не е сигурно, че кървенето се дължи на миомата, от опит го казвам. Обилното менструално кървене при мен започна след 40, ставаше все по-зле. Решиха, че е от миомата, която имах. Оперираха ме, но нищо не последва. Кръвоизливите са ми на хормонална основа.

Ами така ми каза докторката.
Разбира се, всичко е възможно.

Ти някакво разрешение намери ли за своите проблеми?
Сложиха ми хормонална спирала. Това, за което е сложена-върши си работата, но има странични ефекти.
Като стана дума за ранни симптоми на менопауза, има ли във вашия случай наследственост за женските проблеми-образувания, цикъл-кога дошъл, кога спрял и т.н? Както е било при вашите баби, майки, така ли е при вас? Към всички е въпросът.
И честит празник! Никакви депресии, слагайте усмивките на лицата и празнувайте живота!

Последна редакция: ср, 08 мар 2023, 14:46 от Ena123

# 382
Разбира се, че има наследственост.
Майка ми имаше миоми и обилно кървене . В крайна сметка на 50 се оперира и махна всичко. НО неприятната последица от операцията  беше незабавното навлизане в менопауза с всичките екстри - при нея най-вече огромни проблеми с високо кръвно.

Ena123, какви са страничните ефекти на спиралата?

# 383
Аз съм “за” ходене по лекари, на 39 е прекалено рано да чакате да се случи каквото и да е
Подкрепям, твърде рано е, Anny.M. Виж, ако беше на 49, щеше да ти кажем че е нормално, но сега не е.
Здравейте отново и от мен.
След като миналия месец ми дойде с 1 месец прескачане,сега ми дойде 2 седмици след последният и вече 1 седмица не спира
Ти пиеше ли нещо, вечерна иглика?

# 384
Напрежение в гърдите, пъпки по гърба, обилно течение / чиста микробиология/, задържани фоликули с болка в яйчника, постоянно кървене първите 2 мес и 20 дни, сега пък цикъл не е идвал от 40 дни, явно вече няма и да дойде. Най-неприятният страничен ефект сега е нарушеният сърдечен ритъм- на ден-два имам сърцебиене и аритмия за няколко секунди. В началото замаяност, добре, че попремина. Кръвоизливи нямам, даже и цикъл вече. Но 6-месечният адаптивен период не е свършил, надявам се още от страничните ефекти да отпаднат. Това воднисто течение ме побърква, доста е обилно, явно чуждото тяло дразни лигавицата на матката. Но търпя, не искам да си спомням за кръвоизливите. Ако ще ми правят хистеректомия, директно със спиралата ще е, защото ме е страх да я махна.

# 385
Майка изкара много леко периода. При мен нещата са коренно различни.

# 386
Майка изкара много леко периода. При мен нещата са коренно различни.
Моята майка от дете е с кръвоизливи, аз като момиче си имах нормален цикъл, проблемите започнаха след 40г. Дъщеря ми навлиза вече в пубертета, дано да няма такива проблеми. Та, не всичко е наследствено май. Майка ми е с цикъл от 4 клас и до 52 г, на мен ми дойде в 7 кл, аномалиите вече започнаха , на 42 съм сега.

# 387
За депресивните ни настроения и лекарите имат вина. Вчера личната ми лекарка жива ме оплака, като й казах, че на почти 44 г. съм в пременопауза. Сякаш е задължително всички да получим остеопороза. Едва ли всяка жена с ранна менопауза има сериозни здравословни проблеми в последствие заради това. Мисля, че психическото здраве е не по-малко важно.

# 388
  • В полите на Пирин планина
Периодът на пременопауза може да продължи 5-6, че и 10 години. Не е задължително да има някакви остри симптоми.
Аз забелязвам, че последните няколко месеца имам много силно главоболие за 1-2 дни, няколко дена преди да ми дойде цикъла. Не се повлиява от никакви обезболяващи. Мерих си кръвното 3 пъти (от страх) Simple Smile Най-високото, което измерих е 130/80. Имам параноя от високо кръвно, че и през двете бременности вдигах... Simple Smile
Кажете нещо ефективно при подобни мигренозни състояния...

# 389
При силно мигренозно главоболие ми помага хедан.

Общи условия

Активация на акаунт