С какво ви дразнят свекървите? – 142

• 28 672
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
  • при късмета
Не е двоен аршин. Тъщата е била там да помага на родилка на легло и след това за бебето, докато родилката се освести. Не е била там, специално да рови из къщата и не е била там в отсъствието на живущите. Не могат изобщо да се сравняват двете.

# 691
Е, нали и нейната майка може да бъде обвинена, че е свила килограм злато, докато се е мотала там.
Честно, на моменти човешката глупост не само ме изумява, ами и започва да плаши.

# 692
  • София
Е, доколкото помня свекървата беше наредила тъщата да отиде, за да гледа авторката. Това след като мъжът е пуснал болнични, за да гледа жена си, нали... Но той иначе помага, де. В гледането на собственото си дете.

# 693
Ами да, Ирис, ако ми рови из къщата в мое отсъствие и нищо друго не помага и до това бих прибегнала и за твой ужас, без никакви скруполи. Бих намерила начин това да престане, ако свекървата се е запънала, че е в правото си и този начин ще е такъв, какъвто тя самата ме принуди да използвам.
А ако моята майка го прави това нещо, при положение, че е наясно, че не е приятно за някой от моето домакинство, не бих я защитавала, нищо, че ми е майка

Ами ако получи инфаркт от такова нагло и несправедливо обвинение и вземе та се гътне?

# 694
Ирис, тъкмо ще се реши проблема. Няма човек, няма проблем!

# 695
Да обвиниш свекървата във фалшива кражба ми се вижда като най-прекия път да се озовеш на изтривалката пред дома на мамини.

# 696
  • при късмета
Ами да, Ирис, ако ми рови из къщата в мое отсъствие и нищо друго не помага и до това бих прибегнала и за твой ужас, без никакви скруполи. Бих намерила начин това да престане, ако свекървата се е запънала, че е в правото си и този начин ще е такъв, какъвто тя самата ме принуди да използвам.
А ако моята майка го прави това нещо, при положение, че е наясно, че не е приятно за някой от моето домакинство, не бих я защитавала, нищо, че ми е майка

Ами ако получи инфаркт от такова нагло и несправедливо обвинение и вземе та се гътне?
Ами, ако на снахата ѝ спре кърмата от този стрес, налаган от свекървата? Ако нейното здраве се влоши заради това? Или разкара скъпоценния, контролиран син?
Искаш да кажеш, че е съвсем справедливо да ходи у тях, докато ги няма? Защото според мен не е. От несправедливите действия на свекървата, биха произлезли несправедливи и към нея противодействия. Все пак съм написала "ако" и "нищо не помага", където е основния смисъл в твърдението ми, но удобно го пропускаш. Като вземеш това от първостепенно значение, има друг смисъл, от този, който ти се опитваш да втълпиш

# 697
  • France
Не давайте такива съвети на Никол, че току виж...

# 698
  • София
А, тези съвети са напълно в стила на Анадолската Бояна.

Свекървата нарежда къде и кога да ходи тъщата. Мунчо пък помага в гледането на собствената си жена и дете. Мунка пък при проблем тича при/вика мама. Свекървата и тъщата се опитват да си разпределят чуждото семейство...

# 699
  • при късмета
Свекървата и тъщата се опитват да си разпределят чуждото семейство...
А те го допускат и се дават, така е.

Но все пак от страна на тъщата недопустими действия не намирам. А свекървата каквито и недопустими действия да предприема се търси оправдание и  се мисли за последиците за нея. Тя е първопричината за проблема, но как щяло да ѝ се отрази, ако някой ѝ отвърне със същото. Ми да беше мислила, ако не предприема недопустими действия, няма да има такива и с/у нея. Толкова е просто

# 700
Въобще не вярвам, че свекървата е ровила. Никол си ги говори само, а вие се хващате.
Много ми е интересно къде е "ровила"- в скрина с бельото, в кухненските шкафове или ?

# 701
"Преди да направят скандала на майка ми и да изговорят всички тези глупости, бях оставяла бебето на свекървата за по час-два, но сега вече край..."

"Свекървата е лелка в детска градина и постоянно е болна и всеки път си измисля различни диагнози... Че било синозит, че било задна хрема, че било от цигарите и тн. Освен това е супер неоправна. Например 100 пъти й показвам как се пуска кафе машината и тя не може да запомни. Не мога да бъда спокойна, ако й оставя детето, през цялото време ще съм на тръни и притеснена, защо да си го причинявам..."

"Много майки на кое място, дори и това биха забранили, имам такива познати. Искам да сведем контактите си до минимум."

"Заплахите за изгонване винаги са били под влияние на афект и наговаряне от страна на родителите му, както и дразнещи изказвания с които съм го провокирала."

"Те сътвориха целия проблем, заради ревността си, към майка ни. Преди това аз лично не съм имала проблеми с тях, разбирахме се."

Предлагам няколко  цитата на Никол.  Wink

# 702
  • при късмета
Въобще не вярвам, че свекървата е ровила. Никол си ги говори само, а вие се хващате.
Много ми е интересно къде е "ровила"- в скрина с бельото, в кухненските шкафове или ?
А защо си представяш, че ходи у тях докато ги няма? Качва се горе, влиза през вратата, стои на пръсти, като паметник и нищичко не пипа? Едва ли. Ако не иска да си вре носа, където не ѝ е работа, няма причина да е там, докато ги няма

# 703
Много противоречиви са изказванията на Никол. Но в тях не усещам гняв, а по-скоро ми звучат като хвалба - етаж в Бояна, майка, която й е предана, мъж, който много й помага, самочувствие, че може да налага желанията си, а не оплакване. Каквото и да направят свекърите, тя има с какво да им противодейства. Нали е родила внук, а те умират за него. Отново ще напиша - някой яко й вдъхва голо самочувствие. И този някой е мама. Но идва един предел. Понякога на хората им писва и търсят решение.
Нормалният родител ще дава адекватни съвети на детето си, което вече има собствено семейство. Ще й показва как да създава балансирани отношения и да не влиза в празни конфликти. Свекърите също не са ок, но те също са заиграли на хорото на тъщата, която иска да води. Лоша работа.

# 704
  • София
Скрит текст:
Много противоречиви са изказванията на Никол. Но в тях не усещам гняв, а по-скоро ми звучат като хвалба - етаж в Бояна, майка, която й е предана, мъж, който много й помага, самочувствие, че може да налага желанията си, а не оплакване. Каквото и да направят свекърите, тя има с какво да им противодейства. Нали е родила внук, а те умират за него. Отново ще напиша - някой яко й вдъхва голо самочувствие. И този някой е мама. Но идва един предел. Понякога на хората им писва и търсят решение.
Нормалният родител ще дава адекватни съвети на детето си, което вече има собствено семейство. Ще й показва как да създава балансирани отношения и да не влиза в празни конфликти.
Свекърите също не са ок, но те също са заиграли на хорото на тъщата, която иска да води. Лоша работа.
Е, нека да не си измисляме чак толкова. Невинна свекърва не виждам в тази ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт