С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 758
  • 744
  •   1
Отговори
# 255
Аз наистина не мога да разбера как някой друг ще ти чисти къщата? Смисъл как ще позволиш, пък и къде са тия мераклии. Моята свекърва в началото като й ходихме за ден-два на гости се опитваше да ме товари с задачи като например да й простря прането, аз се обръщах демонстративно към сина й и казвах какво иска майка му. Как ще върша на някой друг домашните задължения, не са ми платили за домашна помощница.

А той как ти отговаряше?

# 256
Анонимен , посмях се с твоя разказ. И при нас в началото е имало такива изцепки, но вече не. Аз като отида на етажа, на който сега живее дъщеря ми ,/ ако гледам внучката/ не чистя и не подреждам. Изключвам това, което сме разхвърляли с детето. Не ровя, не разглеждам, не подреждам. Когато мама дойде на гости не ѝ давам да пипне нищо, искам да си почине.Когато свекърите дойдат, то е за месец, защото са далече, свеки готви.Ние сме о зял ден на работа, те са в къщи. И по двора оправя разни неща. Това не ми пречи.Но се дразня, ако ми пренареди шкавофете.Аз съм ниска и най-често ползваните неща са долу ниско.Тя все ги слага на високо, но те всички са високи.

# 257
Май се разбира както е удобно. Едно е да сложиш масата да обядвате всички заедно, да приготвиш ядене, да измиеш чиниите. Говоря за съвсем различно- да й се простира, да й се сгъват дрехите, да й се мият чиниите от преди седмица и още каква ли не къщна работа, която тя трябва да си я свърши. В началото като ходихме, буквално стоеше на вратата и ни чакаше със списък задачи за двамата. Е, няма как да стане.
К.А.Г, сам преценява дали да ги свърши или вече е прекалено нагло и я кара сама да ги върши.
Бобото, първо не съм банка и парите ми не растат по дърветата и не ги бера. Второ сушилнята няма да реши проблема с наглостта и мързела й.

# 258
Абе да, ще подарявам сушилня, защото мен чака да й просна прането. Как ли пък не.

Наистина, едно е да помогнеш със салатата, да сложиш масата, да измиеш чиниите, а коренно различно е да метеш, пускаш прахосмукачки, бършеш прах, сгъваш дрехи... Това бих го правила, ако отида на гости на приятелка с бебе или след операция/счупен крайник и т.н.

# 259
lane122,  ти си просто образцовата снаха по форумския модел!  Браво на теб!  Не знам от колко време сте заедно,но гледай само да не се разминеш с твоя "мъж".

# 260
К.А.Г, а какво се очаква от мен? Да слугинствам на 50 годишна права, здрава жена. Защо? Като цяло не знам защо си правя труда, но просто ми е интересно да разбера мисленето ти.

# 261
Моята беше на 46 като пристигнах под нейно ръководство, аз нямах 20. Тогава не съм осъзнавала ,но сега ме  е яд, колко много ме е ползвала, вероятно защото аз няма кого да ползвам за слуга.
Права си,  разлика в поколенията си има.

# 262
  • гр.София
🤗

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 17:50 от Nicole21

# 263
Боряна, ти си пристигнала млада и си заживяла при нея. Докато сега се женим на други години, изучени и финансово независими. Съвсем различно е, нито някога съм зависила от нея, нито сме живяли заедно. Та когато тя изчисти моята къща, тогава аз ще изчистя нейната.

# 264
Тя пак че не те чака на вратата с протегната за целуване ръка Grinning

# 265
Не знам защо говорим за възпитание, при положение, че е възпитано гостите да не ти проскат дрехите, нито да ти мият чиниите. Аз моите гости не ги карам да го правят, не знам за вас.
Когато отида у свекървата, понеже сме роднини, а не съм обикновен гост, подреждам, ако съм разхвърлила, слагам и вдигам чиниите, забърсвам масата. Нещо, което у приятели не правя. Мъжът ми е забранил у свекървата да мия чинии, да готвя, да пера, да простирам и т.н., въпреки че в началото се напъвах. Тя пък като ни дойде на гости си идва на гости, не й давам нищо да пипа. Иначе й пазаруваме, носим й разни по-скъпи техники, от които има нужда. Някой ден сигурно ще се налага да й нося храна и да чистя, когато тя вече няма да има сили. Но да я викна да ми чисти ще ме е срам.

# 266
Тя пак че не те чака на вратата с протегната за целуване ръка Grinning
Така се прави. 😃 Едно време тя е била тормозена от свекърва си, както тя е споделяла, и колко ли години е потривала доволно ръце и е чакала да дойде снахата и изведнъж се появявам аз...имотната булка, гражданката, както съм чувала да ме наричат 😃

# 267
  • гр.София
Боряна, ти си пристигнала млада и си заживяла при нея. Докато сега се женим на други години, изучени и финансово независими. Съвсем различно е, нито някога съм зависила от нея, нито сме живяли заедно. Та когато тя изчисти моята къща, тогава аз ще изчистя нейната.
Аз не смятам, че някой трябва да ни чисти и подрежда, както и ние на тях. Всяка жена си има свое домакинство и се справя сама с него. Хайде да е на 80 години и да не може, тогава да помогнеш, но в противен случай...

# 268
Като сме на гости, не помагам особено. Няма какво да се блъскаме двете в кухнята. Най-често отиваме за обяд през уикенда и вече е готово. Максимум да дам някоя друга чаша, чиния и прибори.
Същото е като идват у нас. Няма какво да се блъскаме и да се мотаме в кухнята. Не обичам да ми се пипа.

Слагам всичко на масата, казали сме към колко е удобно да дойдат. Хапваме, пийваме, виждаме се и хич не искам никой да разтребва. Като има гости у нас никога не им давам да пипат нещо, освен алкохол и безолкохолно до тях да си сипват сами.

Понякога съм изненадвала свекър ми с нещо вкусно и съм носила дори готово ядене от вкъщи като им ходим на гости. Той обожава дроб, а свекърва ми не яде. И не го готви добре. Като искам да направя нещо за него, готвя го в нас и го нося у тях готово.

# 269
  • София
Охо, метлата е минала..

Общи условия

Активация на акаунт