Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 294
  • 801
  •   1
Отговори
# 360
Не е сигурно, че кървенето се дължи на миомата, от опит го казвам. Обилното менструално кървене при мен започна след 40, ставаше все по-зле. Решиха, че е от миомата, която имах. Операраха ме, но нищо не последва. Кръвоизливите са ми на хормонална основа.

Ами така ми каза докторката.
Разбира се, всичко е възможно.

Ти някакво разрешение намери ли за своите проблеми?

# 361
Имам махнати два полипа в рамките на 3-4 години и след втория сложих спирала. Други неразположения, които имах от 7 години си заминаха.

# 362
За миомните възли питайте за хормонална спирала, но не всеки е подходящ. Изтънява лигавицата, и така при добро стечение Ц. намалява, възлите няма от какво да се хранят и не растат.
С билки не си реших проблемите, но при мен и спиралата не даде резултат от раз. Важното че не растат, но имам и стр. ефекти. Още не смея да я сваля, явно се очертава до срока на годност да съм с нея, малко й остава.
Има едно положение за поставяне на спиралата, ако възлите растат и изкривяват мат. кухина, става трудно и невъзможно- това се отнася за субмукозните и интрамуралните, т.е. времето за поставяне е ограничено.

https://www.alpersismanoglu.com/bg/%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BC%D0%B0/

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 19:31 от Sanea

# 363
Така бих се радвала да я няма тая спирала в мен. Започна болка в единия яйчник, докторът каза, че е задържан фоликул. След 3 месеца с Мирена вече нямам цикъл, но постоянно секретира нещо. Момичета с опит с хормонална спирала , кажете моля като цикълът ми не идва как ще изчезне тази фолякулярна киста?

Последна редакция: вт, 07 мар 2023, 08:44 от Ena123

# 364
Пробвай с билки, ре-ге е пила чай б.равнец, невен и още нещо, писала е в темата как е пукала кисти.
Аз нямах кой знае какъв избор, др. избор бе махане на матка, че и цялостно изчистване са ми предлагали в Спешното заради нисък хемоглобин под 90 и кюртаж. При липса на миоми, може Ц. с хапчета да се регулира.
Иначе те /ако ги има/, бавни(ко си растат и ако жената не излезе в мено, изборите не са много....
Анемията  е сериозно нещо.

# 365
абсорбират се кистите. Така е.

# 366
Скоро си говорих с момиче, което също е със спирала (заради миомни възли), та ми каза, че нейната гинеколожка ѝ е казала, че със слагането на спиралата се стопяват миоми И кисти. Така ли е?

# 367
  • Пловдив
Скоро си говорих с момиче, което също е със спирала (заради миомни възли), та ми каза, че нейната гинеколожка ѝ е казала, че със слагането на спиралата се стопяват миоми И кисти. Така ли е?
Аз скоро сложих втора Мирена,заради миомни възли.За 6 години не са пораснали,но не са и намалели.Просто се задържа положението.Много трудно свикнах с нея,но все пак съм доволна. Моите възли са малки,но на стената на матката и предизвикват кръвоизливи, варианта беше да ми махнат всичко.

# 368
  • 1st floor
абсорбират се кистите. Така е.
След колко време видя ефект и колко голяма беше кистата? Този месец съм на преглед след три месеца Дуфастон. Дано са се разкарали, иначе гинеколожката каза, че ще се наложи операция. Дано не се налага...

# 369
Около 3,5 санта, тип функционална най-голямата. Имала съм и по-малки. До сега с невен турта бял равнец са ми се топили. Нямам случай  интервенция да се в наложила. Но то си е и много индивидуално дали ще почнат да намаляват и изчезват спонтанно или след медикамент.

С мирена и без цикъл уж,  миомният възел ми се появи, но не нарасна повече от първорегистрирания си размер.

# 370
  • София
Преди години бях купувала една смес от билковата аптека на спирката на Руски паметник. Беше за миоми и разни други доброкачествени образувания. Тази смес беше готова.

# 371
Моята гинеколожка изобщо не ми предложи спирала за миома 5см.
Аз не бих се и навила. Чела съм за големи кръвоизливи от самата спирала.  Сестра ми преди години си беше сложила спирала за предпазване от забременяване и също получи такъв проблем и я махна.
То само това ми трябва. Пази Боже!

Честит празник, дами! Здрави и усмихнати!

# 372
Здравейте! Само да споделя, че аз имах миома 2/2 см., която изчезна след като пих тинктура от турта (може да се намери във всяка аптека, струваше около 5 лв).Пих тези капки 4 месеца, след което отидох на преглед и се установи че миомата е намаляла на половина Продължих да ги пия и изчезна на пълно.

# 373
Здравейте! Само да споделя, че аз имах миома 2/2 см., която изчезна след като пих тинктура от турта (може да се намери във всяка аптека, струваше около 5 лв).Пих тези капки 4 месеца, след което отидох на преглед и се установи че миомата е намаляла на половина Продължих да ги пия и изчезна на пълно.

Може ли снимка на твоята тинктура?

В нета ми излизат най-различни.

# 374
Здравейте отново и от мен.
След като миналия месец ми дойде с 1 месец прескачане,сега ми дойде 2 седмици след последният и вече 1 седмица не спира

Общи условия

Активация на акаунт