С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 754
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
Аз наистина не мога да разбера как някой друг ще ти чисти къщата? Смисъл как ще позволиш, пък и къде са тия мераклии. Моята свекърва в началото като й ходихме за ден-два на гости се опитваше да ме товари с задачи като например да й простря прането, аз се обръщах демонстративно към сина й и казвах какво иска майка му. Как ще върша на някой друг домашните задължения, не са ми платили за домашна помощница.

# 241
За предишните поколения май помощта в домакинството е била един вид социализиране. Не за всички хора, но за голяма част. Мъжете се социализират на масата със салатката, пък ти ела да ми помогнеш да доприготвим основното в кухнята и да си поговорим. Случвало ми се е, като ходим на гости на по-възрастни хора.

# 242
Също така един вид признание, че те приемат за "вътрешен". Свой можеш да помолиш за такива неща, гостът - не.

# 243
А, не знам за другите свекърви, моята дава нареждания кой какво да й свърши, за да може да се излегне, все пак е уморена. Какво по-нормално от това като сина ти и снахата дойдат на гости да ти почистят, да ти проснат прането, да ти изметат градинката. 😃

# 244
  • при късмета
Аз не мога да си обясня, как се случва това разместване и пренареждане на практика. Ако е "ела да ми помогнеш", то тогава и домакина е там и с помощника прави каквото и да е заедно. Т.е. не виждам начин "помощника" да пренареди нещо, защото се предполага, че се води по домакина и просто помага за това, което прави. Пренареждане може да се случи само, ако домакина липсва и "помощника" си вилнее сам в жилището. А това не е помощ, а безобразие, невъзпитано, безочливо и нагло. Всичко друго, но не и помощ.
У нас има ключове и от свекъра и от майка ми. От нас има само у майка. Нея като я няма за по-дълго, отиваме аз или мъжа ми, поливаме цветята и си тръгваме. Нас като ни няма, закарваме котката у тях, за да не се разкарва всеки ден и тя идва, полива цветята и си тръгва. Скоро остана с детето за 2 дни, но вместо да го заведем при нея тя дойде, защото котката трябваше да се води всеки ден на инжекции, а клиниката е до блока. Беше готвила и всичко, което беше ползвала си беше на същото място. Където го е намерила, там го е оставила. Гардероба беше отворила само да вземе хавлия и се обади да пита точно къде, че бях забравила да извадя. Не, че ще направя скандал, ако солницата не е на мястото си, не съм такъв маниак, но ако едно с едно няма както е обичайно е съвсем друго

# 245
А, не знам за другите свекърви, моята дава нареждания кой какво да й свърши, за да може да се излегне, все пак е уморена. Какво по-нормално от това като сина ти и снахата дойдат на гости да ти почистят, да ти проснат прането, да ти изметат градинката. 😃
От колко време сте заедно и на колко сте години?
 Моите са от 20 заедно  и над 40 годишни. За пръв път  като идваха по Коледа снахата пое, та изми едни чинии  и чаши, като гадже пипаше , в началото , първите идвания  и край.
 Ама моля ви се , гостите не са децата ни, и са гости до три пъти.
 Какво ще ви стане да пометете или пипнете нещо, да не е прането , все пак има бельо, неудобно малко.
 Но да се тръшкате като принцеси и чаша и вилица да не вдигате - моля, галената Богданка е в приказките ,не в живота. Можем и  сами да свършим работата си,  да помогнете е възпитание ,загриженост,  близост , връзка.
  Пък и  сте млади ,по-здрави от нас, няма да се счупите.  Не тя да ви кара, сами да поискате  е редно.
 Не съм карала никого за нищо. Няма и да накарам, ако ще да потъна в мизерия.  Това е лична преценка.

Да стоиш  като изтукан е  простено на млади ,скоро свързани , ново семейство. След години си е ...да не казвам.
 На третия ден ми връчиха къщата, без тяхната стая. Печката, готвенето, пазаруването. Работа започнах на следващия сватбата ми ден.  Преместих се от една на друга работа.Смятала съм го за нормално. Не съм сядала на масата без на нея  да има нещо от мен. Дали приготвено ,дали да сервирам или отсервирам от самото начало.
 Свекърва ми е казвала - като ти е дошло на ум за мъж,  ще ти идва  и за другите неща ,слугуването.

