Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 284
  • 801
  •   1
Отговори
# 345

Да, това ми казаха и на мен. Преди мамолога и кардиолога бях на невролог за болка в рамото и от същата страна ме боли, вероятно е слезнала надолу, ама аз така съм се шашнала, че се питам, дали мамологът е видял всичко?

дъщеря ми има такава, на много странно място. Неврологично е като се притесни или ако е студено и лошо времето се появява отново.
Аз по-скоро я свързвам с хормони.
Не знам вече, истината е, че след 40г ме обхвана една тревожност. То и преди си бях тревожна, ама сега още повече.

# 346

Да, това ми казаха и на мен. Преди мамолога и кардиолога бях на невролог за болка в рамото и от същата страна ме боли, вероятно е слезнала надолу, ама аз така съм се шашнала, че се питам, дали мамологът е видял всичко?

дъщеря ми има такава, на много странно място. Неврологично е като се притесни или ако е студено и лошо времето се появява отново.
Аз по-скоро я свързвам с хормони.
Не знам вече, истината е, че след 40г ме обхвана една тревожност. То и преди си бях тревожна, ама сега още повече.

то сега е момента да сте по-спокойни, много не остана, ей я онази с косата зад ъгъла, накъде да се тревожите повече...

# 347
  • Бургас
Момичета, май и аз ще почвам да следя кръвното, как да го меря, всеки ден сутрин и вечер ли, има ли някакви тънкости

# 348
# 349
.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 22:13 от Lemy

# 350
Чакайте, де, не ме отчайвайте. Все пак сме на по 40+ само. Sunglasses

# 351
Леми, недей така, де. Анонимната също.
Аз в момента само се надявам да сме го хванали навреме. Не знам как и кога, до миналото лято си бях добре.
На 40, още поне 20 години пред нас има, ако не са и 40.
Аз още и деца нямам, за разлика от повечето, пък не пречи да си имам планове и цели Simple Smile

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 09:41 от vaychka

# 352
  • Бургас
Аз навърших 49 и приближаващите 50г направо ме плашат, на младини чаках всяка следваща година със светъл оптимизъм и ентусиазъм, а сега виждам как почвам да слизам по нанадолнището и очаквам сблъсъка със старостта

# 353
  • В полите на Пирин планина
То и аз скоро ще стана на 49, но такива мисли изобщо не ми минават... Пък да остарееш е привилегия, мили дами 🌹❤️👍
Честит трети март! 🇧🇬

# 354
Тъкмо излизам от преглед.
Имам няколко миомни възела, най-големият е 5см и явно на него се дължи обилното кървене, което имам по време на цикъл. Аз знам за първия възел от 13-14 години насам, след раждането на второто ми дете. Разбира се, размерите са били по-малки.

Сега... има да се чудя какво да правя...
Не искам да се подлагам на операция за отстраняване.
Не искам и да си спирам цикъла.
Някаква добавка ми изписаха - Делфис, която уж да предотвратява обилно кървене. Но пък не се очаква да въздейства върху размера на миомата.

Отивам в другата тема да чета!

# 355
Не е сигурно, че кървенето се дължи на миомата, от опит го казвам. Обилното менструално кървене при мен започна след 40, ставаше все по-зле. Решиха, че е от миомата, която имах. Операраха ме, но нищо не последва. Кръвоизливите са ми на хормонална основа.

# 356
Утро, разбира се, не бързай с решението.
Моята история на миомектомията: отворена операция за премахване на няколко миомни възела със сходен размер на твоята. Без да съм имала никакви смущения в цикъла. Към днешна дата имам още, но малки миоми, наблюдават се. Аз даже бях взела решение да махам матка (на почти 50 категорично няма да раждам), но да оставя яйчниците. По ред причини не съм предприела това, но при мен цикълът е обратно на твоя-по-скоро е оскъден. ПО същото време на моята операция навремето, моя приятелка с кръвоизливи и миома пи какво ли не - не помогна и при поредния кръвоизлив просто я приеха по спешност и и махнаха матката. Тя е много доволна, нейната операция за разлика от моята бе лапароскопска и тогава с две малки деца направо се роди. Много е индивидуално. Мисли, но и не стой с тежки кръвоизливи и цикъл.

# 357
Имаше някакъв билков чай за миоми, в темата там ще ти кажат.

# 358
  • София
Миналият месец ми махнаха два полипа при хистероскопия. Мина що  - годе нормално, мисля. Кървях силно само като ме вдигнаха след манипулацията. След това десетина дена нещо малко. Резултатите от хистологията са добри. Сега ми дойде, е ми, няма нищо общо с предишните ми цикли /зацапване, леко нещо, зацапване/. Сега е река, ако мога така да се изразя, но пък имам чувството че се чистя. Нямам болки и се чувствам добре.
Лекарят ми обаче иска да мина на противозачатъчни за 6 м. или да сложа спирала. С цел регулиране на хормони. Обаче, аз нещо се спекох, хич не ми се иска. Категорично ще откажа спирала, но пък за 6 месеца може би бих пила хапчета. Другата седмица ще мина на мамолог. Ако сте патили, какво са ви препоръчвали?

# 359
А, следя и аз за спиралата. Моята АГ ме иска на преглед април, когато мисля да правя колпоскопия. Ще обсъдя с нея.

Общи условия

Активация на акаунт