Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 22

• 39 242
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
Момичета, работя в Евронюз България и подготвяме тема за следенето на рискова бременност в България и Западна Европа. Много ще искам някой да сподели личун опит и да си поговорим, за да знаят жените с подобни проблеми какво да очакват. Имаме и бъдещо мамче от Дания. Моля, която иска да се включи, да ми пише на лично съобщение. Успех и късмет

# 76
Него първо го изследвай. Ако е под 500-600 почни метилкобаламин на natural factors по 1. Но се следи през Б, защото спада. Фолата трябва да е около 30, не над 40. Желязо за при бременност над 20. Тези стойности ги знам от препоръките на д-р Сигридов.
Иначе пакета на Кандиларов е хубав,обхваща най- важните фактори. Друга хубава лаборатория е геника, но по- скъпа.

Yan25, миналия ден бях на ендокринолог - правих си профилактичен, че миналата година ми намериха 2 мини кистички. Ще исзледваме пак всички хормони, желязо, витамин Д и като я попитах как е според нея нивото ми на Б12 за забременяване –223 (чакам и хематолога да се произнисе другата седмица) и тя ми каза - "ооо, добре е, то Б12 не влияе на забременяването" и само дето не се изсмях. Laughing

# 77
За жалост това е мнението на много лекари ..аз затова написах тези стойности, че даже през бременността е ок и 700-900 да са според Сигридов..аз сега не съм бременна и ми е 404 ,което е малко,но поради анемия не го пия. После ще гледам да го качвам от 500 постепенно нагоре при бременност...

# 78
Здравейте мили момичета,
Аз съм Мирослава на почти 33 години и имам 1 малък сладур на 6 годинки. Една бременност съм имала до сега, нормална, безпроблемна да се каже, само със скъсяване на шийката и повечко лежане и естествено раждане в началото на 9 месец.
Сега с мъжът ми планираме да започнем опити за второ детенце, но искам преди това да направя някои важни изследвания. При първата бременност освен основни кръвни, друго не ми е пускано, тя стана спонтанно, не се бях информирала предварително и изцяло се доверявай на АГ-то ми.
Сега искам преди да предприемем тази важна крачка да бъдем подготвени. Знаем вече мъжът ми какво и къде трябва да си пусне, но за мен съм в чуденка и се нуждая от вашия съвет.
Другата седмица имам час за ендокринолог да проверим щитовидната. Ще посетя кардиолог, че от време на време имам някакво сърцебиене, при АГ ще направя цито и микробиология и задължително ще си пусна изследвания за тромбофилия. Тук искам помощта ви - основен или пълен пакет да пусна? Само за вродена или и за придобита ? Във всяка лаборатория ли са сигурни резултатите? Гледах, че Кандиларов имат промоция този месец от 200 лв. на 120 лв. основен пакет, но нямам представа като лаборатория как са? В коя лаборатория бихте ми препоръчали? И последно - нещо друго важно, което пропускам да изследвам/проверя преди забременяване има ли да ми препоръчате?
Все още търся подходящо АГ, на което да задам тези въпроси...
Имам час на 6ти март при д-р Райна Ковачева за първи път, та ще видя и тя какво ще каже.
Чета ви от много време, вие сте много силни жени, които според мен можете да ми дадете много полезни и адекватни съвети!
Ще съм ви много благодарна!

Здравейте, аз ноември месец пуснах най - разширеният възможен пакет за Тромбофилии - в Лаборекспрес във Варна. Цената беше 175 или 180 лева.
В миналото имам история на два спонтанни аборта - затова изследвах изключително много неща. Пиша ти ги тук, като искам да отбележа, че това са изследвания, които може изобщо да не са ти нужни.
- Антифосфолипиден синдром
- Уреяплазма, Микоплазма, Хламидия
- хормони на щитовидната жлеза +антитела ТАТ, МАТ И ТРАК
- Нуклеинови клетки
- полови хормони на 3 ти ден от цикъла
-прогестерон на 21 ден от цикъла (при редовен 28 дневен цикъл). Или иначе казано 7 дни след ДОКАЗАНА овулация.
- кръвна захар
-кръвна група
- пълна кръвна картина

Тези изследвания не са ми препоръчани от лекар, тъй като лекарите, на които попадах казваха, че два спонтанни аборта са си чиста случайност. Но не се оказа случайност, намерихме причината.
ВАЖНО! Ако решиш да изледваш нуклеинови клетки, трябва да си напълно здрава и последните 10 до 14 дни да не си боледувала - дори и с лека хрема.
Списъка с изследвания съм си го направила с много четене, много гледане на видеа, много разговори с мами от форума. Когато отидох с готовите изследвания при Хематолога/АГ /Ендокринолога казаха, че всичко нужно е пуснато. Пожелавам ти нищо да ти няма и те поздравям за отговорният начин, по който подхождаш.

