С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 753
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
Самостоятелността беше нещо хубаво до момента, в който се появи идеята за безплатно чистене и принципите отстъпиха пред мързела.
Една ма ко си устоя на принципите и заяви, че не си продава свободата за подредени (и забърсани) шкафове.
Още малко и ще прочета как е много хубаво да си в етаж от къща в Бояна. Joy

# 226
Аз самата обичам да чистя и да подреждам, не ми е комфортно в гардероба и шкафовете да е хаос. Трудно някой ще реши да ми пипа нещата и да пренареди по негово усмотрение, но ако този някой е по-подреден и от мен - няма драма.

# 227
Е, опосум, това са две различни неща. Ако някой идва всеки ден, чисти кухнята без коментари и си тръгва, нямам нищо против да нареди шкафовете, както на нея и е удобно. Аз ще бъркам там само да вадя, цапам и разхвърлям Grinning
Но това е в сферата на фантазиите, или е в графата домашна помощница, плащаш-получаваш услуга.

Ако ще си "плащам" за чистенето по друг начин, например със слушане на непоискани съвети и премъдрости, няма да съм толкова ларж, по-добре си ми е на разхвърляно.

# 228
Да, да, различно е.
Като ги получава Никол от Бояна е лошо, като ги получава ССФ е добро.
Никъде горе не видях да се поставя условие за липса на съвети.
Всеки каза - пращайте ми свекърва да чисти и подрежда.

# 229
Ама чужда пращайте, чуждата не е като своята Stuck Out Tongue Winking Eye

# 230
  • Пловдив
Да, да, различно е.
Именно. Аз си живея в моя, на мъжа ми и на банката апартамент. Не се оплаквам нито от мъжа, нито от банката, че не се разбирам. А Никол от Бояна идва да ми мрънка. Хем етажа в Бояна не е точно неин.

# 231
Да, обаче на Никол етажа в Бояна и е наследство...в бъдеще неопределено време...евентуално, де!
Нека си хабят нервите, щом ги влече! Аз обаче не разбирам друго. Защо си взимате мъже, с които не можете да се разберете предварително  по основни жизнени проблеми? Единствени са и борбата е да не ги загубите? Наистина не мога да осмисля и тази борба за надмощие над децата вътре в семейството. Детето не е ли и на двамата родители? Какви са тези забрани в стил детето е мое и ще го използвам като разменна монета- ако свеки слуша и гледа детето по указанията на тъщата, ще го вижда, ако не скача по моята свирка няма.

# 232
Какво наследство има Никол от къщата на свекърите? Те са живи и здрави, а и млади май даже Simple Smile

# 233
Какво наследство има Никол от къщата на свекърите? Те са живи и здрави, а и млади май даже Simple Smile
Е точно, де! Докато стигнат до наследство я камилата, я камилата!

# 234
  • Blondeville
Opossum, губя се в тезата ти нещо, ама накрая на деня съм уморена, та извини ме.

Никол каза, че изобщо не иска свекървата да ѝ помага, не иска да ѝ ходи на етажа. Свекървата сама предлагала помощта си.

Никол свекървата ѝ я дразни с близостта и съществуването си. Същевременно тя доброволно е избрала тая ситуация, от която се оплаква.

Аз да ви кажа, привърженик съм на самостоятелното домакинство кагегорично. Човек да си ходи по гащи, да си разхвърля и подрежда колкото и когато си иска, да си прави спокойно шумен секс и т.н.

Но пък предпочитам роднините да са близко. Животът е кратък и е хубаво хората, които обичаме да са ни близко. И от чисто прагматична гледна точка е по-лесно. Като свекърите монтираха нови уреди, мъжът ми само се качва нагоре-надолу по етажите, не си губи половин ден в пътуване за да им помогне. Ние пък днес монтирахме шкаф, “съседът” отгоре помогна и си продължи после със своите си задачи.

Хората ако са нормални, емоционално интелигентни и възпитани, няма начин да не се разберат в 99% от случаите. Колкото по-малко от участниците отговарят на горното, толкова повече процентът спада обаче.

В останалия 1% могат отвсякъде да ти вгорчат живота, но ако са и близо, ти го вгорчават по-бързо и по-лесно.

А за разбирателство - то е двупосочно, не може само да изискваш, да вменяваш очакванията си на хората и да искаш да мислят и действат като теб/в твоя полза, а насреща да се държиш с тях като борсук Stuck Out Tongue Winking Eye

Да, да, различно е.

# 235
Много пъти съм писала за моята свекърва и тоталната ѝ липса на всякакво умение да готви! Нооо да знаете как чистиииии! Няма равна. Аз мразя чистенето и го ненавиждам. Преди години тя учеше висше вечерно и някой път оставаше след лекции да спи у нас. Влезе да се къпе и оп, след нея банята блести. Как имаше сили тая жена да мие баня в 12 ч нощес, не знам. Аз психически се подготвям по 1-2 дена за това чудо "миене на баня". И въпреки това сколасвам и сама да я измия, не ща свекърви често да ми идват у нас.

# 236
Като ученичка в гимназията още бях на квартира и баба дойде за 2-3 дни хем да ме види, хем да се види с нейна братовчедка. На излизане за училище й казах нищо да не пипа. Е познайте... Седмици след това не можех да си намеря нещата.
Майка ми и тя лятото реши, че трябва да оптимизира багажа в кашоните вкъщи. Вече не са тематично разпределени нещата вътре, а където имало място, мушнала нещо от друг кашон.
След две седмици ги чакам на гости с баща ми и съм леко нервна като си тръгнат какво ще е.

# 237
На мен пък ми е странно това. Ако помоля майка си и свекърва си да почистят, ще го направят. Но да бъркат по шкафовете, да ми подреждат гардеробите - не.

# 238
  • Somewhere beyond the moon and stars
Честно казано, и за мен е доста странно майка ми или свекървата да дойдат да чистят и подреждат вкъщи.
Когато остават на гости за седмица - две, пак си е мое задължение. Изобщо не ги виждам да преподреждат.
Иначе у свеки всичко е перфектно, слага ме лесно в малкия си джоб, но не би си позволила у нас.

# 239
Никак не е сигурно това.
Синът ми беше много по-често при свекъра ми, отколкото при майка ми, но предпочиташе нея.
[/quote]

Съгласна съм. Моята внучка,която е всекидневно при мен  казва, че иска повече другата баба,  защото аз  я  карам да учи,а там си играе.

Общи условия

Активация на акаунт