Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 282
  • 801
  •   1
Отговори
# 330
Вече смятам, че гинеколозите с много лека ръка изписват добавки, защото не са лекарства и “пий там, пък да видим”!Ама има ли нужда- не е ясно.

# 331
мартеа, преди години страдах от ужасно безсъние, което забелязах, че се проявява най-вече седмица-две преди цикъл. В смисъл свързано беше при мен с хормонален дисбаланс. Аз по принцип имам нисък прогестерон и тогава също имах симптоми...
Много ми помогна комбинация от Ангес и Прим ойл, които ми подобриха хормоналния баланс.

# 332
Не съм Митев, но предполагам към мен е въпросът. Писах за половите хормони, че са в норма, само прогестеронът ми е нисък. Кортизол и ДХЕА-С са ми завишени, както и имам инсулинова резистентност. Както писах, освен изследванията, бях на ирисова диагностика, към която бях скептична, докато не ми бяха описани абсолютно всички болежки, които имам - хронични и такива към този момент. Едната билка е Спирея, другата е смес, от билкаря Еньо Миланов са.

Утро77, много благодаря за конкретния отговор на въпроса ми.

# 333
  • София
Моят опит с незаспиването слава богу не е толкова зле, но имах и аз дълъг период. Но тогава ми направи впечатление, че съм много напрегната без да има конкретна причина. Та и ако при вас е така, може би трябва да помислите за сваляне на напрежение и може би сънят сам ще се върне. Добре ми помага при стрес жълт кантарион на хапчета. Но имайте предвид,че изисква поне два-три месеца употреба. И за съжаление не е хубаво да се пие пролет и лято, заради слънцето, защото кожата става много чувствителна или нещо подобно беше. Аз го взимам при нужда през зимата.
Та идеята ми е, че може би сте пренапрегнати и в такова състояние е невъзможно спането. И също понеже мислите ви се въртят около неспането и става още по-зле в емоционален план.

# 334
Здравейте отново и от мен
И моят проблем с неспането продължава.
Иначе след като ми прескочи 1 месец цикъла,гинеколожката ми предписа прогестерон,но аз не го започнах,ми дойде на втория месец,имах 3-4 дни и хоп сега след 15дни отново ми дойде,та за който питаше явно съм си в премено вече,на 48г съм

# 335
Моята тревожност може би си намери обяснение, но може и да не са свързани де. След цял живот с ниско кръвно, от вчера съм на терапия за хипертония. Чудесно навлизане в пременопазузата направо.

# 336
Какво кръвно то измериха,че ти изписаха таблетки? Ти не го ли мериш от време на време?

# 337
Мерех го от време на време, абсолютно несериозно и често беше 140 и нагоре, но го отдавах на нерви и че е за малко. Отдавна не съм засичала редовното си кръвно 120/80. Сега съм на таблетки след като три дни държах денонощно 164/100+. Не знам преди тези три дни колко е било, премерих го защото започна стягане и болки.

# 338
Хора, следете си кръвното ако имате завишение стойности( над 120).

# 339
Аз мойто го меря минимум 2 пъти на ден,ама то е от хипохондрията😁

# 340
Имам болки в лява гърда, от вътрешната страна, към костта. Бях на ехография на гърди, на кардиолог, на пулмолог. Не се открива причина, а съм притеснена. Правих ПКК, какво ли не. Дойде ми по-рано през януари, имах и зацапване след цикъл. Бях на гинеколог, според него са хормони. Доста съм се шашнала. Някой да е имал подобен проблем. Може ли да е от силен стрес, на който бях подложена през декември и януари.

# 341
Аз съм постоянно в напрежение и нищо не помага за сън

# 342
Мерех го от време на време, абсолютно несериозно и често беше 140 и нагоре, но го отдавах на нерви и че е за малко. Отдавна не съм засичала редовното си кръвно 120/80. Сега съм на таблетки след като три дни държах денонощно 164/100+. Не знам преди тези три дни колко е било, премерих го защото започна стягане и болки.
.

така бях и аз около 150 и с аритмия на всяко измерване, но си казвах че съм се развълнувала. Иначе бях до тогава с много ама много ниско кръвно.  Един път ми писна и отидох при личната, тя като ми измери кръвното присиня и ме изпрати спешно на кардиолог. След седмица бях на лекарства.

Анонимен може да е неврлогично ?

# 343
Скрит текст:
.

така бях и аз около 150 и с аритмия на всяко измерване, но си казвах че съм се развълнувала. Иначе бях до тогава с много ама много ниско кръвно.  Един път ми писна и отидох при личната, тя като ми измери кръвното присиня и ме изпрати спешно на кардиолог. След седмица бях на лекарства.

Анонимен може да е неврлогично ?
Да, това ми казаха и на мен. Преди мамолога и кардиолога бях на невролог за болка в рамото и от същата страна ме боли, вероятно е слезнала надолу, ама аз така съм се шашнала, че се питам, дали мамологът е видял всичко? Човекът ме преглежда над 30мин вкл. под мишниците и каза, че е категоричен, че не е от гърдата, да търся причината другаде. Зачервила съм мястото от натискане даже. Имам арника, ще намажа.

# 344

Да, това ми казаха и на мен. Преди мамолога и кардиолога бях на невролог за болка в рамото и от същата страна ме боли, вероятно е слезнала надолу, ама аз така съм се шашнала, че се питам, дали мамологът е видял всичко?

дъщеря ми има такава, на много странно място. Неврологично е като се притесни или ако е студено и лошо времето се появява отново.

Общи условия

Активация на акаунт