# 79
Светлозара, НК клетките ли ти бяха завишени?

# 80
Светлозара, НК клетките ли ти бяха завишени?

Не, ян.. имам тромбофилия. И то сериозна.. Имам фактор 13, който прави белите още в 5 - та седмица. Но те моите АГ та ме тъпкаха с прогестерон, за да спрат зацапванията.. без никой да изследва прогестерона. В последствие разбрах, че това е възможно най - грешният подход, ако имаме тромбофилия и зацапване без да имаме проблем с прогестерона. При бременни с тромбофилия НЕ СЕ МИНАВА дозата от 300 мг Дуфастон/ Утрогестан на ДЕН. Мен по едно време ме тъпкаха с около 600 грама. Положителното от всички това, е че едно е да имаш аборт в 5 - 6 седмица, друго е в 6 месец. Което се случи на моя близка с тромбофилия, не знаеше, че е носител и бебенцето почина в 6 месец. Наложи се да го роди.

# 81
Да,ние назад бяхме писали ,че това е неправилно да не се изследва прогестерона . Аз като имах кървене отидох на другата сутрин и сама си го изследвах, беше в норма. Още тогава си казах,че работата е бЕгала, но АГ първо ме гледаше все едно съм извънземно, за какво съм го изследвала?! И второ ,че нямало проблем с утрогестан и тромбофилия и ми го даде само през устата. Веднага щом намаля кървенето минах вагинално. Така и не се споразумяхме с нея,че имам нужда от терапия . Затова сега отново,за хиляден път си търся Аг.

# 82
  • Варна
Мда, ужасно е. При мен беше в 5-ти, комбинация от раждане и кюретаж. Едните в спешното ми сложиха няква упойка, другите в родилното окситоцин, родих го за минутки, но след това контракциите спряха и не можах да родя плацентата. Ей това беше най-гадното, скачаха ми на корема, натискаха ме, така не съм крещяла никога от болка. Като дойде най-накрая анестезиолог да ме приспиват направо си отдъхнах. А при мен даже го няма фактор 13, само PAI и ACE и то хетеро.

# 83
Здравейте мили момичета,
Аз съм Мирослава на почти 33 години и имам 1 малък сладур на 6 годинки. Една бременност съм имала до сега, нормална, безпроблемна да се каже, само със скъсяване на шийката и повечко лежане и естествено раждане в началото на 9 месец.
Сега с мъжът ми планираме да започнем опити за второ детенце, но искам преди това да направя някои важни изследвания. При първата бременност освен основни кръвни, друго не ми е пускано, тя стана спонтанно, не се бях информирала предварително и изцяло се доверявай на АГ-то ми.
Сега искам преди да предприемем тази важна крачка да бъдем подготвени. Знаем вече мъжът ми какво и къде трябва да си пусне, но за мен съм в чуденка и се нуждая от вашия съвет.
Другата седмица имам час за ендокринолог да проверим щитовидната. Ще посетя кардиолог, че от време на време имам някакво сърцебиене, при АГ ще направя цито и микробиология и задължително ще си пусна изследвания за тромбофилия. Тук искам помощта ви - основен или пълен пакет да пусна? Само за вродена или и за придобита ? Във всяка лаборатория ли са сигурни резултатите? Гледах, че Кандиларов имат промоция този месец от 200 лв. на 120 лв. основен пакет, но нямам представа като лаборатория как са? В коя лаборатория бихте ми препоръчали? И последно - нещо друго важно, което пропускам да изследвам/проверя преди забременяване има ли да ми препоръчате?
Все още търся подходящо АГ, на което да задам тези въпроси...
Имам час на 6ти март при д-р Райна Ковачева за първи път, та ще видя и тя какво ще каже.
Чета ви от много време, вие сте много силни жени, които според мен можете да ми дадете много полезни и адекватни съвети!
Ще съм ви много благодарна!

Здравейте, аз ноември месец пуснах най - разширеният възможен пакет за Тромбофилии - в Лаборекспрес във Варна. Цената беше 175 или 180 лева.
В миналото имам история на два спонтанни аборта - затова изследвах изключително много неща. Пиша ти ги тук, като искам да отбележа, че това са изследвания, които може изобщо да не са ти нужни.
- Антифосфолипиден синдром
- Уреяплазма, Микоплазма, Хламидия
- хормони на щитовидната жлеза +антитела ТАТ, МАТ И ТРАК
- Нуклеинови клетки
- полови хормони на 3 ти ден от цикъла
-прогестерон на 21 ден от цикъла (при редовен 28 дневен цикъл). Или иначе казано 7 дни след ДОКАЗАНА овулация.
- кръвна захар
-кръвна група
- пълна кръвна картина

Тези изследвания не са ми препоръчани от лекар, тъй като лекарите, на които попадах казваха, че два спонтанни аборта са си чиста случайност. Но не се оказа случайност, намерихме причината.
ВАЖНО! Ако решиш да изледваш нуклеинови клетки, трябва да си напълно здрава и последните 10 до 14 дни да не си боледувала - дори и с лека хрема.
Списъка с изследвания съм си го направила с много четене, много гледане на видеа, много разговори с мами от форума. Когато отидох с готовите изследвания при Хематолога/АГ /Ендокринолога казаха, че всичко нужно е пуснато. Пожелавам ти нищо да ти няма и те поздравям за отговорният начин, по който подхождаш.

