Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема № 20

• 66 127
  • 801
  •   1
Отговори
# 225
Това е със същата активна съставка като на Дицинон.

# 226
  • София
При обилен цикъл много ми помага нурофен форте. Силно лекарство е, но върши работа. И в комбо с калциум—фосфо-ц (3х2)работи добре!

# 227
  • София
А нурофенът какво прави точно? Аз преди пих от  калциум-фосфо-ц резултат нулев. Докато не изтече каквото имаше, нищо не помогна за спиране.

# 228
  • София
А нурофенът какво прави точно? Аз преди пих от  калциум-фосфо-ц резултат нулев. Докато не изтече каквото имаше, нищо не помогна за спиране.

Ibuprofen slows down prostaglandin production. Less prostaglandin means less uterine shedding, leading to fewer cramps and less bleeding.

При мен ефекта е кръвта се сгъстява и изтича някак регулярно, не да се лее.
Сега се поразрових да видя какво пише:
https://www.nm.org/healthbeat/healthy-tips/can-ibuprofen-reduce-menstrual-flow

Няма да спре цикъла, но го прави по-поносим. Поне при мен е така.

# 229
  • София
Не съм знаела, ще го имам като вариант. Мене вече почти не ме боли корема, като ми дойде и аз пропускам да пия нещо. Но аз преди пиех спазмалгон, на младини.

# 230
Здравейте! Някоя от вас забелязва ли изсушаване кожата на зърната на гърдите и дори леко лющене? Като цяло кожата ми е суха, но като изчетох в интернет едни страшни неща за суха кожа около зърната и се панирах.

# 231
  • София
Да не би да сте носили по-груба дреха на голо? Вълнен пуловер примерно.

# 232
Да не би да сте носили по-груба дреха на голо? Вълнен пуловер примерно.
Не.Чудя се дали може да има нещо общо с хормоните, през перименопаузата...

# 233
  • В полите на Пирин планина
Да не би да се приемат твърде малко мазнини с храната?
Щом има проблем и със сухота на кожата...

# 234
Купих си крем гермастан и мисля да взема и геритамин(вит.А + Е).Един от най- сигурните признаци за преминаване към менопауза бил сухата кожа, дали е така...

# 235
При всеки е различно, не го мисли толкоз...просто гледай да не изпитваш дискомфорт...мисля, че си взела правилно решение, мажи и с вазелин.При мен няма и помен от суха кожа, но пък други симптоми колкото щеш - горещи вълни, свръхемоционалност...станала съм "Тити Папазов" Joy ще мине и това....

# 236
При хипофункция също има много суха кожа.

# 237
Абе аз ще ти ги пратя, но ти се оказва, че си с голяма физическа активност, та.... дали е възможно от това да е проблема, че си претоварвала редовно ставите 🤔

Прерових цял интернет и това си го пише навсякъде - няма лечение. Както и има почти 100% съвпадение с описанието на всички симптоми, които имам. Имало само облекчаване на симптомите с нещо си - препарат или сваляне на килограми, пише че само 4-6 кг да са свалени много добре се усещало. Аз в момента съм 76 и не знам как ще стана 70. то и тези 76 не са ми никак леки за удържане. Аз съм предразположена към пълнота . Трябва много да внимавам защото предния път така като свалих килограми което ми се случи в самото начало на пременото заради вълни, безсъние,  проблеми с пулс и сърце  и затова стана без дори да го целя - загубих мускулна маса и си докарах херния.
Мъжът ми предлага да ходя на невролог с лазер лечение. Той има невралгия на троичния нерв на лицето и десет процедури лазер доста го облекчиха. Но неговото е нерв а моето е става. Аз му говоря говоря, той си знае своето.

# 238
Защо не пробваш, и лазер и физиотерапия, каквото ти предложат, балнеолечение също.
За килограмите те разбирам много добре.

# 239
  • София
Някакви съвети можете ли да ми дадете против ранно събуждане? Да започна с това, че съм на 43 години, с оскъден цикъл на около 25 дни и лека хипофункция на щитовидната жлеза. Забелязах, че като пия чай от бял имел и евентуално магнезий, спя по-добре, успявам да докарам към 7-8 часа сън и се чувствам енергична през деня. Със заспиването почти нямам проблем. Ако случайно се разтревожа, взимам малко валериан и си заспивам, но по-често се събуждам рано и след това цял ден ми е криво и нямам достатъчно енергия. Та приемам съвети против това ранно събуждане. Пила съм преди Лейди хармония не видях кой знае какъв ефект започнах пак вечерна иглика да видим дали ще усетя разлика. Витамин d и b12 са ми ниски. И тях пия приемам допълнително

Общи условия

Активация на акаунт