Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 030
  • 801
  •   1
Отговори
# 150
Да, ехографията на гърди се покрива от НЗОК и може да се вземе направление от личен лекар.

# 151
Вече на 44 не пропускам да чета хубавата тема за това какво да очаквам.
Винаги съм била с болезнени гърди, зърнести, както казва гинеколожката ми.
От месец, месец и половина обаче чувствам странна болка седмица преди цикъла. Сякаш чувствам нещо като парене, основно в едната гърда. След появата на цикъла изчезва.
До сега на преглед специално за тях не съм ходила ( освен при гинеколога)и с тези странни симптоми направо изтръпвам.
Някой има ли такива промени в пременопаузата?
И аз имах такъв проблем преди. Последните, около две години  много ме  боляха гърдите. За свое успокоение посетих гинеколог и правих мамография. Нищо ми нямаше.

# 152
Аз вече втори месец съм без цикъл. Оплаквания- подуване на корема, газове, изнервеност, главоболие...
Записах се час за 1.03 за АГ.

# 153
Аз газове,подувания и многократни изхождания имам също,макар още да ми идва редовно. Момичетата тука ме баламосват,че не е от това,но аз знам,че е свързано някак с хормоните. Винаги един ден около овулация и преди цикъл съм така. И не,не е свързано с храната въобще. Много е гадно и не знам как мога да го предотвратя. Освен това последните 3 месеца имам нощни изпотявания и в дните около овулация. Преди не беше така. Как ще я карам.....То като гледам памперс ще трябва да слагам ако това не се нормализира,😂😂😂😂😂

# 154
  • София
Искате да кажете,че от сутрин до вечер ви е надут корема и имате газове и е съпроводено с често изхождане? Не сте ли ходили на гастро? Прилича на колит, съвсем лаишки да кажа. Може би ви трябва някаква диета по-специална. Иначе за подуване на корем и газове добре действат пробиотиците, ама грабва да се пробва. На мене не всеки ми успокоява червата. В България пиех по три месеца ето този

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 14:28 от masissa

# 155
Не, при мен не е съпроведено с често изхождане.
И на мен ми минава през главата нещо с червата / стомаха, но вече не знам в тази възраст кое от какво ми е Sad

# 156
Проблемите със стомаха, червата при пременото са си точно от хормоните. Нали и мен ме лепна. Редувам разни хапове, да видим от кво ще се оправя. Аз съм с нещо като запек. Нищо не ме боли.

# 157
Не от сутрин до вечер. Просто един ден в дата около Ову или преди цикъл,сутрин имам 2,3 изхождания ,а вечерта преди това ми е надут стомах и газове. След това ми няма нищо,сякаш не е било. Ходила съм на Гастро,пила съм какво ли не....Няма оправия. Като дойдат тези дни-пак така . Гастрото каза няма нищо притеснително,газове,много фибри ядеш😂😂😂. Ми аз виждам че са газове,раздуват се червата и се засилва перисталтиката. Ама защо е само в тия дни като е от яденето? Как може да се редува веднъж на 2 седмици? Пълна тъпотия.....

# 158
  • София
Винаги съм имала проблеми от типа надуване, газове и запек. Не ям храните,които ме дразнят. Доста неща съм спряла или ако хапна гледам да са минимални колествата.Периодично пия пробиотици. Има моменти,когато ми се успокоява, после наново. Вече не обръщам внимание.

# 159
  • София
Здравейте, момичета!
Утре съм на преглед, но реших да се обърна и към вас!
На 46 г. Цикълът ми е сравнително редовен.
Последният, обаче закъсня с няколко дни и вече 10-ти ден имам леко зацапване, само когато ходя по малка нужда. Това е нетипично за мен. Кървенето ми винаги е било максимум 5 дни. Имам лек дискомфорт и лека болка понякога в корема ниско. Забелязвам, че последните няколко нощи се изпотявам и получавам сърцебиене. Миналият месец бях на преглед при проф. Тимева, на която имам пълно доверие. Каза, че всичко е наред, а същият цикъл се появи този проблем. Дали имам повод за притеснение, според вас или това са симптоми за навлизане в менопауза?

# 160
Обичайните симптоми на периода премено. Заредете се с мисълта, че и това ще мине.

# 161
Стела, извинявай за закъснението!
Значи, 2 на ден по 20 капки, 30 минути преди хранене.

# 162
Здравейте момичета. Януари станах на 45 и мисля че е крайно време да ви чета и споделям с вас редовно. Бъдете здрави и спокойни

# 163
Днес ми е 16-ти ден от предния цикъл и пак  ми дойде.... Вече ми писна. Ето причина за нощното ми потене 2 нощи и за газовете в червата. Кой знае още кво ме чака....

# 164
Стела, извинявай за закъснението!
Значи, 2 на ден по 20 капки, 30 минути преди хранене.

Благодаря, Леми Hug

Общи условия

Активация на акаунт