С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 692
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
Да, де ма ко, ама как се превъзпитава възрастен човек? Там е “едно си баба знае”..
Ако Никол иска да е широко около вратлето - вариантите са взаимно изнасяне или в краен случай - самостоятелно.
Не вярвам ни тя, ни мъжа да окопитят свекървата..И/или тъщата. Нещо и там ми намирисва..

# 676
  • Варна
Чета, чета и още повече се убеждавам, че незабавно трябва да се отърва от наследения етаж на двуфамилна къща... Sad

# 677
  • при късмета
Да, де ма ко, ама как се превъзпитава възрастен човек? Там е “едно си баба знае”..
Ако Никол иска да е широко около вратлето - вариантите са взаимно изнасяне или в краен случай - самостоятелно.
Не вярвам ни тя, ни мъжа да окопитят свекървата..И/или тъщата. Нещо и там ми намирисва..
О не не, за превъзпитаване изобщо не говорим. Говорим за действия, които биха помогнали, ако разговори не вършат тази работа. Тя свекървата и действията няма да си промени, освен нагласите или не разбира от дума, така че в такива случаи само противодействие би имало някакъв ефект. Докато се оплаква, че и се правят забележки, вместо да ги приеме, не гледа детето. Не се дава отчет къде и за колко време отиват. Ако не престане да рови у тях, може и да я обвинят, че нещо липсва, ей така да и дойде акъла. С две думи, колкото и да е крайно, каквото свърши работа. Далеч съм от мисълта, че това ще я превъзпита, но ще парира допълнителни щети. Например за детето. За останалото да се тръшка колкото иска

# 678
Мако, с тази стройна система от препоръки за противодействие, ако съм аз, ще улесня младите с един свекървенски шут от етажа 😀.

То това и без друго е най- доброто за тях.
Ако някой ме обвини в кражба , няма да го понеса. Леле

# 679
  • София
Този етаж не се знае точно с какъв статут е.

Макар че такъв шут би бил много полезен, според мен. За всички. На мястото на Никол бих се  възползвала максимално от такъв.

# 680
Едва ли е с превес на права за младите.
То по действията личи.
Ходят си като у дома си .
Сигурно е и еднофамилно

# 681
  • София
А, не бих съдила по действията. Има нахални хора, които и в чужд дом се държат като у дома си.

# 682
За мен цялата къща, тоест и двата етажа са законова собственост на свекърите на Никол, а те с мъжО са просто ползватели на единия етаж.
Ако съм в грешка нека Никол обясни как седи документално казуса със собствеността на заветната къща в Бояна.

# 683
  • София
Тя написа, че не е чела НА.
Нямам намерение да гадая и да си напасвам удобни сценарии.

# 684
Ами няма тук изход, освен всеки да направи някакъв компромис, за да стане съжителството поносимо. Като снаха с две свекърви, вече покойници, доста опит имам , но при мен работеше инстинктът за самосъхранение.
С първия ми мъж , нали бЕх млада и възпитана, често ходехме до градчето му, той си обичаше къщата, двора. Аз там бях като кръпка. Все в напрежение, суетях се под критичния поглед на свекървата. Колко рев съм изревала без причина. Само заради нейна реплика. Та от един месец лятото гостуване, съкратих тактично престоя, но пък тя започна да идва в София . Първото ми зверско изриване на ръцете беше, когато спа при нас 😂.
Нямаше как да противодействам, той и синът и, и дъщеря и не я обичаха, защото ги е тормозила и наказвала като деца.
Единствено дистанция спасява .
Но Никол си иска на етажа и това е.
И да превърне мъжа си в оръжие.
За мен не става така, но не знам и как става.
Един двор , ще си гледат муцуните постоянно и за дълги години напред

# 685
Е , ми май ѝ се налага да прояви някакъв интерес и да се осведоми.
Положението е такова, че трябва да знае - какво може и какво не.

# 686
  • при късмета
Тайс, тя свекървата напира детето да е там, да не я забравело. А то върви с родители и най-вече с майка си. А собствеността на имота, няма отношение към този въпрос. И това, че ходи там като у тях си, не е никаква гаранция, че фигурира в НА. Още с първия казус Никол каза, че е на мъжа ѝ, затова не предполагам, гледам какво е написано. Само за ползването не уточни и каза, че не знае. Но сама знаеш, че ако ползвателя има това право и смята да го упражнява, а към момента там живее собственика или друг, трябва да го изясни. А към момента го прави като крадец, не като официален ползвател.
А и да ги изгони, това включва и сина, трябва да го вземе предвид. С 8 месечно бебе, няма как да изгони само снахата. Ако вземе да "ги улесни" поне на сина ще стане ясна картинката, защото сега е видно, че не е. И той ще престане да припира да натресе майка си на жена си и да са залепени по цял ден, каквото е основното оплакване на Никол
За мен цялата къща, тоест и двата етажа са законова собственост на свекърите на Никол, а те с мъжО са просто ползватели на единия етаж.
Ако съм в грешка нека Никол обясни как седи документално казуса със собствеността на заветната къща в Бояна.
Собственост и ползване може да са на различни хора, за един имот, съвсем законно отразено в НА. Правете разлика. Обичайно е обратното, ако собствеността е на син/дъщеря, възрастните имат право на ползване. Не, че не може другото

# 687
Скрит текст:
О не не, за превъзпитаване изобщо не говорим. Говорим за действия, които биха помогнали, ако разговори не вършат тази работа. Тя свекървата и действията няма да си промени, освен нагласите или не разбира от дума, така че в такива случаи само противодействие би имало някакъв ефект. Докато се оплаква, че и се правят забележки, вместо да ги приеме, не гледа детето. Не се дава отчет къде и за колко време отиват. Ако не престане да рови у тях, може и да я обвинят, че нещо липсва, ей така да и дойде акъла. С две думи, колкото и да е крайно, каквото свърши работа. Далеч съм от мисълта, че това ще я превъзпита, но ще парира допълнителни щети. Например за детето. За останалото да се тръшка колкото иска

Боже... даваш си сметка, че става въпрос за родната майка на един от двойката, нали? Ами ако някой така обвини нарочно лъжливо твоята майка в кражба?

Почваш да ме плашиш, честно.

# 688
  • при късмета
Ами да, Ирис, ако ми рови из къщата в мое отсъствие и нищо друго не помага и до това бих прибегнала и за твой ужас, без никакви скруполи. Бих намерила начин това да престане, ако свекървата се е запънала, че е в правото си и този начин ще е такъв, какъвто тя самата ме принуди да използвам.
А ако моята майка го прави това нещо, при положение, че е наясно, че не е приятно за някой от моето домакинство, не бих я защитавала, нищо, че ми е майка

# 689
То е реципрочно,  тъщата като е постояла в чуждата къща, е обидно, че я гонят. Но свекървата като се завърти там е нахална.  За кучета и котки може, за прасета не може. Това ако не е двоен аршин, здраве му кажи.

Общи условия

Активация на акаунт