Изключително много ти благодаря за полезната информация! Simple Smile

# 84
  • София
Това от кой лекар е с 300 мг прогестерон? Тези, които сме инвитро, сме на по-висока доза, 600 мг Утрогестан обикновенои допълнително ни я увеличават при нужда и то значително. Моите лекари са казвали, че естрогенът е този, който сгъстява (с инвитро и естроген приемаме).

Разбира се, съм твърдо за изследване на всичко, но и все пак да кажа, че редица жени си раждат с тромбофилия и прогестерон без проблеми.

# 85
За дозата от 300мг, моята АГ, на която имам доста голямо доверие, твърди, че доказаната с изследване доза е 200мг и над нея няма смисъл, няма да помогне повече или по-бързо. Но аз съм го приемала продължително време - реално от началото до края на бременността заради проблемна шийка. Знам че при кървене например изписват и по-висока доза, на мен като ми се беше поскъсила шийката също (другата АГ) го вдигна на 600 за няколко седмици.
За съчетание с тромбофилия аз знам, че е добре да се приема вагинално. Той като цяло има доста странични ефекти като се пие, чувстваш се като сгазен.
Знам, че прогестеронът е доста противопоказен при склонност към образуване на тромби. Лекар ми е казвал, че не е препоръчително да се пият хормонални противозачатъчни. Аз не бих си играла. Жените, които раждат с тромбофилия и прогестерон, обикновено имат и терапия с НМХ.

# 86
Здравейте Simple Smile Вписвам се тук с моята история... опитваме за бебенце от вече година и 2-3 месеца, откриха ми завишен пролактин, липса на овулация, за щастие овладяхме проблема, забременях декември миналата година, огромно щастие. Изследвах ЧХГ, което обаче за 48ч не се удвояваше, прогестеронът ми беше в граници, не съм прокървявала. Но бяха празници и имах час чак след НГ. Точно тогава пък се разболяхме с мъжа ми, жесток вирус. След седмица отидох на преглед и за съжаление разбрах, че плодът е спрял да се развива в 6гс, а аз бях вече в 7 и малко. Направихме кюртаж сега януари, дадохме материал за изследване, не се откриха аномалии на плода. Пуснах изследване за тромбофилия и НК клетки, като излязоха някои мутации (хетерозиготен резултат), записах час при д-р Стайкова, гр.Варна (видях, че сте я препоръчали тук в темата),  за да разчете резултатите и да ме насочи към евентуална терапия. Можете ли да ме насочите и към АГ, който следи бременност и тромбофилия? Може и да е обсъждано в някоя от темите, но ми е съвсем прясно това с резултатите от тромбофилията и тепърва ще чета назад. Досега ходих при д-р Желязкова (център Виалити), но чак след първия ми цикъл след кюртажа смятам да отида при нея, за да видим как се възстановявам и да обсъдим с нея следващи стъпки.

Не мога да си изкривя душата, признавам, че ме е страх, от това което следва, но виждам, че с правилна терапия, много търпение и вяра нещата се случват. Радвам, се че ви има вас, да вдъхвате надежда, да обменяме опит, за да сбъднем мечтите си и да гушнем здрави бебчета скоро.

# 87
  • Варна
За Варна май само Желязкова и Анна Атанасова са що годе наясно. Вчера бях на преглед при Атанасова и доста време отдели да оглежда плацента, артерии, кръвотоци. Също така предния ми пусна съответните изследвания за проследяване. Друг е въпросът, че ми говори някви тъпотии за редуване на НМХ и аспирин след 20-та седмица, но аз просто съм решила да си правя каквото си знам и да не се съобразявам с нейното мнение относно това. Това е положението, за жалост, във Варна.

# 88
Това от кой лекар е с 300 мг прогестерон? Тези, които сме инвитро, сме на по-висока доза, 600 мг Утрогестан обикновенои допълнително ни я увеличават при нужда и то значително. Моите лекари са казвали, че естрогенът е този, който сгъстява (с инвитро и естроген приемаме).

Разбира се, съм твърдо за изследване на всичко, но и все пак да кажа, че редица жени си раждат с тромбофилия и прогестерон без проблеми.

От много четене. Включая в листовката на Утрогестан пише, че сгъстява кръвта. Изговорено е и с Хематолога ми, както и с АГ.
Вероятно при вас се презастраховат - не се притеснявайте, със сигурност сте в ръцете на специалисти. Утрогестан вагинално е най - шадящ. Дуфастон не е за предпочитане в ранна бременност, него го препоръчват ако има нужда от 12 та до 20 та седмица.

# 89
Честно казано не знаех, че комбинацията от АСЕ и PAI хетерозигот, може да е толкова опасна 😔 Аз съм и със завишен лупус антикоагулант, като всъщност заради него ми изписаха Фраксипарин след трансфер, защото той бил опасен, а не вродената(PAI, MTHFR и ACE, които имам). Това са думи на хематолога ми. Сега разбирам, че тези мутации може да са толкова опасни. Аз приемам 800мг прогестерон на ден! 😶

Общи условия

Активация на акаунт