# 246
  • Варна
Моята свекърва живее и работи в чужбина. Идва си веднъж на няколко години за по седмица-две и отсяда при мен, а не при сина си. При мен има много място, аз по цял ден съм на работа, детето е вече голямо и няма нужда от грижи, разполага с отделна стая. При сина й тези условия ги няма. Тя се хваща, чисти, но не пренарежда, а лични вещи не пипа. Но миналото лято ми излъска цялата къща, баня, кухня, изми прозорци, направо ме остави без думи. Отначало малко се подразних, после си викам ей, моме, някой е свършил всичката ти омразна работа без да гъкне, така че си мълчи. И си я глезя, и си я водя по заведения, и подаръци си й правя, защото тя го заслужава. Не заради чистенето, а защото е прекрасен човек. Щях да ги правя тези неща, ако ще и вилица да не беше вдигнала у дома.

# 247
От колко време сте заедно и на колко сте години?
 Моите са от 20 заедно  и над 40 годишни. За пръв път  като идваха по Коледа снахата пое, та изми едни чинии  и чаши, като гадже пипаше , в началото , първите идвания  и край.
 Ама моля ви се , гостите не са децата ни, и са гости до три пъти.
 Какво ще ви стане да пометете или пипнете нещо, да не е прането , все пак има бельо, неудобно малко.
 Но да се тръшкате като принцеси и чаша и вилица да не вдигате - моля, галената Богданка е в приказките ,не в живота. Можем и  сами да свършим работата си,  да помогнете е възпитание ,загриженост,  близост , връзка.
  Пък и  сте млади ,по-здрави от нас, няма да се счупите.  Не тя да ви кара, сами да поискате  е редно.
 Не съм карала никого за нищо. Няма и да накарам, ако ще да потъна в мизерия.  Това е лична преценка.

Да стоиш  като изтукан е  простено на млади ,скоро свързани , ново семейство. След години си е ...да не казвам.
 На третия ден ми връчиха къщата, без тяхната стая. Печката, готвенето, пазаруването. Работа започнах на следващия сватбата ми ден.  Преместих се от една на друга работа.Смятала съм го за нормално. Не съм сядала на масата без на нея  да има нещо от мен. Дали приготвено ,дали да сервирам или отсервирам от самото начало.
 Свекърва ми е казвала - като ти е дошло на ум за мъж,  ще ти идва  и за другите неща ,слугуването.
Когато се запознахме с ММ свекърва ми беше на 45, сега е около средата на 50. Нито е болна, нито е на легло, за да не може да си изчисти сама къщата. Не говоря, когато се съберем заедно, тогава аз ще сготвя нещо, ММ ще измие чиниите, всеки ще има някаква задача. Говоря за това, че ако зависи от нея, тя ще иска цялата къща да й изчистим, защото е много уморена. Тя цял живот си е така, ляга на леглото и чака някой да й свърши работата. Ако говорим за Богданки тя е точния пример. Боряна, различни поколения сме и разбиранията ти са съвсем различни, това съдя само по последното ти изречение.

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 09:32 от Jane122

# 248
Ех, момичета, нищо не сте видяли от феномена "преподреждане на къща". Със свекърите живеем в различни градове, на много голямо разстояние един от друг. Заради това се виждаме рядко, нямаме драми и тактично ги избягваме и двете. Обаче всяка година ни идват за по 1 седмица на гости и понеже е във време, когато ние не можем да си вземем отпуск, те седят в апартамента и си правят компания с децата, а ние с мъжа ми ходим на работа през деня и се виждаме вечер. Да, обаче на нея и доскучава и съответно една година реши да си запълни деня като преподреди всяка стая в къщата. Започна по ред на номерата и всяка вечер ми се даваше пълен разбор какво е подредено през деня с очакване да ръкопляскам с две ръце. Аз вътрешно беснея, но нали е само за 1 седмица, а и я познавам и знам, че тя си мисли, че ми помага по този начин и ми върши добро- усмихвам се и пазя мира в родата. Само си повтарям - "не ми пипай спалнята, не ми пипай спалнята". Да обаче реденето с всеки изминал ден все повече неумолимо се приближава към спалнята и най-вече към нощното ми шкафче, където познайте какво държа - пълно чекмедже с благинки за разнообразяване на нощният живот с любимия. И на последния ден отварям аз въпросното шкафче с надеждата, че е спряла навреме и какво да видя - намерила от някъде дебел картон, направила от него разделители по размера на шкафчето и наредени: овлажнител - картонен разделител- презервативи - картонен разделител - прилежно сгънати дантелени прашки - картонен разделител- жартиери - картонен разделител - дантелена еротична нощничка и т.н:disappointed_relieved:. Всичко беше подредено като аптекарски шишета. Известно време наистина нямах проблеми да си намирам в тъмното каквото ми трябваше посред нощ, за разлика от всичко останало в къщата, което издирвах с месеци къде точно е бутнато Sweat Smile Повече не го повтори този номер ако трябва да съм честна, превърна се в отлична смешна история за разказване в компания, но тогава бях меко казано бясна.

