С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 782
  • 744
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Точно заради майката, синът е станал свестен вероятно. От малък е научен да върши и мъжка и женска работа, за да може да я отменя. С такъв мъж, ежедневието е несравнимо по-лесно. Както и с оправен мъж, излязъл рано от вкъщи.

# 286
Ох, К.А.Г, мине не мине претопляме манджата. Едни и същи въпроси, едни и същи лафове...

# 287
Аз пък много добре разбирам и оправдавам Джейн. Не понасям глезени и мързеливи жени, които само се правят на болни и все чакат някой друг нещо да им свърши, с нещо да им помага. И особено ако отношението от такива е лошо, не бих си мръднала и пръста за тях, а не е като да не съм възпитана да помагам.

# 288
Има много фактори, които влияят на развитието на детето. То не е само маминка.
ММ ако беше останал да живее с техните, сигурно нито щеше да си направи ядене, нито да се изпере. Добре, че се е изнесъл и е живял сам.

# 289
О, да,да!  Вашите мъже са читави,защото не са отгледани от некадърните си майки, а от баба си или от 12-годишни са започнали  да  се  отглеждали сами. Това сме го чели тук не  един и два пъти.

# 290
Ами аз, примерно, съм пълна противоположност на майка ми, като мироглед. Да, тя ме е отгледала, но не съм нейно копие като поведение. Дори умишлено избягвам някои нейни черти и действия. Та защо мъж отгледан от кофти родители да не е читав?

# 291
  • София
Аха, само майките отглеждат. Бащите са част от мебелировката (изключвам тези, които викат мама да им гледа детето, говоря за нормалните бащи).

П.П. Обаче какво пречи един нормален човек (мъж или жена) да е взел част от отрицателните си черти от майка си? Това не го прави автоматично "нечитав".

# 292
  • София
О, да,да!  Вашите мъже са читави,защото не са отгледани от некадърните си майки, а от баба си или от 12-годишни са започнали  да  се  отглеждали сами. Това сме го чели тук не  един и два пъти.
Е, не си права. Майката може да е егоист, а синът точно затова да не е такъв.
Хората или следват примера на родителите си, или се разграничават, а сигурно най-честото е нещо смесено.
ММ не е имал пример баща му да готви, но сега го прави. Имал е пример баща му да прави ремонти, но той самият не умее и не се хваща. Различни времена, различни хора

# 293
  • при късмета
КАГ, не знам защо се запъваш и продължаваш да настояваш на нещо невярно, особено след като всички ти казват обратното? А да, защото си свекърва и само ти си права, по-младите от теб са некадърни, мързеливи и глупави. Продължавай да си живееш в заблудите, не мърдай ни на сантиметър от разбиранията си и с втората снаха може и да се виждаш веднъж на високосна, от там и със сина ти

# 294
  • София
Точно така е, Cuckoo. Майката е един от основните фактори във възпитанието. Може да е пример, но може и да е антипример.

# 295
Ех, КАГ отново ескалира и минава в крайности. Явно като не става на нейната и се тръшва.
Каг, не си права. Ама изобщо не си.

# 296
Един родител може да дава едновременно и хубав, и лош пример, просто за различни неща. Виждам как мм оценява много, че е имал грижовна и любеобвилна майка, но вижда и много негативни черти, от които се разграничава. Дори самия вижда колко грешно е отгледан като хранителна култура, която сам си е изградил.
Това са просто примери, но има още много други неща.

Аз също виждам толкова негативи в баща си, никога не искам да съм избухлива, да крещя и да обиждам. Но пък баща ми беше интелигентен и предприемчив, много работлив човек и постоянно с нови идеи. Не се отказваше и беше топ в работата си. Възпитал ме е на труд и да разчитам не на него, а на себе си. Това не значи, че и лошите черти трябва да усвоявам, научих се да ги разграничавам.

# 297
Ма  ко,ти винаги си  права, защото  имаш богат опит със свекърва.

# 298
  • при късмета
Нали виждаш, че не съм само аз? Искаш ли в първи пост да стоят твърденията и нагласите ти като меродавни, поне за всяка тема ще има материал? И това се изтърка, нали си наясно? Аз свекърва може да нямам, но съм снаха. Имам и свекър и зълва, на които се падам снаха. Или за свекърите трябва да има отделна тема? Съвсем издишаш с такива "аргументи". Като няма какво да кажеш по конкретния казус, идват несъстоятелните. Претендираш да си умна и съвременна жена, не схващаш ли, че по този начин сама се опровергаваш?
А дори да не бях снаха, имам достатъчно примери около себе си, за да мога да си извадя изводи за свекървите като цяло. Човек може да черпи и от чуждия опит, ама някои могат да излязат от собственото си тесногръдие, въпреки претенциите

# 299
Като чета в тази тема и ми се изясняват основите на враждата между снаха и свекърва.
Всъщност те са просто противоречия между две жени, възрастта даже не е определяща.
Всяка жена / аз също/ винаги е права за всичко, но като е млада е ОК, обаче после става свекърва или тъща /все тая/ и вече по презумпция е виновна.
Това го пиша от позицията на по-младата , демек снахата.
Животът е колело и то се върти ...
Основното е , че всеки трябва да си има своя дом-крепост и там да си се разпорежда на воля с домашните си "любимци".

Общи условия

Активация на акаунт