# 249
Ех, момичета, нищо не сте видяли от феномена "преподреждане на къща". Със свекърите живеем в различни градове, на много голямо разстояние един от друг. Заради това се виждаме рядко, нямаме драми и тактично ги избягваме и двете. Обаче всяка година ни идват за по 1 седмица на гости и понеже е във време, когато ние не можем да си вземем отпуск, те седят в апартамента и си правят компания с децата, а ние с мъжа ми ходим на работа през деня и се виждаме вечер. Да, обаче на нея и доскучава и съответно една година реши да си запълни деня като преподреди всяка стая в къщата. Започна по ред на номерата и всяка вечер ми се даваше пълен разбор какво е подредено през деня с очакване да ръкопляскам с две ръце. Аз вътрешно беснея, но нали е само за 1 седмица, а и я познавам и знам, че тя си мисли, че ми помага по този начин и ми върши добро- усмихвам се и пазя мира в родата. Само си повтарям - "не ми пипай спалнята, не ми пипай спалнята". Да обаче реденето с всеки изминал ден все повече неумолимо се приближава към спалнята и най-вече към нощното ми шкафче, където познайте какво държа - пълно чекмедже с благинки за разнообразяване на нощният живот с любимия. И на последния ден отварям аз въпросното шкафче с надеждата, че е спряла навреме и какво да видя - намерила от някъде дебел картон, направила от него разделители по размера на шкафчето и наредени: овлажнител - картонен разделител- презервативи - картонен разделител - прилежно сгънати дантелени прашки - картонен разделител- жартиери - картонен разделител - дантелена еротична нощничка и т.н:disappointed_relieved:. Всичко беше подредено като аптекарски шишета. Известно време наистина нямах проблеми да си намирам в тъмното каквото ми трябваше посред нощ, за разлика от всичко останало в къщата, което издирвах с месеци къде точно е бутнато Sweat Smile Повече не го повтори този номер ако трябва да съм честна, превърна се в отлична смешна история за разказване в компания, но тогава бях меко казано бясна.

Доста ме развесели😂
Сигурна съм, че си се ядосала, но както се казва - това е по-малкото зло!😃

# 250
  • София
Леле, представям си ако имаше някакви... по-хард устройства Simple Smile Ми така де, може да си падате по БДСМ
Или ако беше намерила колекция вибратори, макар че по подразбиране те са за самотните жени

Последна редакция: вт, 31 яну 2023, 11:29 от Cuckoo

# 251
Jane122 Последното изречение  е цитат от моята свекърва , така че е през няколко поколения , тя не го   е измислила  ,  а чула от други преди нея.
. Може и  да е Богданка, не я познавам и  е хубаво ,че се включвате. Заради това казвам ,че всеки си преценява какво , но нека е нещо  докато сте там.
 Нормално е да подготви стаята ви ,храната , нормално е  и включването. На гости са  идвали приятели на сина, другия, ами кеф ми  е, като не се чувствам сама, а  участват , като свършили , прибрали масата , празните неща и до мивката. Нещо  е.

# 252
  • София
Винаги съм помагала за чиниите, когато сме се събирали на село при свекърите, защото в началото дори нямаше течаща топла вода, а се събират купища чинии.
ММ у нас миеше, но как пред родата ще прави такива срамни неща...
2-3 пъти в годината не са ми паднали ръцете. А и свеки не си стои все на 50 години, остарява

# 253
Е, ми то на гости се седи с ръце в джобовете.
Как така ще се прекараме да свършим нещо , то възпитанието в емпатия започва от най-ранна детска възраст, ама някои родители явно го пропускат. Wink

# 254
  • при късмета
Всеки като отиде у родители, независимо неговите или на половинката, ще свърши нещо и няма да е на гости в буквалния смисъл. Обаче и да  те карат и да нареждат, не е редно

Общи условия

Активация на акаунт